Themasports

Η ΑΕΚ παραδόθηκε στον ρυθμό της Χάποελ Ιερουσαλήμ, δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του αγώνα και ηττήθηκε με το βαρύ 91-51, με τους Ισραηλινούς να κλείνουν θέση στο Final 4 του BCL.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια κατάμεστη Pais Arena η ΑΕΚ συνάντησε εχθρική ατμόσφαιρα στις εξέδρες και το παρκέ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει τον ρυθμό της Χάποελ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, πήγαν το παιχνίδι στον ρυθμό που ήθελαν και χωρίς να απειληθούν έφτασαν στη νίκη και την πρόκριση στο Final 4.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγάει ένα... θαύμα μετά την πρώτη περίοδο, όταν οι Ισραηλινοί έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +11 (18-7), με τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να μην βρίσκουν λύσεις στην επίθεση σε κανένα σημείο του αγώνβα.

Ο Μπρίντον Λεμάρ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 21 πόντους, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να μετράει 11 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ ο Ακίλ Μίτσελ είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3/8 σουτ.

Από πλευράς Χάποελ Ιερουσαλήμ, ο Λεβάι Ράντολφ είχε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση με 25 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Καντίμ Κάρινγκτον να ακολουθεί (15π, 6ασ), ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Σλιμ-Σάντερ Βένε.

Η Χάποελ μπήκε με ενθουσιασμό στο παρκέ, χάρη στην ώθηση που πήρε από τον κόσμο και μπήκε σε θέση οδηγού με Μέγιερις και Ράντολφ (7-1, 3'). Τα τρίποντα του Λεμάρ έφεραν την ΑΕΚ κοντά στο σκορ (10-7, 5').

Η Χάποελ είχε τον έλεγχο του αγώνα, οδήγησε την Ένωση σε άστοχα σουτ και με τους Κάρινγκτον και Σέγκεφ έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (18-7, 8'). Η ΑΕΚ έπαιξε καλή άμυνα μεν, όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι, με το 18-7 να μένει ως το τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και παρά τις προσπάθειες των Λεμάρ και Γιάνκοβιτς είχαν τον έλεγχο. Ο Χάνκινς ήταν σημειο αναφοράς και με τον Κάρινγκτον να ακολουθεί η διαφορά αυξήθηκε (26-12, 13'). Ο Γιάνκοβιτς προσπάθησε να μειώσει για την ΑΕΚ (26-14, 14').

Από εκείνο το σημείο όμως η Χάποελ ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή της. Ο Ράντολφ έδωσε τον τόνο, ο Βένε ακολούθησε και η διαφορά εκτοξεύτηκε (33-14, 15'). Ο Ουίλιαμς προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Ράντολφ ήταν... ζεστός και η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (40-16, 17'). Ο Λεμάρ ήταν ο πιο αξιόπιστος παίκτης της ΑΕΚ επιθετικά, μειώνοντας (41-22, 19'). Ο Ράντολφ όμως έγραψε τον επίλογο του πρώτου μέρους για το 43-22 της Χάποελ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να δείξει σφυγμό με τον Μίτσελ (45-25, 23'). Η Χάποελ διατηρούσε τον έλεγχο όμως και ανέβασε τη διαφορά ακόμα περισσότερο (49-27, 25'). Ο Ράντολφ συνέχισε να κάνει ζημιά στην άμυνα της ΑΕΚ, με τη διαφορά να ανεβαίνει (57-32, 28'). Οριόλα και Γιάνκοβιτς προσπάθησαν να μειώσουν, όμως η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα για το 59-36 της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι και χάρη σε Κάρινγκτον και Ράντολφ η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (69-38, 32'). Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσε, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο με τον Βένε (76-43, 34'). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ να φτάνει στη νίκη και στην πρόκριση στο Final 4.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 43-22, 59-36, 91-51.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...-ThemaSports
04/05 @ 16:19

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...

Όταν ο Άρης επικράτησε της Πρόκομ στον τελικό του Champions Cup με 84-83 και κατέκτησε τον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί-ThemaSports
04/05 @ 23:36

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί

Στις 4 Μαΐου του 1980 η εθνική ομάδα του Ρίτσαρντ Ντουξάιρ φωτογραφίζεται στην πόρτα του αεροσκάφους που θα τους μεταφέρει στο Βεβέ της Ελβετίας για το προκριματικό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας.

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες-ThemaSports
04/05 @ 20:45

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες

Τη δεκαετία του 80 τρία πράγματα χαρακτήριζαν την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ