Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Total Green από το κανάλι της Ομόνοιας στο Youtube.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Καλεσμένοι ήταν οι Σωφρόνης Αυγουστή, Φώτης Παπουλής, Ανδρόνικος Κακουλλής και Χαράλαμπος Χαραλάμπους! 

 

Σωφρόνης Αυγουστή

Τι σκέφτηκε όταν του έκανε πρόταση η Ομόνοια: «Ήταν πολύ ξαφνικό και ευχαριστώ τον πρόεδρο Παπασταύρου και τον Γρηγόρη. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Γρηγόρη και με ρώτησε αν μπορώ να υλοποιήσω τον στόχο του Κυπέλλου του απάντησε αμέσως μπορώ. Μαζί με τους παίκτες βέβαια και στο τέλος το καταφέραμε. Πήραμε αυτοπεποίθηση μετά τα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ. Όταν παίρνεις τέτοια παιχνίδια οι παίκτες πιστεύουν περισσότερο».

Πότε συνειδητοποίησε ότι η ομάδα θα πάρει το Κύπελλο: «Όταν κερδίσαμε το ΑΠΟΕΛ πήραμε αρκετή αυτοπεποίθηση και βοήθησε και στα αποδυτήρια. Όταν παίρνεις τέτοιες νίκες, αρχίζουν οι παίκτες και πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω».

Για την αποβολή του με το ΑΠΟΕΛ: «Σίγουρα αν δεν περνούσαμε στον επόμενο γύρο θα ήταν μεγάλη ευθύνη για εμένα. Ακόμα και να μην άξιζα την κόκκινη, αυτό που θα έμενε ειναι ότι στοίχισε στην ομάδα. Για ακόμη μια φορά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Όταν ο αντίπαλος στο πρώτο παιχνίδι γύρισε το ματς, στη ρεβάνς σε ένα γεμάτο γήπεδο πήραν την πρόκριση».

Για το γεγονός ότι έπαιζε στο Α' γκρουπ αλλά αδιάφορη η Ομόνοια: «Παρά το γεγονός ότι κάναμε ροτέισιον, καταφέραμε να φέρουμε όλους τους παίκτες σε καλό ρυθμό. Μας βοήθησαν τα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Κάναμε σε όλα τα παιχνίδια αλλαγές όμως τα λεπτά που πήραν οι παίκτες τους βοήθησαν στον τελικό. Αν κοιτάξετε τις αλλαγές με ΑΠΟΕΛ, με Πάφο αλλά και στον τελικό θα δείτε ότι όλοι αυτοί οι παίκτες βοήθησαν στον στόχο του Κυπέλλου. Τα παιδιά ήθελαν ένα σοκ, ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρουν αυτοπεποίθηση. Δουλέψαμε πολύ για να τους δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε αντίπαλο μας, είναι κάτι που το δουλεύουμε πολύ».

Για τους παίκτες που ανέβασαν την απόδοση τους μαζί του: «Θέλαμε να είναι υγιείς και να πάρουμε πράγματα από αυτούς. Ήταν σημαντικό ότι είχαμε τη δυνατότητα να αποφορτίσουμε και να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες που δεν ήταν σε καλό φεγγάρι. Οι αντιπάλοι μας πριν τον τελικό ήταν πολύ καλοί και έπρεπε να ήμασταν απόλυτα έτοιμοι».

Για τους Κύπριους στην Ομόνοια: «Αυτό που είπα στα αποδυτήρια είναι ότι έχουμε όλοι τον ίδιο σκοπό, να ανεβάσουμε την ομάδα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Υπάρχουν αρκετοί Κύπριοι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην Ομόνοια. Δεν είναι τυχαία που πήραν τίτλους και έπαιξαν στην Ευρώπη».

«Για να είμαστε ξεκάθαροι... Δεν μπορείς να βγάζεις συνεχώς νέα παιδιά από τις ακαδημίες, αλλά όσοι αξίζουν θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Έχει αλλάξει το επίπεδο και ο ανταγωνισμός στην Κύπρο. Πρέπει να είναι όλοι στο επίπεδο που πρέπει για να αντεπεξέλθουν».

Για τα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και κυρίως τον επαναληπτικό, όταν ο κόσμος δεν πίστευε πολύ στην ομάδα: «Ήταν και τα προηγούμενα αποτέλεσματα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, που δεν ήταν καλά. Δουλέψαμε στο ψυχολογικό κομμάτι και αυτό μας βοήθησε πολύ. Έπρεπε να προηγηθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το καταφέραμε και από εκεί και πέρα ήταν 50-50, παρά το γεγονός ότι ήμασταν εκτός έδρας. Οι αλλαγές βοήθησαν και στο τέλος περάσαμε με μια ατομική ενέργεια και με τον Μπέζους, θέλω να το τονίσω. Ήταν πολύ σημαντικό εκείνη την στιγμή που δεν είχε χρόνο να αντιδράσει ο αντίπαλος, κλείσαμε τους χώρους και πήραμε μια μεγάλη πρόκριση».

Πως ένιωσε μετά την ισοφάριση στο τέλος από την Πάφο στον πρώτο ημιτελικό: «Ξέραμε ότι ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα. Είχαν αλλάξει προπονητή και έπρεπε να πάω να δω το ματς Πάφος-ΑΠΟΕΛ όταν ήταν πάλι ο Σαλγκάδο εκεί. Μας βγήκαν αρκετά πράγματα στην Πάφο και είχαμε κάνει το καλύτερο μας πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν εξαιρετικοί και μπορούσαμε και για δεύτερο γκολ. Η διαχείριση μετά ήταν πολύ καλή όμως είναι λεπτομέρειες. Ο Μπέζους σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο μοιραίος. Μετά το παιχνίδι ζήτησα τη βοήθεια του κόσμου, είναι μεγάλο κλειδί για τους παίκτες όταν είναι εκδηλωτικός ο κόσμος. Όταν μπαίνει ο κόσμος στο παιχνίδι αλλάζει και η ψυχολογία των παικτών».

Για τον κόσμο: «Όταν έχεις αυτό το όπλο πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Η αντίδραση του κόσμου είναι πολύ σημαντική, όταν είναι αρνητική δεν μπορούν να του προσφέρουν τίποτα».

Πως ένιωσε όταν πήρε το Κύπελλο: «Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Ευτυχώς καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο και τους ευχαριστώ όλους, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίκτες, κόσμο και όσους είναι κοντά στην ομάδα. Ήταν μια ημερομηνία που την κρατούσα... 24/5 ήταν το πρώτο μου τρόπαιο με Απόλλωνα, 24/5 ήταν το δεύτερο μου με την Ομόνοια.»

Για τον τρόπο που πανηγύρισε με το τελικό σφύριγμα: «Εκείνη την στιγμή ήταν ένα τέλος, ένας τίτλος, ήταν όλα αυθόρμητα. Η πίεση που υπήρχε και για εμένα. Δεν ήθελα να χάσω άλλο τίτλο και να δώσω τροφή. Δεν φοβήθηκα κανένα παιχνίδι. Απλά για κάποιες λεπτομέρειες δεν παίρναμε κάποιο τίτλο και αυτό έπρεπε να σταματήσει».

Τι θέλει για τη νέα σεζόν: «Θέλουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να έχουμε αρκετή ποιότητα στην ομάδα. Να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Δεύτερο ο κόσμος να απολαμβάνει την ομάδα και να τη χαίρεται. Τρίτο, είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με ανταγωνιστικές ομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος με παγίδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια».

Για τεχνικό διευθυντή: «Για να αποδώσω πρέπει να είμαι καλά. Όταν είμαι καλά δίνω το 200%. Μπορώ να συνεργαστώ με οποιονδήποτε.. Από την πρώτη μέρα με αγκάλιασαν όλοι στο Ηλίας Πούλλος. Ένας προπονητής πρέπει να δουλεύει στην προπόνηση και στα παιχνίδια. Για τα υπόλοιπα υπάρχει ένα μηχανισμός εξαιρετικός στην ομάδα». 

Για αποχωρήσεις: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σράντι, θα ήταν άδικο να πούμε κάτι περισσότερο για άλλες αποχωρήσεις. Κάποιοι θα αποχωρήσουν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουν καριέρα απλά εμείς ίσως χρειαστούμε κάτι διαφορετικό».

Για τις μεταγραφές: «Δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε κάποιες μεταγραφές πριν την έναρξη της προετοιμασίας, όχι όλες φυσικά. Κάποιοι καλοί παίκτες βέβαια περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή κάτι καλύτερο και αργούν να έρθουν Κύπρο. Είναι σημαντικό όμως να έχουμε κάποιες μεταγραφές μαζί μας στην προετοιμασία. 100% είναι το πιο σημαντικό κομμάτι η προετοιμασία. Θέλουμε να βρούμε καλούς παίκτες, με χαμηλό ρίσκο και να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους».

Μήνυμα προς τον κόσμο: «Γνώριζα ότι για να κερδίσω τον κόσμο έπρεπε να υλοποιήσω τον στόχο του Κυπέλλου. Το πρώτο βήμα έχει γίνει, από εδώ και πέρα θα κρινόμαστε ακόμη περισσότερο. Δεν έχουμε πρόβλημα να δουλέψουμε υπό πίεση και να πετύχουμε τον στόχο του πρωταθλήματος. Είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να υλοποιήσω».

Φώτης Παπουλής:

Πως πήρε την απόφαση να έρθει Κύπρο: «Εκείνο το χρονικό διάστημα, είχε τελειώσει το πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ και ήμουν στους καλύτερους της χρονιάς. Με προσέγγιζαν μεγάλες ομάδες, είχα όμως προσύμφωνο με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μεγάλο το ρόστερ και είπα στον μάνατζερ μου αν δεν θα πάω προετοιμασία να δώ και τις άλλες προτάσεις. Αλλά επειδή ήταν η ομάδα μου ο ΠΑΟ ήθελα να δοκιμάσω. Πριν γίνουν όλα αυτά όμως με είχε προσεγγίσει ο Πέτρος Κονναφής, χωρίς να τον ξέρω. Πίναμε καφέ με Κιάσσο και Νίκκι Παπαβασιλείου και μου λέγανε για Κύπρο και Απόλλωνα. Εγώ ήξερα την Ανόρθωση, την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ, δεν γνώριζα τον Απόλλωνα. Με προσέγγισε ο Πέτρος Κονναφής. Έρχεται ο Ιούλιος και βλέπω ότι όλες οι μάδες που με ήθελαν ήταν εξαφανισμένες. Μίλησα με τον Πέτρο και τον ρώτησα αν ισχύει. Πήρα την απόφαση να πάω Λεμεσό να δω τι γίνεται. Πριν πάω να υπογράψω πεθαίνει ο σκύλος μου, μου λέει η γυναίκα μου μην υπογράψεις είναι κακό σημάδι. Εγώ της είπα θέλω να μείνω να δοκιμάσω και έτσι έγινε».

Για το ευχαριστώ στον Απόλλωνα μετά τον τελικό: «Όταν τελείωσε ο τελικός και ανακοίνωσα το τέλος ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Απόλλωνα. Ήταν η ομάδα που με έφερε στην Κύπρο με στήριξε και μου έδωσε πολλά. Με έκανε αυτό που είμαι, έζησα απίστευτες στιγμές. Αυτή η σχέση είναι αλληλένδετη. Και τον πρόεδρο τον κύριο Κίρζη που πραγματικά είναι ένας κύριος για μένα. Οκτώ χρόνια, αυτή η ομάδα ήταν από τις καλύτερες ομάδες τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι κρίμα που στερηθήκαμε ένα πρωτάθλημα τότε, άξιζε 1-2 πρωταθλήματα σίγουρα. Έκανε πορείες και στην Ευρώπη. Λειτουργούν σωστά και μπράβο τους».

Πως προέκυψε η Ομόνοια: «Σε εκείνη την ηλικία, 35 χρονών, δύσκολα παίρνεις μια τέτοια απόφαση. Αγαπούσα τον σύλλογο του Απόλλωνα. Την απόφαση να φύγω την πήρα από πριν όχι για κάποιο λόγο αλλά όταν είσαι σε μια ομάδα αρκετό καιρό νιώθεις ότι κλείνει ο κύκλος σου. Το είχα ανακοινώσει ένα χρόνο πριν στους δικούς μου ότι χρειαζομουν κάτι καινούριο. Είχα πάρει την απόφαση μου και τους το ανακοίνωσα. Δεν έφυγα με άσχημο τρόπο, με αποχαιρέτησαν και μάζεψα τα πράγματα μου. Δεν είχα σαν πλάνο να μείνω στην Κύπρο. Μόλις ανακοίνωσα το τέλος με ζήτησαν όλες οι μεγάλες ομάδες της εξάδας. Προς τα μέσα Ιουνίου με προσέγγισε ο Σίμος Ταραπουλούζης και μου είπε θέλει να σου μιλήσει ο κύριος Λάρκου. Βρεθήκαμε με τον Λάρκου, κατευθείαν ήταν στο γραφείο ο Μπεργκ. Είδαμε ότι συμφωνούμε, μου είπε οτι με πιστεύει και αυτό το πράγμα ήταν κάτι που έψαχνα. Αυτή ηταν η προσέγγιση και τελικά υπέγραψα στο τέλος του μήνα».

Οι πρώτες στιγμές στην Ομόνοια: «Ήταν τεράστιο κίνητρο. Έβλεπα την Ομόνοια όταν ήμουν στον Απόλλωνα, έβλεπα τον κόσμο της και έλεγα δεν γίνεται αυτή η ομάδα να μην κάνει ένα μπαμ, ένα ξέσπασμα. Με αγκάλιασαν και με πίστεψαν από την αρχή Ο κύριος Μπεργκ ήταν ένας δάσκαλος, με προσέγγισε πολύ ωραία. Προσπαθούσα να προσαρμοστώ στο στυλ του, ήταν πολύ της τακτικής ο Μπεργκ. Υπήρχε φοβερή οργάνωση, ο Λάρκου, ο Μπεργκ, Σίμος και οι συμπαίκτες μου, όλοι».

Η πιο σημαντική στιγμή στην Ομόνοια που θυμάται: «Η στιγμή στο ΑΕΚ Αρένα που περιμέναμε με τα κινητά να τελειώσει το ματς του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό. Ήθελα να το ζήσω, ήταν ένα όνειρο και για μένα αλλά και για την Ομόνοια μετά από τόσα χρόνια. Ήταν κάθε φορά παράσταση για μένα να παίζω μπροστά σε αυτό τον υπέροχο κόσμο και τον λαό».

Για τη φετινή σεζόν και τον Σωφρόνη: «Μπήκαμε στους ομίλους όμως στο πρωτάθλημα στράβωσε από νωρίς, και δεν διορθωνόταν. Έγιναν πολλά, δεν είναι της ώρας. Με την έλευση του Σωφρόνη Αυγουστή μας έδωσε άλλη πνοή. Υπήρξαμε και συμπαίκτες και ήξερα τι μπορεί να δώσει, το ταμπεραμέντο του. Ήξερα ότι εκείνη την στιγμή ήταν το μόνο γιατρικό. Μόλις άκουσα το όνομα Σωφρόνης ήξερα ότι αυτό το σενάριο μόνο όμορφα μπορεί να τελειώσει.»

Αν συνειδητοποίησε το τέλος της καριέρας του: «Θέλω λίγο καιρό να ξεκουραστώ γιατί παλεύω για πολλά χρόνια. Τώρα θέλω να ηρεμήσω, να πάω να δω την οικογένεια μου να τους δώσω τον χρόνο που τους αξίζει. Μετά νομίζω, όταν μπω στην καθημερινότητα, τότε θα αρχίσει να με ενοχλεί».

Αν θα μείνει στο ποδόσφαιρο: «Δεν μου αρέσει να είμαι προπονητής, ή ως μέλος του τεχνικού επιτελείου. Δεν μου αρέσει. Τα προηγούμενα χρόνια μου άρεσε το κομμάτι του ατζέντη και του σκάουτινγκ. Δεν είναι όμως όλα εύκολα. Το σωστό είναι να κάνω κάτι μέσα από τα σωστά βήματα. Να μάθω και μετά να μπορώ να μεταδώσω. Θέλει χρόνο».

Για το πως έζησαν τα παιδιά του την αλλαγή από Απόλλωνα σε Ομόνοια: «Θα σας πω κάτι πολύ περίεργο. Όταν ήμουν στον Απόλλωνα, ο γιος μου έβλεπε φωτογραφίες μου παλιές με τριφύλλια από τις μέρες μου στον Αχαρναϊκό και έλεγε Ομόνοια. Όταν τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι έλεγε Ομόνοια. Είχε βγει και βρώμα ότι υπέγραψα στην Ομόνοια. Όταν του είπα πάμε στην Ομόνοια ξετρελάθηκε, αλλά αγαπούσε πολύ τον Απόλλωνα γιατί τα έζησε από κοντά.»

Για το τελευταίο του παιχνίδι: «Αν έγραφα ένα βιβλίο πριν δέκα χρόνια πως θα ήθελα να είναι το τέλος μου... Τόσο όμορφο τέλος, τόση αγάπη που πήρα από τον κόσμο της Ομόνοιας και από όλους. Πήρα όλη αυτή την αγάπη, έγινε όλο αυτό το πράγμα στο τελευταίο μου παιχνίδι, νιώθω ευλογία. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο της Ομόνοιας, δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από την καρδιά μου».

Δείτε την εκπομπή:

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προπονητής του Λοΐζου ο Φαν Πέρσι-ThemaSports
17/05 @ 13:16

Προπονητής του Λοΐζου ο Φαν Πέρσι

Νέος προπονητής στη Χέρενφεν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, με τον παλαίμαχο άσο να ανακοινώνεται από την Ολλανδική ομάδα στην οποία βρίσκεται ως δανεικός από την Ομόνοια ο Λοΐζος Λοΐζου.

Χαρίτου: «Για τον τελικό δεν δίνω σε καμιά ομάδα πλεονέκτημα»-ThemaSports
17/05 @ 11:53

Χαρίτου: «Για τον τελικό δεν δίνω σε καμιά ομάδα πλεονέκτημα»

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας Ανδρέας Χαρίτου

Οι σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε τελικούς Κυπέλλου-ThemaSports
17/05 @ 11:35

Οι σκόρερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε τελικούς Κυπέλλου

Η Ομόνοια παρουσιάζει τους σκόρερ της σε τελικούς κυπέλλου

Τους θέλει και τους 3  αύριο!-ThemaSports
17/05 @ 11:14

Τους θέλει και τους 3 αύριο!

Κομβική η παρουσία των Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο

Αναστασίου: «Εύχομαι οι οπαδοί της Ομόνοιας να πανηγυρίσουν το κύπελλο»-ThemaSports
17/05 @ 10:12

Αναστασίου: «Εύχομαι οι οπαδοί της Ομόνοιας να πανηγυρίσουν το κύπελλο»

Ο Γιάννης Αναστασίου θα καθοδηγήσει την Ομόνοια στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου Coca – Cola με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

ΦΟΥΛΑΡΕΙ ενόψει τελικού η Ομόνοια - Φωτογραφίες από τη σημερινή (16/05) προπόνηση-ThemaSports
16/05 @ 19:37

ΦΟΥΛΑΡΕΙ ενόψει τελικού η Ομόνοια - Φωτογραφίες από τη σημερινή (16/05) προπόνηση

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε σήμερα (16/05) η προετοιμασία της Ομόνοιας, για τον Σαββατιάτικο (18/05, 20:00) τελικό κυπέλλου στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Πάφος FC.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ