Με εξαιρετικές επιδόσεις ολοκληρώθηκαν οι 19οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, αφού η κυπριακή αποστολή της ΚΟΕ πρόσθεσε ακόμη 18 μετάλλια στην πλούσια συλλογή της κατά την τελευταία μέρα διεξαγωγής της.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Συνολικά στους φετινούς ΑΜΚΕ η Κύπρος πανηγύρισε 30 χρυσά, 28 αργυρά και 29 χάλκινα μετάλλια, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, αφού την τελευταία μέρα την προσπέρασε η διοργανώτρια Μάλτα.

Στον στίβο η Ολίβια Φωτοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. (22.99, ρεκόρ αγώνων). Η Καλυψώ Σταύρου πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια (1:00.45). Στα 4Χ400 γυναικών η Κύπρος κατέκτησε το χρυσό, με τις Ραφαέλα Δημητρίου, Χρύσω Γεωργίου, Καλυψώ Σταύρου και Καλλιόπη Κουντούρη (3:44.31). Στα 4Χ100 γυναικών η Κύπρος, με τις Μαρία Αντωνίου, Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισσιάρα και Παντελίτσα Χαραλάμπους κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (45.62). Στα 4Χ100 ανδρών η Κύπρος, με τους Άλεξ Μπίτσι, Σταύρο Αυγουστίνου, Παΐσιο Δημητριάδη, Βασίλη Βαρνάβα κατέκτησε το χάλκινο (41.19). Ο Σταύρος Σταύρου πήρε το αργυρό στο τριπλούν (14.05μ.), ενώ ο Σπύρος Σάββα κέρδισε το αργυρό στον ακοντισμό (66.20μ.). Στα 4Χ400 ανδρών, με τους Παύλο Νικολάου, Αντρέα Δημητριάδη, Παΐσιο Δημητριάδη και Σταύρο Σπύρου, η Κύπρος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (3:12.64) .

Στην καλαθόσφαιρα η Εθνική Ομάδα Γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας με 87-77 της Μάλτας. Η Εθνική Ομάδα Ανδρών κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο άνευ αγώνος, αφού το Μαυροβούνιο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Στην ιστιοπλοΐα η Μαριλένα Μακρή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ILCA 6 με 8.0 βαθμούς. Χρυσό μετάλλιο στους άνδρες στην ίδια κατηγορία πήρε ο Αιμίλιος Ποέρος με 29.0 βαθμούς, ενώ το αργυρό κατέκτησε ο Χάρης Νικολάου με 40.0 και το χάλκινο ο Γεώργιος Γιασεμίδης με 45.0. Στην κατηγορία ILCA 4 η Ανδριανή Γεωργίου πήρε το αργυρό μετάλλιο με 57.0.

Στην σκοποβολή ο Νικόλας Βασιλείου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκητ.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στο διπλό Ανδρών στην αντισφαίριση η Κύπρος με το δίδυμο Σέργιος Κυρατζής και Ελευθέριος Νέος, ενώ στο διπλό Γυναικών πήραν το χάλκινο μετάλλιο οι Μαρία Κωνσταντίνου και Κλειώ Μαρία Ιωάννου.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συγχαίρει την κυπριακή αποστολή για την παρουσία της στους ΑΜΚΕ και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας μέσα από τους Σχεδιασμούς του.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
15/04 @ 16:27

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-Η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού.

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
14/04 @ 13:41

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Χιλιάδες δρομείς -3.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο Κεραυνός στον πρώτο τελικό και πήρε προβάδισμα τίτλου-ThemaSports
14/04 @ 10:24

Κέρδισε τον Απόλλωνα ο Κεραυνός στον πρώτο τελικό και πήρε προβάδισμα τίτλου

Με νίκη για τον Κεραυνό τελείωσε η πρώτη αναμέτρηση για την τελική φάση των πλέι-οφ στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος.

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος: Στους δρόμους της Λεμεσού και σήμερα Κυριακή (14/04) χιλιάδες δρομείς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/04 @ 09:03

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος: Στους δρόμους της Λεμεσού και σήμερα Κυριακή (14/04) χιλιάδες δρομείς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, ξεχύθηκαν από χθες (13/04) στους δρόμους της Λεμεσού, λαμβάνοντας μέρος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, ζώντας μοναδικές εμπειρίες.

Έγραψαν ιστορία στην Ταϊτή οι Erica Nystrom και Αlexandra Gusarova!-ThemaSports
13/04 @ 13:49

Έγραψαν ιστορία στην Ταϊτή οι Erica Nystrom και Αlexandra Gusarova!

Τεράστια επιτυχία για το κυπριακό Beach Volley στη μακρινή Ταϊτή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ