Πόλυς ΧαραλάμπουςΣυμφωνούμε με την τοποθέτηση του Χοσέ Λούις Όλτρα, ότι η ΑΕΚ δεν άξιζε να νικήσει, αλλά ούτε και να χάσει στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό. Η ουσία είναι ότι οι κιτρινοπράσινοι ακούνε «Άλφαμέγα» και βλέπουν εφιάλτες μπροστά τους, με δεδομένο ότι δεν έχουν πάρει ούτε ισοπαλία, στις 4 επισκέψεις τους στο καινούργιο γήπεδο στο Κολόσσι.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έχουν ηττηθεί δυο φορές από τον Απόλλωνα και τις άλλες δυο φορές, έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια, μετά τις αναμετρήσεις με ΑΕΛ και Άρη (από τους πράσινους δέχθηκαν «χαστούκι» με 4-0).
Το ότι εξελίσσεται σε «μαύρη τρύπα» η νέα έδρα των Λεμεσιανών ομάδων, αποτελεί ένας από τους λόγους, που κατρακύλησε κατά το 2023, η Σκαλιώτικη ομάδα. Έχουν αναλυθεί εκτεταμένα, οι άλλοι λόγοι που έφεραν τον εκτροχιασμό τους, όπως είναι το μακρύ ταξίδι στην Ευρώπη, οι τραυματισμοί σημαντικών στελεχών (Γκιούρτσο, Άλτμαν), όπως και το ότι δεν τους βοηθήθηκαν από τις χειμερινές μετεγγραφές.
Χθες οι κιτρινοπράσινοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, θέλοντας να βάλουν γκολ για να πάρουν τον αέρα του Απόλλωνα. Δεν τους βγήκαν μερικές «μεγάλες» φάσεις που είχαν στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, δεχόμενοι το γκολ από νωρίς, αποσυντονίστηκαν εντελώς, χάλασε η ψυχολογία τους. Θυμόντουσαν άλλωστε και στις προηγούμενες φορές, που έπαιξαν στο ίδιο γήπεδο και γνώρισαν την ήττα.
Οι περισσότεροι παίχτες έμοιαζαν με κουρασμένα παλικάρι, που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να… ανεβάσουν την ομάδα. Προς το τέλος, σε μια – δυο φάσεις, «άγγιξαν» την ισοφάριση. Η πιο κλασική τους ευκαιρία, ένα σουτ του Πέρε Πόνς (από πάσα του Ναούμ) που χτύπησε πάνω σε παίχτη των γηπεδούχων και βγήκε κόρνερ.
Μη καταφέρνοντας να πάρουν κάτι από το ματς, πλέον ρεαλιστικά μιλώντας, εκείνο που καλούνται να κάμουν οι παίχτες του Όλτρα, είναι να κρατήσουν τουλάχιστον την 3η θέση. Για να σώσουν ευρωπαικό εισιτήριο.
Ακόμα κι αν τους «βολέψουν» τα σημερινά αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ και του Άρη (παίζουν με Ομόνοια και Πάφο αντίστοιχα), με την εικόνα που εκπέμπουν οι κιτρινοπράσινοι, λίγοι θα ποντάρουν επάνω τους, ότι θα κόψουν πρώτοι το νήμα στο φινάλε του σκληρού μαραθωνίου του πρωταθλήματος.
*Περίπου 900 οπαδοί της ΑΕΚ ήταν στο Βόρειο πέταλο του νέου γηπέδου της Λεμεσού, την Κυριακή το βράδυ. Θεωρείται ικανοποιητικός αριθμός, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ομάδα τους δεν πάει καθόλου καλά τους τελευταίους μήνες. Σε συνδυασμό με το ότι, μετά τις τρεις προηγούμενες εκδρομές τους στην Λεμεσό, το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα ήταν πικρό.
Με οδηγό την εμφάνιση του Β' ημιχρόνου στη Σλοβενία, αλλά και με «όπλο» την έδρα της, η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με την Τσέλιε στην «Αρένα» την ερχόμενη Πέμπτη (31/07), με μοναδικό στόχο τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, που θα της δώσει το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό του Europa League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
27/07 @ 23:18
Με οδηγό την εμφάνιση του Β' ημιχρόνου στη Σλοβενία, αλλά και με «όπλο» την έδρα της, η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με την Τσέλιε στην «Αρένα» την ερχόμενη Πέμπτη (31/07), με μοναδικό στόχο τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, που θα της δώσει το εισιτήριο για τον Γ' προκριματικό του Europa League.
27/07 @ 17:57
Με ένα βίντεο... διαφορετικό από τα συνηθισμένα, η ΑΕΚ πορώνει τον κόσμο της ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Τσέλιε στην «ΑΕΚ Αρένα».
26/07 @ 20:16
Μεταγραφική ενίσχυση για την ΑΕΚ Λάρνακας
26/07 @ 15:23
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ.
26/07 @ 16:00
Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Σλοβενία, με το ισόπαλο 1-1 να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.
25/07 @ 15:51
Την εκτέλεση του πέναλτι του Μιλίτσεβιτς μέσα στην Σλοβενία, το γκολ και τους πανηγυρισμούς από κάμερα εντός γηπέδου κατέγραψε η ΑΕΚ και ανέβασε το βίντεο στα social media.
BEST OF THEMASPORTS