Χάλασε τη φιέστα της Μπαρτσελόνα και... τυλίχθηκε με το σεντόνι η Ρεάλ Σοσιεδάδ!

Χάλασε τη φιέστα της Μπαρτσελόνα και... τυλίχθηκε με το σεντόνι η Ρεάλ Σοσιεδάδ!

Χτυπώντας από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, η Ρεάλ Σοσιεδαδ... άλωσε το μέχρι τώρα απόρθητο «κάστρο» της Μπαρτσελόνα (1-2), κάνοντας τεράστιο βήμα για την τετράδα και την έξοδο στο Champions League!

Έσπασε την κατάρα στο «Καμπ Νου» και... σφιχταγκαλιάζει το Champions League η Ρεάλ Σοσιεδάδ!

Χτυπώντας από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, οι Βάσκοι «σόκαραν» τους «μπλαουγκράνα» και έφυγαν με σπουδαίο διπλό (1-2) από την Βαρκελώνη, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 24 διαδοχικών ηττών στην έδρα των Καταλανών σε επίπεδο πρωταθλήματος!



Η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, έκανε χαλάστρα στη φιέστα της Μπαρτσελόνα, οδηγώνοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα στη φετινή La Liga! Το σκορ άνοιξε ο Μερίνο μόλις στο 5ο λεπτό μετά από κλέψιμο και πάσα του Σέρλοθ. Στο 72', ο 27χρονος Νορβηγός από δημιουργός έγινε εκτελεστής, γράφοντας το 2-0 για τη Σοσιεδάδ σε μια φάση-καρμπόν με το πρώτο τέρμα!

Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Μπαρτσελόνα ήταν μειώσει για το τελικό 2-1 με τον Λεβαντόφσκι στο 90ο λεπτό.

Κάπως έτσι, η Σοσιεδάδ πήρε το πρώτο της διπλό στο «Καμπ Νου» από τη σεζόν... 1990/91 (!), εδραιώνοντας την παρουσία τους στην 4η θέση με 65 βαθμούς, στο +5 από τη δεύτερη Βιγιαρεάλ.



Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 19/05
Κάντιθ- Βαγιαδολίδ 2-0
(70', 76' πεν. Μπονγκοντά)

Σάββατο 20/05
Τζιρόνα-Βιγιαρεάλ 1-2
(24' Λόπεθ - 9' Πίνο, 90+4' Μορένο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Θέλτα 2-1
(5' Γουίλιαμς, 54' Μπερενγκέρ - 50' Λάρσεν)

Χετάφε-Έλτσε 1-1
(8' Ελ Χαντάντι - 45+1' Μπογιέ)

Αλμερία-Μαγιόρκα 3-0
(12', 42', 58' Λαζάρο)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2
(89' Λεβαντόφσκι - 5' Μερίνο, 72' Σόρλοθ)

Κυριακή 21/05
Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (15:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα (17:15)
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης (19:30)
Σεβίλλη-Μπέτις (22:00)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική:

Τρίτη 23/5
Θέλτα-Τζιρόνα (20:30)
Σοσιεδάδ-Αλμερία
Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα (23:00)

Τετάρτη 24/5
Έλτσε-Σεβίλλη (20:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ-Κάντιθ
Μπέτις-Χετάφε (23:00)
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη 25/5
Μαγιόρκα-Βαλένθια (20:30)
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

UEFA Ranking: Η μεγάλη μάχη για την 14η θέση - Πως ο πρωταθλητής Κύπρου θα έχει σίγουρη θέση σε League Phase!

UEFA Ranking: Η μεγάλη μάχη για την 14η θέση - Πως ο πρωταθλητής Κύπρου θα έχει σίγουρη θέση σε League Phase!

Η φετινή ευρωπαϊκή σεζόν δεν είναι σημαντική μόνο για τις ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά και για το μέλλον ολόκληρου του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι εκπρόσωποί μας μπορούν να φέρουν την Κύπρο ακόμη πιο ψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη και να δημιουργήσουν σημαντικά οφέλη για τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη χρονιά.