Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αγωνία, τις εξελίξεις γύρω από τα στοιχεία που έχουν αποστείλει στην Κυπριακή κυβέρνηση η ΗΠΑ και η Βρετανία , σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

 

Θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ  σοβαρό και όλοι πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν σωστά,  δίκαια και υποψιασμένα.

Παρακολουθούμε με θλίψη ότι άνθρωποι υπάλληλοι αρκετών εταιρειών μένουν απλήρωτοι και δεν παρουσιάζεται καμιά θετική εξέλιξη προς ρύθμιση των θεμάτων τους. Πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους και ένας  εξαιρετικός, ποιοτικός τομέας των υπηρεσιών να τραυματισθεί και να καταστραφεί. Πρέπει να ενεργήσει με πολλή προσοχή η Κυβέρνηση και να προσέξει να προστατεύσει πρώτα την πατρίδα μας και τα συμφέροντα της, ασφαλώς ακολουθώντας  τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Όμως επειδή γνωρίζω την νοοτροπία και την κουλτούρα των Κυπρίων φοβούμαι πολύ , ότι οι αποφάσεις και ενέργειες  μας δεν θα βοηθήσουν τον τόπο μας.

Ηλθε στο μυαλό μου, η περίπτωση του κουρέματος το 2013 , με τους ξένους να είναι πρωταγωνιστές και εμείς με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχόμαστε τις απαράδεκτες αποφάσεις τους, παρά τα  λάθη μας. Κατά την άποψη μου ο αδύνατος πρέπει πάντοτε να έχει ισχυρά εργαλεία, εξυπνάδας, σοφίας αποφασιστικότητας και επιχειρηματολογίας και να γνωρίζει ο συνομιλητής του, αυτά τα χαρακτηριστικά του. 

Νοιώθω διαβάζοντας τα γεγονότα ότι ακόμα μια φορά , ότι και σ’ αυτή την περίπτωση όπως στο κούρεμα του 2013, οι ξένοι θα μας καθυποτάξουν και θα προσπαθήσουν να μας τιμωρήσουν. Τελειώνοντας, θέλω να αναφέρω και τα ακόλουθα: Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας .

Φαίνεται  όμως ότι οι κυρώσεις  απευθύνονται στην μικρή και αδύνατη Κύπρο, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδο.

Είναι απαραίτητο να είμαστε  προσεκτικοί , προβλεπτικοί , σοφοί και αποφασιστικοί. Οι πολιτικές σκοπιμότητες πρέπει να απουσιάζουν από ένα τέτοιο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό θέμα. Πάνω απ’ όλους είναι η πατρίδα μας. 

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά-ThemaSports
01/05 @ 22:44

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο σκορπά η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου και φίλης, Γεωργία Ψαριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Μεγάλη Τετάρτη, σε ηλικία 49 ετών.

Η συναρπαστική ζωή του Τζoν Χριστοδούλου ξετυλίγεται-ThemaSports
18/04 @ 09:46

Η συναρπαστική ζωή του Τζoν Χριστοδούλου ξετυλίγεται

Τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγιστάνα με τη χρυσή καρδιά. Ο λόγος για τον Τζον Χριστοδούλου, ο οποίος στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, ξεδιπλώνει τις σελίδες του βιβλίου της συναρπαστικής ζωής του.

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Παγκόσμια ανησυχία-ThemaSports
14/04 @ 01:00

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Παγκόσμια ανησυχία

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Λεπτό προς λεπτό

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές-ThemaSports
28/03 @ 15:17

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές

Αυξήσεις που θα βάλουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών έρχονται σύντομα αφού εντός λίγων ημερών θα καταργηθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης.

Αποφάσεις Υπουργικού: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας-ThemaSports
28/03 @ 13:36

Αποφάσεις Υπουργικού: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

Τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφασίστηκαν μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Οι 3 πιο πιθανοί λόγοι που πονάς στο γόνατο-ThemaSports
23/03 @ 16:38

Οι 3 πιο πιθανοί λόγοι που πονάς στο γόνατο

Κάθε πόνος στο γόνατο δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα και καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ