Themasports

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο προπονητής της Δόξας Κατωκοπιάς, Κώστας Σακκάς, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας του, για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και όχι μόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία της Δόξας και τη δύσκολη παραμονή της στην Α΄ κατηγορία: «Είναι κάτι που φάνταζε πάρα πολύ δύσκολο πριν τέσσερις μήνες. Ήμασταν στους -6 βαθμούς. Μαζέψαμε την ομάδα, κάναμε μία φοβερή περίοδο 2-3 μηνών που μας κράτησε ζωντανούς στο τέλος. Έστω και στο τελευταίο παιχνίδι καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Είχαμε μία δύσκολη περίοδο προς το τέλος, όμως το καλό μας κομμάτι μας έδωσε την παραμονή. Η διαφορά των ομάδων που πάλεψαν για την παραμονή δεν ήταν μεγάλη. Τα παιχνίδια κρίνονται σε λεπτομέρειες, στην ημέρα της κάθε ομάδας. Κάποιες φορές οι λεπτομέρειες ήταν μαζί μας, κάποιες άλλες όχι. Όταν η διαφορά έγινε +10 βαθμούς από τις ομάδες που πάλευαν μαζί μας, θεωρώ πως επαναπαύτηκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Αν παίρναμε μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια, θα τελείωνε νωρίτερα το θέμα της παραμονής. Δεν ήρθε, όμως φανήκαμε πολύ ψύχραιμοι και τα καταφέραμε».

Για το συμβόλαιο του και το μέλλον του: «Έχει λήξει το συμβόλαιο μου. Σήμερα έχουμε μία πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο και τους υπεύθυνους της ομάδας. Θα τα βάλουμε κάτω όλα. Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουμε, όμως θα πρέπει να συζητήσουμε κάποια πράγματα».

Για το σύστημα του πρωταθλήματος: «Η προσωπική μου άποψη, είναι πως θα ήταν καλύτερο να μην υπήρχαν πλέι-οφ. Θα ήταν καλύτερο ένα πρωτάθλημα δύο γύρων με περισσότερες ομάδες. Με όλους τους κανονισμούς που υπάρχουν, δεν μπορεί κανείς να είναι αδιάφορος. Αν δείτε το Β΄ γκρουπ δεν ήταν κανένα παιχνίδι αδιάφορο. Βλέπετε για παράδειγμα την τελευταία αγωνιστική, παίζαμε με την αδιάφορη ΑΕΛ και πήραμε τον βαθμό στο 90+. Αυτό πρέπει να διαφημίζουμε. Η άποψη μου είναι πως αν κάποιος θέλει να κάνει κακό, θα κάνει, είτε με γκρουπ, είτε χωρίς. Νομίζω όμως πως τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν μειωθεί πολύ αυτά τα πράγματα. Και με τους κανονισμούς και με την τεχνολογία. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, ακόμα και με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Έχει μπει σε πλήρως επαγγελματικό επίπεδο το ποδόσφαιρο. Είμαι υπέρ των 16 ομάδων. Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο Β’ γκρουπ ήταν πως είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια και λόγω μπάτζετ και ρόστερ δεν μπορούμε οι μικρές ομάδες να ανταπεξέλθουμε».

Για το πρωτάθλημα γενικότερα: «Κάποιες ομάδες έσπασαν το κατεστημένο, μπήκαν στο γκρουπ των μεγάλων και αυτό θα κάνει πολύ καλό στο πρωτάθλημα μας που ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικό φέτος. Το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά. Ανεβάζοντας το μπάτζετ έρχονται πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, με περισσότερη εμπειρία. Να δούμε πως θα πάνε και στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε πως αυτές οι ομάδες μπήκαν στο Α’ γκρουπ και θέλουν να παραμείνουν εκεί. Θα είναι δύσκολο για κάποιες μεγάλες ομάδες να μπουν στο Α’ γκρουπ. Βλέπουμε ομάδες να μεγαλώνουν, να ανεβάζουν το μπάτζετ. Δεν πρέπει να μείνουμε σε κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν με διαφορετικά δεδομένα πριν από καιρό. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Για το αν ήταν καλύτερα τα πράγματα για τον Κύπριο προπονητή: «Νομίζω πως ναι, αλλά ακόμα δεν είναι σε καλά επίπεδα. Πλέον αρχίζουν να ψάχνονται και στο εξωτερικό, γιατί εδώ δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που θέλουν. Είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να δουλέψουν οι Κύπριοι προπονητές».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα από Δόξα: «Πέσαμε, θα σηκωθούμε και θα επιστρέψουμε»-ThemaSports
13/05 @ 12:11

Μήνυμα από Δόξα: «Πέσαμε, θα σηκωθούμε και θα επιστρέψουμε»

Η Δόξα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας και τον υποβιβασμό στη Β΄ κατηγορία.

«Ευχαριστώ την ομάδα της Δόξας γι’ αυτόν τον 1.5 χρόνο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο»-ThemaSports
10/05 @ 20:03

«Ευχαριστώ την ομάδα της Δόξας γι’ αυτόν τον 1.5 χρόνο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο»

Όσα δήλωσε ο τεχνικός της Δόξας, Κύπρος Μούζουρος, μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό.

Σεργίδης για την επάνοδο!-ThemaSports
05/05 @ 11:10

Σεργίδης για την επάνοδο!

Κοντά στην Δόξα ο Μάκης Σεργίδης

ΜΟΥΖΟΥΡΟΣ: «Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην Α' κατηγορία - Εύχομαι να βρει το δρόμο της η ΑΕΛ»-ThemaSports
29/04 @ 22:17

ΜΟΥΖΟΥΡΟΣ: «Στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην Α' κατηγορία - Εύχομαι να βρει το δρόμο της η ΑΕΛ»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Δόξας, Κύπρου Μούζουρου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ.

ΠΛΗΡΩΝΕΙ τη Δόξα ο Ουάρντα - Το ποσό που επιδίκασε η FIFA-ThemaSports
24/04 @ 10:24

ΠΛΗΡΩΝΕΙ τη Δόξα ο Ουάρντα - Το ποσό που επιδίκασε η FIFA

Ένα σημαντικό ποσό θα βάλει στα ταμεία της η Δόξα ως αποζημίωση για την υπόθεση Ουάρντα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ