Πόλυς Χαραλάμπους

Τις τελευταίες αγωνιστικές της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, σε παιχνίδια χωρίς βαθμολογική σημασία, οι τεχνικοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν παίχτες από τα τμήματα υποδομής. Παιδιά που προφανώς, έχουν προοπτικές ανέλιξης και τις δυνατότητες να κάνουν επαγγελματική καριέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι απόλυτα λογικό να το κάνουν, αν και ο υπογράφων έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση επί του όλου ζητήματος. Σωστά το πράττουν, όμως η ουσία είναι οι προπονητές να ρίχνουν στα βαθιά νεαρά παιδιά και σε ματς που «καίει» η μπάλα.

Συμφωνούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να τα «πνίξουν» ή να τα «κάψουν» τα παιδιά. Εννοούμε όμως νεαρούς παίχτες, που πραγματικά έχουν το ταλέντο και τα προσόντα, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επαγγελματικού πρωταθλήματος…

Όπως το έκανε ο Χένιγκ Μπεργκ πριν από 3-4 χρόνια στην Ομόνοια και είδαμε τα αποτελέσματα. Ο Νορβηγός τεχνικός, όσα μειονεκτήματα κι αν έχει, η πολιτική που εφάρμοσε στην λαοφιλή ομάδα της Λευκωσίας, κάνοντας παράλληλα και πρωταθλητισμό, δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ, ακόμα και από ανθρώπους που έχουν εμπάθεια μαζί του.

Μιλάμε γι’ αυτούς που δεν χάνουν την ευκαιρία, συχνά – πυκνά, να προβάλλουν την άποψη, ότι χάρις στον Φαμπιάνο, η Ομόνοια πέτυχε μεγάλες διακρίσεις, την εποχή που είχε τα γκέμια στο "Ηλίας Πούλλος" ο Σκανδιναβός τεχνικός.

Πέραν του ότι χρειάζεται να γίνεται σωστή και προσεκτική αξιολόγηση για την προώθηση μερικών παιδιών στην επαγγελματική ομάδα, θεωρούμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το επικοινωνιακό κομμάτι.

Εννοούμε βασικά, τις δημόσιες τοποθετήσεις στις οποίες προβαίνουν όχι μόνο οι προπονητές των ομάδων, αλλά κι αυτοί που ηγούνται των τμημάτων υποδομής.

Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά, όχι μόνο η υπερβολική προβολή (το άνευ ορίων "πομπάρισμα" πιο εκλαϊκευμένα) των δυνατοτήτων τους, αλλά και η υποτίμηση τους.

Είναι σημαντικό επίσης, αυτοί που έχουν ηγετικά πόστα να… καταφέρνουν να μένουν αποστασιοποιημένοι τόσο από τους γονείς μερικών παιδιών, όσο και από μερικούς ατζέντηδες. Οι τελευταίοι, παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας καταστάσεις μέσα σε συλλόγους, αλλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων…

Ενίοτε καταφέρνουν να «ανεβάζουν» παιδιά, που υστερούν σε ταλέντο και προοπτικές ανέλιξης, από κάποια άλλα. Καθόλου δεν τους νοιάζει, αν υπάρχει αδικία, λειτουργώντας με βασικό γνώμονα το οικονομικό τους συμφέρον...  

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ