Η ανάρτηση της Ομόνοιας για τα γενέθλια του συλλόγου, για τα 75 χρόνια ζωής.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά:
4 Ιουνίου 1948: Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του «Παρνασσού» έμελλε να δημιουργηθεί μια Ομάδα, μια Ιδέα, που αποτελεί κομμάτι της ψυχής και της καρδιάς χιλιάδων ανθρώπων, πάντα έτοιμων να θυσιαστούν γι’ αυτήν. Μια ομάδα γεννημένη από τα σπλάχνα του λαού, για τον ίδιο τον λαό. Αυτή η αγάπη και το πάθος για την ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο δεν σβήνουν, αλλά από γενιά σε γενιά μεγαλώνουν και γιγαντώνονται. Η σπίθα είναι σήμερα μια πελώρια φλόγα.
Μετά από πρόσκληση του γιατρού, Ματθαίου Παπαπέτρου, πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη – η οποία αποτέλεσε και ιδρυτική συνέλευση – ανάμεσα σε ανθρώπους του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, αλλά και απλούς φιλάθλους, κατά την οποία αποφασίστηκε η ίδρυση ενός νέου Σωματείου που να προάγει το αθλητικό πνεύμα και να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις υψηλές επιδιώξεις και τους ανώτερους σκοπούς του αθλητισμού που δεν έχει πατρίδα, για ανθρώπους κάθε φυλής, θρησκείας και ιδεολογίας.
Ακολούθως, στις 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική καταστατική γενική συνέλευση, κατά την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό του νέου Σωματείου και του δόθηκε το όνομα Αθλητικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ αγαπήθηκε από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Κύπρου και έγινε με διαφορά η δημοφιλέστερη ομάδα του τόπου. Σε 75 χρόνια ζωής κατέκτησε 102 τίτλους σε όλα τα αθλήματα και κατάφερε να αγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, επιτελεί πλούσιο κοινωνικό έργο, βρίσκεται πάντα δίπλα στον άνθρωπο, μάχεται για την ισότητα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στέκεται με θάρρος απέναντι σε κάθε μορφής βία και διάκριση.
Με τον κόσμο της μαζί, προχωρά, στοχεύοντας πάντα σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις.
Χρόνια Πολλά ΟΜΟΝΟΙΑ!
«Υπάρχει κάμψη στην απόδοση της Πάφου, όμως ο Καρσέδο έχει δείξει ότι είναι μαέστρος να διαχειρίζεται όλο το ρόστερ, το απέδειξε πέρσι, θεωρώ ότι θα επανέλθει σύντομα στα συνηθισμένα επίπεδα απόδοσης».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/11 @ 20:49
Ο Λοΐζος Λοΐζου προσέφερε μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας στον αγώνα της Χάποελ Τελ Αβίβ με την Ironi Dorot Tiberias.
04/11 @ 20:46
Δείτε την ανάρτηση της η Ομόνοιας με σχετικό βίντεο.
04/11 @ 17:07
Η Ομόνοια ανάρτησε φωτογραφία με τον Μαέ και το βραβείο του Novibet MVP για τον αγώνα κόντρα στην ΕΝΠ.
04/11 @ 17:13
Η Ομόνοια με ανάρτηση της αποθεώνει τον Νικόλα Παναγιώτου για την εντυπωσιακή ενέργεια του στον αγώνα με την ΕΝΠ.
04/11 @ 14:44
Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Λωζάνη στην Ελβετία έμεινε ο Στέφαν Γιόβετιτς.
04/11 @ 14:34
Η Ομόνοια ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί κυπριακού εδάφους και ανακοινώθηκε η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ελβετία για το ματς με τη Λωζάνη.
BEST OF THEMASPORTS