Themasports

Αν και βρέθηκε μπροστά με 10 πόντους λίγο πριν το φινάλε, ο ΠΑΟΚ κόντεψε να χάσει το παιχνίδι. Τελικά χάρη στο κλέψιμο του Μαργαρίτη και τις βολές του Φράνκε επικράτησε 78-75 του Προμηθέα κάνοντας το 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι των πλέι οφ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν αυτός που στην τελευταία επίθεση με το σκορ στο 76-75 έκανε το καθοριστικό κλέψιμο και ο Γιανίκ Φράνκε (18π.) στη συνέχεια με βολές έγραψε το τελικό σκορ, καθώς ο Άντονι Κάουαν (12π.) αστόχησε στο δύσκολο τρίποντο για την ισοφάριση.

Πολυτιμότερος όλων ο Χρήστος Σαλούστρος (18π., 14ριμπ.), ο οποίος ήταν πανταχού παρών, όντας το μυαλό της ομάδας, ενώ ο Νέιτ Ρένφρο είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την άλλη πλευρά ο Τζορτζ Κόντιτ είχε 14 πόντους και Τζο Τόμασον 13.

Επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων στην Πάτρα την Τετάρτη (26/4, 19:15), με τον ΠΑΟΚ να θέλει τη δεύτερη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά, ενώ ο Προμηθέας να ισοφαρίσει τη σειρά και να τη στείλει ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, έφτασε έως το +10

Ο Προμηθέας προσπάθησε να αιφνιδιάσει, κάτι που το κατάφερε με το 0-5, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με υπομονή στο παιχνίδι τους και με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Ρένφρο προσπέρασαν με 12-7. Ο Αμερικανός σέντερ κυριαρχούσε σε άμυνα και επίθεση κι έτσι ο ΠΑΟΚ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο υπέρ του 17-13.

Η αστοχία του Προμηθέα και η έλλειψη επιθετικής σταθεράς έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει με 22-13. Με πολυφωνία στο παιχνίδι του και τον Κακλαμανάκη να μπαίνει στην εξίσωση βοηθώντας τόσο σε ριμπάουντ, όσο και σε σκορ, ο ΠΑΟΚ πήγε για πρώτη φορά στο +10 (31-21).

Ωστόσο, ο Κόντιτ ήταν αυτός που έδωσε κάποιες λύσεις για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, μειώνοντας στο 38-32 του ημιχρόνου, αλλά έχοντας χάσει τη μάχη των ριμπάουντ (24-16).

Με σερί τριπόντων μπροστά ο Προμηθέας και "θρίλερ" στο φινάλε

Σε διαγωνισμό… τριπόντων εξελίχθηκε το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ πάντως να διατηρεί τη διαφορά κοντά σε διψήφια επίπεδα (50-41), χάρη και στον κινητικό Σαλούστρο. Τα τρίποντα συνέχισαν να βρίσκουν στόχο εκατέρωθεν (4/11 ο ΠΑΟΚ, 5/8 ο Προμηθέας), με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν τη διαφορά στο -4 (56-52) μετά από ώρα, αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό σε τάιμ άουτ. Τίποτα όμως δεν άλλαξε για τον ΠΑΟΚ που είχε «μουδιάσει», ενώ φορτώθηκε ο Ράιλι με 4ο φάουλ. Έτσι, ο Προμηθέας με διαδοχικά κλεψίματα και καλάθια των Γκίκα και Κουλμπόκα έτρεξε σερί 0-12 για το 56-59 και το 58-61 στο 30’.

Μία στιγμή για να ξυπνήσει χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ και τη βρήκε μέσα από το φοβερό κάρφωμα του Ρένφρο που πήδηξε πάνω από τους αντιπάλους του, για να βάλει την ομάδα του ξανά μπροστά με 62-61. Η σπίθα άναψε και ο Σαλούστρος, έβαλε φωτιά με πέντε σερί πόντους, με τους Τσιακμά-Μαργαρίτη να ολοκληρώνουν σερί 11-0 για το 71-61 στο 37’.

Δύο τρίποντα από Γκίκα και Τόμασον διαμόρφωσαν το 75-69 στο 39’ και ένα αναπάντεχο λάθος των γηπεδούχων έφερε ακόμα ένα τρίποντο του Τόμαστον (75-72) για να γίνει το ματς ξανά… ντέρμπι στα 45’’ πριν το τέλος. Ακόμα ένα τρίποντο του Κάουαν έκανε το 76-75, ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος αλλά ο Μαργαρίτης με κλέψιμο στα 14'' πριν το τέλος, και βολές του Φράνκε σφράγισε τη νίκη, αφού ο Κάουαν αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για την ισοφάριση.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 38-32, 58-61, 78-75.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...-ThemaSports
04/05 @ 16:19

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...

Όταν ο Άρης επικράτησε της Πρόκομ στον τελικό του Champions Cup με 84-83 και κατέκτησε τον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί-ThemaSports
04/05 @ 23:36

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί

Στις 4 Μαΐου του 1980 η εθνική ομάδα του Ρίτσαρντ Ντουξάιρ φωτογραφίζεται στην πόρτα του αεροσκάφους που θα τους μεταφέρει στο Βεβέ της Ελβετίας για το προκριματικό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας.

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες-ThemaSports
04/05 @ 20:45

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες

Τη δεκαετία του 80 τρία πράγματα χαρακτήριζαν την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ