Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Βέσελι, αλλά όντας ψύχραιμος στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ, πήρε τη νίκη με 3-1 και έκανε θετικό ξεκίνημα στο Rolland Garros.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δυσκολεύτηκε κόντρα στον Βέσελι, αλλά έκανε θετικό ξεκίνημα στο Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς (3-1)!

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ, αλλά δέχθηκε μπρέικ σε ανύποπτο χρόνο στο 3ο σετ, με τον Τσέχο να κάνει το 2-1. Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ του 4ου σετ, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Νο. 452 στην παγκόσμια κατάταξη.



Πλέον, ο «Στεφ» πήρε τη πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καρμπάγιες Μπαένα-Νάβας.

Το ματς

Ο Βέσελι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε το μπρέικ μόλις στο 3ο game του πρώτου σετ. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του και στο καθοριστικό 10ο game «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου για το 5-5. Και εκεί όπου όλα έδειχναν τάι μπρέικ, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ξανά το μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον «Στεφ» να παίρνει δύσκολα το πρώτο game, ενώ στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός και κάνοντας το μπρέικ στο 6o game, έκανε το 4-2. Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε άψογα το σερβίς του και έκανε το 2-0 με 6-3.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να είναι πιο επιφυλακτικοί και ειδικά πίσω από το σερβίς τους. Με το σκορ στο 4-3, ο Τσιτσιπάς έδειξε μία αδυναμία, αλλά εν τέλει άντεξε και έκανε το 4-4. Ο Βέσελι έφτασε εύκολα στο 5-4 και παίζοντας αποφασιστικά στο 10ο game, έκανε το μπρέικ και μείωσε σε 2-1.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας δεν φάνηκε επηρεασμένος στην αρχή του τετάρτου σετ και μάλιστα έκανε το μπρέικ στο 3o game για το 2-1. Ωστόσο, ήταν αρκετά απρόσεκτος και δέχθηκε αμέσως «σπάσιμο» του δικού του σερβίς, με αποτέλεσμα να γίνει το 2-2. Τα επόμενα games δεν επιφύλλασαν κάποια έκπληξη, με τον Τσιτσιπά να παίρνει δύσκολα το 8ο game για το 4-4, ενώ ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στο επόμενο, με τον Βέσελι να φτάνει στο 5-4. Έτσι, το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

 

Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμο και με το παιχνίδι στο 7-7, πήρε τους δύο καθοριστικός πόντους και έκανε το 9-7 και το 3-1, παίρνοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Στέλιος Κυριακίδης νικητής στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Όλα ξεκίνησαν μπροστά στον... Χίτλερ-ThemaSports
20/04 @ 21:33

Ο Στέλιος Κυριακίδης νικητής στο Μαραθώνιο της Βοστόνης - Όλα ξεκίνησαν μπροστά στον... Χίτλερ

Σαν σήμερα το 1946 ο Στέλιος Κυριακίδης, ένας «χτικιάρης» δρομέας από την εμφυλιοκρατούμενη Ελλάδα σημείωνε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού: Κέρδιζε τον 50ο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
06/04 @ 18:13

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

Σε… πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, συντρίβοντάς τον 22-5 στο Παπαστράτειο.

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης -ThemaSports
29/03 @ 12:00

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης

Από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού δόθηκε και φέτος η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μία Ευχή», στην παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χαράλαμπου Μιρή. 

Πόσο θα κοστίσουν στους Γάλλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού-ThemaSports
26/03 @ 20:31

Πόσο θα κοστίσουν στους Γάλλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ δημόσιο χρήμα», σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη-ThemaSports
23/03 @ 22:31

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη

Η Αιμιλία Κολοκοτρώνη έγινε πριν από λίγο η τέταρτη εκπρόσωπος του κυπριακού στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Αυγούστου (27-31) στη Λίμα του Περού.

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ-ThemaSports
21/03 @ 08:18

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του 2024 διεξήχθη το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, και ήδη τη «σκυτάλη» παρέλαβε η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα είναι η διοργανώτρια αρχή την τριετία 2025 – 2027.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ