Πόλυς Χαραλάμπους

Την ευκαιρία να κάμει το back to back στον θεσμό του κυπέλλου, θα έχει η Ομόνοια στον τελικό με την ΑΕΛ. Πριν 11 χρόνια, όταν οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, είχαν και τότε κύπριους τεχνικούς στον πάγκο…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΑΕΛ τον «Παμπουρίνιο», ο οποίος μερικές μέρες νωρίτερα, είχε οδηγήσει την ομάδα στην «γη της επαγγελίας» (κατάκτηση πρωταθλήματος) μετά από 44 χρόνια!

Στην Ομόνοια, τεχνικός ηγέτης ήταν ο Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος μάλιστα είχε πετύχει το back to back, αφού ένα χρόνο πριν στον τελικό του ΓΣΖ Λάρνακας, οι πράσινοι είχαν επικρατήσει του Απόλλωνα (με προπονητή τον Αντρέα Μιχαηλίδη) στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Το δεύτερο τρόπαιο στην προπονητική του καριέρα, κυνηγά ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος πριν έξι χρόνια, οδήγησε τον Απόλλωνα στην κατάκτηση του κυπέλλου, νικώντας με 1-0 τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (με κεφαλιά του Βραζιλιάνου στόπερ Βινίσιους).

Ήταν μόλις έξι μήνες, μετά την απόφαση του Κίρζη, να τον ρίξει στα… βαθιά νερά, διορίζοντας τον αρχικά ως υπηρεσιακό, με τον ίδιο να καταφέρνει να μπαίνει με την αξία του, στην «ελίτ» των προπονητών του κυπριακού φουτμπόλ. Έχουν αναλυθεί πλειστάκις, τα επιτεύγματα του, κατά τα 4 χρόνια που βρισκόταν στην άκρη του πάγκου των κυανολεύκων της Λεμεσού.

Εκ των αποτελεσμάτων, αποδείχθηκε σωστή η απόφαση των διαχειριστών της Ομόνοιας, να τον… φωνάξουν πριν από περίπου τρεις μήνες (5/2) να διαδεχθεί τον Βελγο-Ισπανό Γιανίκ Φερέρα.

Ο «Κάττος» δεν φρόντισε μόνο τερματιστεί η περίοδος που έμοιαζε με «soft» ομάδα η Ομόνοια, αλλά διόρθωσε και κάποιες από τις υπόλοιπες αδυναμίες της. Ήταν αδύνατο να την καταστήσει σούπερ ομάδα, με το έμψυχο υλικό που παρέλαβε…

Δεν ήταν λίγο πράγμα, το ότι κατάφερε να αποκλείσει την πρώην ομάδα του, εκεί που οι περισσότεροι μετά τον πρώτο αγώνα, θεωρούσαν τους πράσινους τελειωμένους. Επίσης, πριν τον χθεσινό επαναληπτικό, ήταν αρκετοί που… έβλεπαν Πάφο, παρά Ομόνοια στον τελικό.

«Πατούσαν» φυσικά και στο ότι ανέβηκε η Παφιακή ομάδα, ύστερα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σαλγάδο.

Χάρις στον Σωφρόνη Αυγουστή, όπως και την δυνατή στήριξη από τις 15 χιλιάδες λαού στις κερκίδες του ΓΣΠ, οι παίχτες δεν «βούλιαξαν» στο τερέν, ύστερα από το γρήγορο προβάδισμα της Πάφου. Πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή, προσφέροντας μεγάλη χαρά στους χιλιάδες Ομονοιάτες. Αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα του Ιταλού ρεφ, λογικό ήταν υπό τους ήχους του πράσινου ύμνου, να ξεκινήσουν οι χοροί…

*Αξιοσημείωτο, ότι οι Αυγουστή και Χρήστος Χαραλάμπους έχουν περάσει από την Καρμιώτισσα στην φετινή σεζόν. Ο πρώτος είχε διαδεχθεί τον φαλακρό τεχνικό της ΑΕΛ, περί τα μέσα του Δεκέμβρη, στον πάγκο των «πορτοκαλί» των Πάνω Πολεμιδιών.  

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ