Themasports

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την Κυπριακή διαιτησία...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

«Η φετινή σεζόν είναι να μην πω τραγική, αλλά είναι τεράστια απώλεια η απουσία και οι αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων διαιτητών από τον Σύνδεσμο. Να δικαιούνται οι διαιτητές να κάνουν την επανάσταση τους, να πουν τις απόψεις τους είναι ένα πράγμα, αλλά δεν γίνεται να υπάρχει διαιτητής που να είναι “άστεγος”, όλοι έχουν στέγη και θέση να επιστρέψουν στον σύνδεσμο, διότι μπορούν μέσω του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος να διεκδικήσουν και να πετύχουν πολλά. Δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και να μπορεί ο καθένας να τον παίρνει και να τον φέρνει χρησιμοποιώντας τον. Υπάρχουν άνθρωποι που έφυγαν συνειδητοποιημένα, άλλοι που έφυγαν απογοητευμένοι και προβληματισμένοι και κάποιοι με βαριά καρδιά. Όλοι οι διαιτητές μας έχουν θέση να επιστρέψουν και αυτή είναι η προσπάθεια μας.

Με τα δεδομένα και την παρουσία ξένων διαιτητών σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια, το μέλλον του Κύπριου διαιτητή περιθωριοποιείται. Είναι ευθύνη δική μας και της Ομοσπονδίας. Πρέπει να καταλάβουν η ΚΟΠ και τα σωματεία ότι πρέπει να ενσκήψουμε για να υπάρξει Κυπριακό αίμα στη διαιτησία. Δεν γίνεται μετά από 12 χρόνια διαχείρισης του τμήματος διαιτησίας από ξένους και σήμερα να μην έχουμε αποτέλεσμα χωρίς 15 διαιτητές να βγάλουν το πρωτάθλημα. Είναι διακαής μου πόθος να δω ξανά τη διαιτησία ενωμένη με διαιτητές ολκής όπως Λούη Λοΐζου, Καπιτανή, Κωστάκη Κωνσταντίνου, υπάρχουν πολλοί που μπορώ να θυμηθώ. Πρέπει να επανέλθει η προσωπικότητα στο χώρο της διαιτησίας. Με την ανεξαρτητοποίηση, δημιουργία κανονισμών και θεσμών που να σέβονται τη διαιτησία.

Ο Μάζιτς έχει ικανότητες να φέρει σωστές αλλαγές, υπήρξε σπουδαία φυσιογνωμία, αλλά δεν πρέπει να έχουμε εμμονές. Στην Κύπρο δεν έχουμε την πολυτέλεια να μαζέψουμε την αφρόκρεμα διαιτητών. Τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει 200 διαιτητές. Πλέον είναι δύσκολο να βγουν νέοι διαιτητές. Κανείς δεν τολμά στην Κύπρο να αφήσει τη δουλειά του για να γίνει επαγγελματίας διαιτητής, όταν τα σωματεία θέλουν το κεφάλι των διαιτητών επί πίνακι μετά από κάθε αγωνιστική. Δεν υπάρχουν θεσμοί και συνθήκες κατοχύρωσης του Κύπριου διαιτητή.

Δεν μπορούμε σήμερα να λέμε ότι ένας 27χρονος στο χώρο δεν μπορεί να γίνει διαιτητής. Ο διαιτητής έχει όριο ως τα 45+ χρόνια. Η εγγραφή του διαιτητή αρχίζει από τα 18 και γίνονται εγγραφές και στα 30. Δεν μπορείς να λες σε έναν διαιτητή στα 27-28 του ότι μεγάλωσε και δεν μπορεί να συνεχίσει. Άρα λοιπόν, εδώ η Ομοσπονδία πρέπει να σταματήσει πλέον να το κάνει αυτό. Είναι μεγάλο θέμα, το λέω με πόνο ψυχής.

Αν συνεχίσουμε να λέμε τόπο στα νιάτα και εγκαταλείψουμε την πείρα στη διαιτησία, σε λίγα χρόνια θα διαιτητεύει ο Άλκης, ο Πάπουτσος και ο Πογιατζής από την κερκίδα (σ.σ. γέλια).

Ο ΣΔΚ τιμήθηκε την Κυριακή ανάμεσα σε προσωπικότητες που πρόσφεραν σε μεγάλο βαθμό σε θέματα θαλασσαιμικών, αιμοδοτών. Είμαστε περήφανοι για την τράπεζα αίματος μας. Τεράστια η συνεισφορά μας στην Κοινωνία και αισθάνομαι περήφανος που ανήκω σε αυτό τον χώρο . Οκτώ δότες μυελού των οστών στο χώρο της διαιτησίας. Αυτά πρέπει να ακούγονται και όχι μόνο τα λάθη των διαιτητών».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ-ThemaSports
29/04 @ 21:45

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!-ThemaSports
26/04 @ 13:53

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 9ης (Α’ όμιλος) & 12ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 12:08

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
24/04 @ 09:48

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Η μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ! -ThemaSports
19/04 @ 11:42

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 8ης (Α’ όμιλος) & 10ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)-ThemaSports
18/04 @ 13:37

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 10ης  αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το β’ όμιλο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ