Αρκετή ένταση υπήρξε στο τελευταίο ματς ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Κάρλος Αλκαράθ, που συμπτωματικά έγινε πέρυσι ξανά στη Βαρκελώνη, στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο νεαρός τενίστας δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-1 στα σετ και μετά από ένα (μεγάλο) toilet break επέστρεψε δυναμικά στο γήπεδο, για να προηγηθεί 3-0 με δύο μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς πήγε τότε στα αποδυτήρια να αλλάξει, πιθανότατα για να «απαντήσει» στο μεγάλο toilet break του αντιπάλου του, αλλά πλήρωσε την καθυστέρησή του, προφανώς αγνοώντας τον κανονισμό.

 

Η τιμωρία του Στέφανου ήταν σωστή, καθώς θα έπρεπε να επιστρέψει στα 90 δευτερόλεπτα που θα συνεχιζόταν το παιχνίδι και ο διαιτητής του αγώνα δεν του χαρίστηκε, τιμωρώντας τον απανωτά με 2 point penalty για τα 50 συνολικά δευτερόλεπτα που καθυστέρησε (έναν πόντο για κάθε 25'').

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Ο Τσιτσιπάς τότε φάνηκε να ξαφνιάζεται για την αυστηρότητα του διαιτητή (κάτι λογικό αφού λίγο πριν δεν υπήρξε η ίδια αυστηρότητα) και διαμαρτυρήθηκε με έντονο ύφος, λέγοντάς του πως και ο αντίπαλός του είχε πριν λίγο υπερβεί τον χρόνο που δικαιούταν ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο σετ, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε τιμωρία.

Ο διαιτητής αρνήθηκε πως ο Αλκαράθ ξεπέρασε το χρόνο που δικαιούταν, αλλά στην πραγματικότητα ο Ισπανός καθυστέρησε να επιστρέψει στο court (έλειψε για 7.5 λεπτά αντί για 5), και χωρίς να έχει καμία επίπτωση, με τον Στέφανο να περιμένει υπομονετικά κάνοντας σερβίς για να κρατηθεί ζεστός. Μάλιστα ο διαιτητής συμφώνησε όταν ο Τσιτσιπάς του είπε πως θα πρέπει να απολυθεί όταν το δουν μετά και κάνει λάθος! 

 

Άκρη, φυσικά, δεν βγήκε εν τέλει και ο Στεφ κινδύνεψε με ένα ακόμα μπρέικ στο επόμενο γκέιμ, όμως κράτησε το σερβίς του και έκανε την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς. Μετά από δύο χαμένα μπρέικ πόιντ σέρβιρε επιτυχημένα στο 1-5 και έμεινε προσωρινά στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια ο Αλκαράθ δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει την πρόκριση με μηδέν και να εξασφαλίσει παράλληλα την πρώτη του είσοδο στο Top 10 (6-4, 5-7, 6-2).

Ένταση, πάντως, μεταξύ των δυο παικτών υπήρχε από το τέλος του πρώτου σετ, όταν ο Αλκαράθ φάνηκε να ενοχλήθηκε και να κάνει μια χειρονομία προς τον Τσιτσιπά, που έστειλε με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα προς το μέρος του.

Στεφ και Κάρλος μονομαχούν στον τελικό του Barcelona Open σήμερα στις 17.00 (Cosmote Sport) και ο Έλληνας τενίστας θα προσπαθήσει να νικήσει για πρώτη φορά τον Ισπανό (0-3), αλλά και να κατακτήσει 500άρι για πρώτη φορά στην καριέρα του (0-9 το ρεκόρ του σε τελικούς).

Ο Στέφανος έχει ηττηθεί στους τελευταίους τέσσερις τελικούς του (Σινσινάτι, Αστάνα, Στοκχόλμη, Australian Open), ενώ το συνολικό ρεκόρ του σε τελικούς είναι 9-16. Το αντίστοιχο ρεκόρ του Αλκαράθ είναι 8-3.

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «θρίλερ» της Μόνικα Σέλες και μία μαχαιριά, που... άλλαξε το τένις!  -ThemaSports
30/04 @ 21:47

Το «θρίλερ» της Μόνικα Σέλες και μία μαχαιριά, που... άλλαξε το τένις!

30/04/1993: Η Μόνικα Σέλες, το Νο.1 παγκοσμίως στο τένις, αντιμετώπιζε την Μαγκνταλένα Μαλέεβα στο πλαίσιο του Citizen Cup στο Αμβούργο. Η γενημμένη στην Γιουγκοσλαβία τενίστρια ήταν το απόλυτο φαβορί, όμως μια... μαχαιριά από τον Γκούντερ Πάρχε έμελλε να αλλάξει τόσο την πορεία του αγώνα, όσο και ολόκληρης της ζωής και μετέπειτα καριέρας της, συγκλονίζοντας τον κόσμο του τένις.

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα-ThemaSports
29/04 @ 19:29

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα

Λευκός, όσο λευκότερος γίνεται, εμφανίστηκε για την αναγνωριστική βόλτα στο χορτάρι του Wimbledon.

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη-ThemaSports
27/04 @ 15:34

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σλόαν Στέφενς, κέρδισε την Αμερικανίδα με 2-0 σετ (1-6, 3-6) σε κάτι περισσότερο από μία και προκρίθηκε στους 16 του Madrid Open.

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
27/04 @ 14:20

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μόντε Κάρλο και τον τελικό στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη.

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open-ThemaSports
25/04 @ 17:07

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) δεν άφησε περιθώρια στην Ντόνα Βέκιτς (Νο38) και με 2-0 σετ (3-6, 2-6) στην πρεμιέρα της στο Madrid Open προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open! -ThemaSports
21/04 @ 19:25

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει deja vu, με τον Κάσπερ Ρουντ να παίρνει τη ρεβάνς και να κατακτά με 2-0 σετ τον τίτλο του Barcelona Open.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ