Οι δρόμοι τους χωρίζουν μετά από 14 χρόνια και έστω κι αν δέκα στιγμές μοιάζουν λίγες για να συνοψίσουν την προσφορά του Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης, το παρακάτω Top-10 είναι ενδεικτικό του τι είδους αποτύπωμα άφησε ο Γάλλος σέντερ φορ, στους «μερένγκες».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πόσο εύκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς μόνο δέκα στιγμές, από μία καριέρα γεμάτη προσωπικές/ συλλογικές διακρίσεις και 353 γκολ;

Ο Καρίμ Μπενζεμά φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά, στα 21 του χρόνια και την «βγάζει», στα 35 του.

Δεκατέσσερα χρόνια. Μία ολόκληρη ποδοσφαρική καριέρα δοσμένη σε έναν σύλλογο, στον οποίο μεγαλούργησε, «χτίζοντας» τον δικό του μύθο και μεγαλώνοντας τον ήδη υπάρχοντα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το BN Sports κάνει ένα flashback, ξεχωρίζοντας δέκα από τις εκατοντάδες στιγμές-ορόσημα στη συνύπαρξη του Γάλλου σέντερ φορ, με τους «μερένγκες».


1.Η πρώτη αποθέωση στο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Στις 9 Ιουνίου του 2009, ο εμβληματικός πρόεδρος της Ρεάλ ΜαδρίτηςΦλορεντίνο Πέρεθ, παρουσίασε στους φίλους της ομάδας, που είχαν γεμίσει το Σαντιάγο Μπερναμπέου, τον 21χρονο τότε, Καρίμ Μπενζεμά.

Λίγο τα 66 του γκολ με τη Λυών στις σεζόν που προηγήθηκαν, λίγο τα 35 εκατ. ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία του συλλόγου για να αποκτηθεί, τον καθιστούσαν ήδη, έναν καταξιωμένο σέντερ φορ, που είχε όλο το μέλλον μπροστά του.

Έστω κι αν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ούτε τα 14 χρόνια παραμονής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε την προσφορά του σε αυτήν.




2.Το πρώτο «αίμα»

Οι σέντερ φορ... ζουν για τα γκολ και το πρώτο τους με μία ομάδα, πάντα είναι ιδιαίτερο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 29 Αυγούστου του 2009, αλλά το πρώτο γκολ, ήρθε έναν μήνα αργότερα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, κόντρα στη Χερέζ, μέσω ασίστ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ!


3.Το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Clasico

Ανάμεσα στα πολλά ρεκόρ που κρατά -και ίσως να κρατά για χρόνια ακόμη- είναι κι αυτό του γρηγορότερου γκολ στην ιστορία του μεγάλου ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα: του Clasico.

Κατά τη δεύτερη σεζόν του στη Μαδρίτη, «άνοιξε» το σκορ στο ντέρμπι της 10ης Δεκεμβρίου του 2011, μόλις στα 22", γράφοντας το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας των εν λόγω αναμετρήσεων. Έστω κι αν το τελευταίο σφύριγμα του συγκεκριμένου ντέρμπι, βρήκε την Μπαρτσελόνα νικήτρια με σκορ 3-1.

 

4.Το ομορφότερο «ποίημα» ανάμεσα σε 353

Η εκτελεστική δεινότητα του Καρίμ Μπενζεμά δεν έχει όρια. Τα γκολ του δεν είναι απλώς προϊόν σωστής τοποθέτησης μέσα στην περιοχή ή έξυπνων κινήσεων χωρίς την μπάλα.

Η εξαιρετική του τεχνική, πλάι σε όλα τα άλλα επιθετικά του χαρίσματα, του επέτρεπε να σκοράρει με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο.

Πάντως, εννιά στους δέκα που θα ερωτηθούν για το ομορφότερο όλων, ανάμεσα στα 353 γκολ που πέτυχε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα επιλέξουν το ψαλιδάκι κόντρα στον Άγιαξ, τον Οκτώβριο του 2010.




5.Η «προσπέραση» στον Ραούλ

Η αναμέτρηση με την Έλτσε τον Φεβρουάριο του 2023, ίσως έμοιαζε με... τυπική διαδικασία για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και πράγματι ήταν, αφού έληξε με ένα άνετο 4-0 υπέρ των «μερένγκες».

Τα δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά, όμως, μετέτρεψαν το ματς σε ιστορικό, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον σύλλογο, καθώς ξεπέρασε αυτά του θρυλικού Ραούλ στο ισπανικό πρωτάθλημα και πλέον, βρίσκεται μόνος δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.


6.Γκάφα του Κάριους, ένστικτο του Μπενζεμά

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς δεν ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, αλλά ο Λόρις Κάριους. Και μάλιστα, αρνητικός πρωταγωνιστής.

Τα ολέθρια λάθη του γκολκίπερ της Λίβερπουλ, όμως, δεν αναιρούν το γεγονός, πως ο δρόμος της Ρεάλ Μαδρίτης προς το τρόπαιο στον τελικό του Champions League εν έτει 2018, ξεκίνησε από την επιμονή και την... σπιρτάδα του Μπενζεμά.


7.«Χορεύοντας» πάνω στη γραμμή

Μόνο και μόνο να το επιχειρήσει ένας ποδοσφαιριστής, απαιτεί έμπνευση, τρομερό χειρισμό της μπάλας, αλλά και μία δόση... τρέλας! Για να το κάνει, όμως, απέναντι στην άμυνα της σκληροτράχηλης Ατλέτικο Μαδρίτης, όλα τα προαναφερθέντα, πρέπει να δεκαπλασιαστούν!

Ο Καρίμ Μπενζεμά πάντως τα κατάφερε, «χορεύοντας» μία ολόκληρη άμυνα, πάνω στη γραμμή του άουτ, σε μία από τις μαγικές στιγμές της καριέρας του. Και μάλιστα, σε ημιτελικό Champions League!


8.Τα back-to-back χατ τρικ σε αγώνες Champions League

Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο απόλυτος ηγέτης στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Στις κρίσιμες στιγμές, ήταν πάντοτε «παρών». Και στη σεζόν 2021/22, οι κρίσιμες στιγμές ήταν πολλές!

Στην τρελή πορεία των Μαδριλένων προς την 14η «κούπα» με τα μεγάλα... αυτιά της ιστορίας τους, ο Γάλλος φορ ήταν ασταμάτητος.

Σκόραρε 15 φορές σε 13 αναμετρήσεις στο Champions League και σίγουρα, εκείνα τα δύο χατ-τρικ του σε συνεχόμενα ματς της συγκεριμένης διοργάνωσης, πέραν του ότι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, ανήκουν σε μία ξεχωριστή κατηγορία των επιτευγμάτων του!

Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι τα θύματά του, με τον Μπενζεμά να σκοράρει έξι φόρες σε 176'. Ένα γκολ δηλαδή, ανά 29 λεπτά!


9.Το «σφράγισμα» της επικής ανατροπής επί της Σίτι

Τα «εύσημα» πήγαν στο Ροντρίγκο. Αυτός έδωσε το «φιλί της ζωής» στη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ολοκληρώντας μία απίστευση ανατροπή στα ημιτελικά του Champions League της σεζόν 2021/22.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, όμως, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση, κερδίζοντας και εκτελώντας εύστοχα πέναλτι, στο 5ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.




10.Η «Χρυσή Μπάλα»

Το φινάλε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Τόσο σε αυτές τις δέκα σπουδαίες στιγμές του Καρίμ Μπενζεμά, όσο και στο 2022.

Ο Γάλλος σέντερ φορ αναδείχθηκε κορυφαίος πρωταθλητής του κόσμου, κρατώντας τη «Χρυσή Μπάλα» στα χέρια του, ως καρπό της μαγείας που προσέφερε κατά μήκος της συγκεκριμένης χρονιάς.



www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ