Η Μπάγερν στην κορυφή. Σιγά την είδηση. Ο τρόπος με τον οποίο το κατέκτησε. Ή μάλλον το άφησε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια της η Ντόρτμουντ. Χέρτα και Σάλκε τέλος για μία (τουλάχιστον) σεζόν. Το παραμύθι της Ουνιόν. Τι ωραίες ιστορίες μας χάρισε η Bundesliga...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ντόρτμουντ το έχασε, δεν το κέρδισε η Μπάγερν, το πρωτάθλημα Γερμανίας. Όσο και να διαφωνείτε, από τη στιγμή που το παραδέχονται οι ίδιοι οι Βαυαροί, κάθε κουβέντα είναι περιττή. Θέλετε αποδείξεις; Περίτρανες κιόλας, με τη μη παρουσία του Όλιβερ Καν στην Κολωνία, για την αυλαία της Bundesliga. Εν τέλει καταλάβαμε όλοι το γιατί. Η απόλυση των Καν (CEO) και Σαλιχάμιτζιτς (τεχνικός διευθυντής) ήρθε ήδη με εξηγήσεις προς τους παράγοντες από την Παρασκευή, πιο σοφοί γίναμε αμέσως μετά τη λήξη του θριάμβου στην Κολωνία.

Μη πειστική πρωταθλήτρια η Μπάγερν

Η Μπάγερν, στο δρόμο προς τον 11ο συνεχόμενο τίτλο της ιστορίας της, απείχε από την πειστικότητα και την κυριαρχία που τη διακρίνει, έστω κι’ αν ήταν πρωτοπόρος στις 23 από τις 34 αγωνιστικές. Σίγουρα η έννοια της υπερομάδας χάθηκε από το Φεβρουάριο και μετά. Βιαστικές οι ατάκες περί «κορυφαίας ομάδας όλων των εποχών» το φθινόπωρο, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον πάγκο. Όσο βιαστική και η απόλυσή του στην κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν.

«Μόνο» το πρωτάθλημα για την Μπάγερν εν τέλει. Ελάχιστα πράγματα θα της μείνουν από τη σεζόν. Το γεγονός ότι παραλίγο να χάσει την ευκαιρία, με απλή νίκη κόντρα στην Κολωνία, να μην κατακτήσει τον τίτλο, τη στιγμή που η Ντόρτμουντ δεχόταν την... κατραπακιά της, τα λέει όλα. Λιγότερες νίκες από την Ντόρτμουντ, 5 ήττες φέτος, 38 γκολ παθητικό, ο 1ος σκόρερ στα 14 γκολ. Αριθμοί που δεν αρμόζουν στην κλάση της.

Το «λαθάκι» του Τέρζιτς στο Ντόρτμουντ

Όπου Ντόρτμουντ, όσα και να πούμε, δεν θα καλύψουν την αίσθηση που έχουμε για το συγκεκριμένο κλαμπ. Ώρες-ώρες νιώθουμε ότι ξέμεινε στην εποχή του Κλοπ και τα σερί πρωταθλήματα. Οι ευκαιρίες φέτος ήταν δύο. Η μία χάθηκε στο Μπόχουμ. Αν εκεί μας... ξεγέλασε με τη διαιτησία, η μοναδικότητα της στιγμής στην τελευταία αγωνιστική, δύσκολα θα «σβήσει» από το μυαλό των «κιτρινόμαυρων». Φυσικά, παίζουν και οι αντίπαλοι ποδόσφαιρο. Κολωνία και Μάιντζ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε «χαρίζουν» νίκες. Γερμανία είναι άλλωστε. Αν το πέναλτι του Αλέ γινόταν γκολ; Αν, αν, αν...

Εγώ - υποθέτω δεν γνωρίζω - πιστεύω ότι όταν η τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος σου απέχει μία 10ετία, η εβδομάδα μέχρι το παιχνίδι με τη Μάιντζ, πρέπει να κυλήσει με χαμηλότερους τόνους, με κατεβασμένο το κεφάλι και όχι την (ελάχιστη) υπεροψία που επικράτησε στη Βεστφαλία. Ο Έντιν Τέρζιτς, ο 40χρονος κόουτς, κάποτε οπαδός στο πέταλο των φανατικών οπαδών, τώρα παρ’ ολίγον πρωταθλητής με την αγαπημένη του Μπορούσια, φάνηκε ότι τελικά του έλειψε αυτή η τελευταία νότα εμπειρίας. Κρίμα για την Ντόρτμουντ. Κρίμα για την κατηγορία να μην «αλλάξει» τροπαιούχο. Κρίμα για τον Μάρκο Ρόις.

Αδιάφορες ομάδες και Bundesliga, δεν πάνε μαζί

Η Γκλάντμπαχ νίκησε την Άουγκσμπουργκ, η υποβιβασμένη Χέρτα στέρησε από τη Βόλφσμπουργκ την Ευρώπη, η Κολωνία αποτέλεσε σκληρό καρύδι για την Μπάγερν, η Μάιντζ «νίκησε» την Ντόρτμουντ, η Βέρντερ πίεσε όσο δεν πάει άλλο την Ουνιόν, η Χόφενχαϊμ ανάγκασε σε «Χ» τη Στουτγκάρδη, η Λειψία «αποτελείωσε» τη Σάλκε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον στη Γερμανία. Έχουν υπάρξει ύποπτα ματς στην Bundesliga; Φυσικά, όπως και σ’ όλο τον κόσμο. Αλλά η γερμανική Λίγκα, λόγω νοοτροπίας των ανθρώπων της χώρας, ίσως να είναι το πρωτάθλημα με την πιο straight αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο καθένας παίζει για την πάρτη του. Νόμος! Ούτε «βαλίτσες» να περιφέρονται όπως στην Ισπανία, ούτε δώρα, ούτε χάρες, ούτε ο πρώην κόουτς έχει ανάγκη, ούτε η μία θα κερδίσει πριμ λόγω κατάκτησης πρωταθλήματος. Δεν «παίζει» κάτι τέτοιο στη Γερμανία. Μην ξεχνάμε επίσης, κάθε καλύτερη θέση δίνει και παραπάνω έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μιλάμε για διαφορά από 1,2 εκατομμύρια ευρώ και άνω.

Ενδιαφέρον στη κορυφή μετά από χρόνια!

Η σεζόν 2022-23 ολοκληρώθηκε. Χαρήκαμε για την ιδιαιτερότητα να κριθεί το πρωτάθλημα, μετά το 2000, ξανά στην τελευταία αγωνιστική με τη διαφορά τερμάτων. Φανταστικό σενάριο. Αν κρίνουμε την εικόνα της Μπάγερν το φθινόπωρο, το θεωρούσαμε ουτοπία. Να όμως που η Ντόρτμουντ σήκωσε κεφάλι και πήγε να αξιοποιήσει τα πάμπολλα σφάλματα της Μπάγερν. Η Ουνιόν, τι ωραίο παραμύθι. Η Άιντραχτ πάλι στην Ευρώπη, στο 90’. Η υπέρβαση των Άουγκσμπουργκ και Μπόχουμ. Πώς τη γλίτωσε η Στουτγκάρδη και ετοιμάζεται για τα μπαράζ. Φυσικό επόμενο να μας χαιρετήσει η Χέρτα με τα πάμπολλα λάθη. Η Σάλκε δοκίμασε τα πάντα. Χαλάλι η προσπάθειά της, αλλά και αυτή οδεύει στη Β’ κατηγορία...

Είναι ένα από τα πολλά κείμενα σχετικά με την Bundesliga και το τέλος της σεζόν της. Θα ασχοληθούμε τις επόμενες εβδομάδες αναλυτικά με πολλές ομάδες που ξεχώρισαν ή πώς ετοιμάζονται η επόμενη μέρα.

ΥΓ: Και κάτι ακόμα. Τα γεμάτα γήπεδα στην Bundesliga δεν αποτελούν είδηση. Ούτε η συμπαράσταση των οπαδών της Ντόρτμουντ σ’ ένα χαμένο πρωτάθλημα, με όποιον τρόπο κι’ αν προήλθε αυτό. Είναι αυτονόητο...

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουλούρης: Έφτασε τα 17 γκολ, τον κοστολογεί στα έξι εκατομμύρια ευρώ η Πόγκον!-ThemaSports
26/04 @ 12:10

Κουλούρης: Έφτασε τα 17 γκολ, τον κοστολογεί στα έξι εκατομμύρια ευρώ η Πόγκον!

Ο Ευθύμης Κουλούρης διάγει εντυπωσιακή σεζόν με την Πόγκον, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του (17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) και τρίτος συνολικά στο πρωτάθλημα Πολωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόγκον τον κοστολογεί στα 6 εκατομμύρια ευρώ!

Απειλή λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης: Η Εθνική Ισπανίας εκτός EURO και οι σύλλογοι της χώρας εκτός διοργανώσεων της UEFA!-ThemaSports
26/04 @ 11:44

Απειλή λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης: Η Εθνική Ισπανίας εκτός EURO και οι σύλλογοι της χώρας εκτός διοργανώσεων της UEFA!

Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας και η κυβερνητική εποπτεία βάζουν σε κίνδυνο την εθνική ομάδα της χώρας και την παρουσία της στο EURO, όπως επίσης απειλούν τους συλλόγους και την συμμετοχής τους στις διοργανώσεις της UEFA.

Serie A: Πρώτη φορά στην ιστορία διαιτητική ομάδα με γυναίκες!-ThemaSports
26/04 @ 11:05

Serie A: Πρώτη φορά στην ιστορία διαιτητική ομάδα με γυναίκες!

Γράφεται ιστορία στη Serie A, αφού στο παιχνίδι της Ίντερ με την Τορίνο θα το διευθύνει διαιτητική ομάδα που θα αποτελείται μόνο από γυναίκες.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Φαν Ντάικ: «Eίναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο έτσι»-ThemaSports
26/04 @ 10:00

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Φαν Ντάικ: «Eίναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο έτσι»

Απογοητευμένος μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» δήλωσε ο αρχηγός των «κόκκινων», Βιρτζίλ Φαν Ντάικ.

Έκανε «σεφτέ» στα πλέι-οφ η Ζεν Ζιλουάζ-ThemaSports
26/04 @ 00:17

Έκανε «σεφτέ» στα πλέι-οφ η Ζεν Ζιλουάζ

Η Σεν Ζιλουάζ κέρδισε με 3-0 την Αντβέρπ, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη διαδικασία των πλέι οφ και διατηρεί την επαφή της με την κορυφή.

Η Φέγενορντ καθυστέρησε την στέψη της Αϊντχόφεν-ThemaSports
26/04 @ 00:12

Η Φέγενορντ καθυστέρησε την στέψη της Αϊντχόφεν

Πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς η Φέγενορντ και δεν επέτρεψε την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Πίτερ Μπος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ