Themasports

Ο Ολυμπιακός είναι ο κυπελλούχος Αττικής γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου πινγκ πονγκ Αττικής , που είχαν καταγραφεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης στις 30/04 στο ΣΕΦ δεν είχαν επικυρωθεί, καθώς εκκρεμούσε ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική συμμετοχή της Ουκρανίδας αθλήτριας της πειραϊκής ομάδας, Μαργαρίτα Πεσότσκα (για τον ίδιο λόγο δεν είχε γίνει και η απονομή των επάθλων).

Το ΔΣ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απέρριψε την ένσταση, όλα τα αποτελέσματα ισχύουν κανονικά κι, έτσι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη δεύτερη θέση και η ΑΕΚ την τρίτη. Ο τελικός θυμίζουμε είχε λήξει με σκορ 4-0 σετ για τον Ολυμπιακό (με τον Παναθηναϊκό να υποβάλλει την ένσταση πριν από την έναρξή του), ενώ στον «μικρό» τελικό η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 4-1 του ΓΑΟ Πειραιά.

Το θέμα πήγε αρχικά στην Τεχνική Επιτροπή της ομοσπονδίας, η οποία παρέπεμψε την εκδίκασή του στο ΔΣ.

Η ένσταση για την Πεσότσκα έγινε βάσει του άρθρου 1.6 από το Κεφάλαιο Α της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων της Ομοσπονδίας που αναφέρει ότι «υπήκοοι κρατών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. (τρίτης χώρας) μπορούν να αγωνίζονται μόνο στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία».

Στην κοινοποίηση της απόφασης προς όλα τα σωματεία που μετείχαν στο Κύπελλο Αττικής γυναικών, η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Μελετήθηκαν ενδελεχώς τα άρθρα 1.4, 1.5, 1.6, της Γενικής Προκήρυξης, τα οποία άρθρα έχουν άμεση συνάφεια ως προς την εν γένει δυνατότητα συμμετοχής στις αγωνιστικές διοργανώσεις της ΕΦΟΕπΑ μεταγραφομένων αθλητών – αθλητριών, υπηκόων της Ε.Ε. και υπηκόων τρίτης χώρας.

Το άρθρο 1.6. εστιάζει και συγκεκριμενοποιεί το ποιος επιτρέπεται να αγωνίζεται αποκλειστικά στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ιεραρχίας, στην Α1 και Α2 εθνικές κατηγορίες. Τα άρθρα 1.4, 1.5, 1.6, είναι συνδεδεμένα ως μια ενότητα και δεν παράγουν διαφορετικές ερμηνείες.

Σκοπό έχουν τη διαφάνεια απαγόρευσης συμμετοχής συγκεκριμένων μεταγραφόμενων αλλοδαπών αθλητών σε πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικών ή ομαδικών αγωνισμάτων από τα οποία απορρέουν ειδικά ‘προνόμια’ για τους αγωνιζόμενους, όπως η παροχή μορίων για τις ακαδημαϊκές εξετάσεις, τα οποία, όμως, δεν παρέχει η διοργάνωση του Κυπέλλου. Εξ αυτού και δεν περιορίζεται η αγωνιστική συμμετοχή των ανωτέρω αθλητών σε διοργανώσεις που δεν παρέχουν προνόμια , όπως το τοπικό κύπελλο.

Απόρροια τούτου η προκήρυξη της διοργάνωσης αυτής στην οποία δεν αναγράφεται κανένας περιορισμός ή απαγόρευση. Σωματείο που δηλώνει συμμετοχή στο Κύπελλο, αυτομάτως αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης.

Επιπλέον, στη διοργάνωση του Κυπέλλου χρησιμοποιείται η ‘αξία’ που καθορίζει τη θέση του κάθε διαγωνιζόμενου σωματείου και η οποία προκύπτει από τους τρεις πρώτους αξιολογημένους αθλητές/αθλήτριες που διαθέτει η κάθε ομάδα.

Στον καθορισμό της ‘αξίας’ συμπεριλαμβάνονται όλοι οι αθλητές που έχει στη δύναμή της η κάθε ομάδα είτε είναι Έλληνες, είτε δεν είναι. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί αγώνων που δεν παράγουν προνόμια αθλητής/αθλήτρια που συμπεριλαμβάνεται και καθορίζει την ‘αξία’ της ομάδας η οποία, μάλιστα, ‘αξία’ ανακοινώνεται πριν την κλήρωση των αγώνων.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης. Τα αγωνιστικά αποτελέσματα της διοργάνωσης ‘Τοπικό Κύπελλο Αττικής Γυναικών’ ισχύουν ως έχουν καταχωρηθεί και δημοσιευτεί».

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρυλική ανατροπή μέσα στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στο Final 4 του Champions League!-ThemaSports
03/05 @ 21:05

Θρυλική ανατροπή μέσα στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός έκλεισε θέση στο Final 4 του Champions League!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου της φάσης των «8» του Champions League και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 της διοργάνωσης.

ΣΚΟΚ: Καταγγελία στην Αστυνομία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του αντιπροέδρου της!-ThemaSports
02/05 @ 14:09

ΣΚΟΚ: Καταγγελία στην Αστυνομία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του αντιπροέδρου της!

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου με ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας και του αντιπροέδρου της.

Ταεκβοντό: Με 12 μετάλλια επέστρεψε η Κυπριακή αποστολή από τη Βουλγαρία-ThemaSports
29/04 @ 18:25

Ταεκβοντό: Με 12 μετάλλια επέστρεψε η Κυπριακή αποστολή από τη Βουλγαρία

Με 12 μετάλλια επέστρεψε η κυπριακή αποστολή του ταεκβοντό από το διεθνές τουρνουά HEREYA OPEN που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Τοξοβολία: Η Κυπριακή αποστολή επιστρέφει από τη Βουλγαρία με 7 μετάλλια!-ThemaSports
29/04 @ 18:07

Τοξοβολία: Η Κυπριακή αποστολή επιστρέφει από τη Βουλγαρία με 7 μετάλλια!

Η κυπριακή αποστολή της τοξοβολίας επιστρέφει από το Διεθνές Τουρνουά «Danube Arrows» που έγινε στη Βουλγαρία με 1 χρυσό, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής: 7η η Εθνική ομάδα στο Σύνθετο ομαδικό-ThemaSports
29/04 @ 17:59

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής: 7η η Εθνική ομάδα στο Σύνθετο ομαδικό

Η εξαιρετική παρουσία της κυπριακής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Ρίμινι της Ιταλίας ολοκληρώθηκε με την έβδομη θέση της Εθνικής ομάδας στο Σύνθετο ομαδικό, στην ιστορική πρώτη της συμμετοχή σε τελικούς της διοργάνωσης.

Καλές κυπριακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ουγγαρία (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
29/04 @ 17:48

Καλές κυπριακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ουγγαρία (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Απριλίου αρκετοί αθλητές και αθλήτριές μας μπήκαν ή συνέχισαν στον ανοιχτό στίβο, προσδοκώντας ότι τον Μάιο θα ανεβάσουν ρυθμούς και επιδόσεις, κάνοντας σαφώς περισσότερους αγώνες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ