Themasports

Η ουκρανική Προμετέι απέκλεισε με σκληρό τρόπο τον Προμηθέα στους «8» του Eurocup (80-57) και έβαλε τέλος στα όνειρα των Πατρινών για κάτι «σπουδαίο» στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ομάδα από την Πάτρα ήξερε πως αν έφτανε στους τελικούς του Eurocup θα είχε ένα εισιτήριο για την Euroleague και θα μπορούσε να γράψει ιστορία. Ωστόσο, τα όνειρά της σταμάτησαν στη Ρίγα και την νοκ - άουτ αναμέτρηση των προημιτελικών με την Προμετέι.

Οι Ουκρανοί ήταν επιβλητικοί από τα πρώτα λεπτά, πήγαν στα αποδυτήρια με +14 και μπόρεσαν να μείνουν σε θέση «οδηγού» δίχως να απειληθούν, καθώς έφτασαν τόσο στο +20, όσο και στο +30 λίγο αργότερα. Έτσι, το ευρωπαϊκό ταξίδι του Προμηθέα ολοκληρώθηκε με αυτή τη βαριά ήττα.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Ντι Τζέι Στέφεν (17π., 4ρ.), Τζιαν Κλαβέλ (14π.) και Ολεκσάντρ Λίποβι (10π., 4ρ.), με την ελληνική ομάδα να μην έχει σκορ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και να μένει στα... ρηχά επιθετικά, την ώρα που δεν μπορούσε να περιορίσει τους αντιπάλους της.

Πρώτος σκόρερ του Προμηθέα σε αυτή τη δύσκολη βραδιά ήταν ο Τζο Τόμασον (15π.), με τον φορμαρισμένο Άντονι Κάουαν να είναι άστοχος (8π. με 2/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 1/2 βολές και 4 ασίστ/ 3 λάθη).

Επιβλητικό ξεκίνημα των Ουκρανών στο κρίσιμο παιχνίδι

Η ουκρανική ομάδα ήταν επιβλητική από το ξεκίνημα και «φλέρταρε» από νωρίς με διψήφιες διαφορές (16-7 στο 7' και 20-11 στο 8'), καθώς οι Πατρινοί δεν είχαν αμυντικές λύσεις. Παράλληλα, ο Όντρεϊ Μπάλβιν και ο Τζιαν Κλαβέλ έκαναν εξαιρετική δουλειά, κρατώντας την Προμετέι στο +9 (25-16 στο 10').

Είχε αδυναμίες και στις δύο πλευρές του παρκέ ο Προμηθέας και τις πλήρωσει

Το τρίποντο του Ισούφ Σάνον έστειλε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους σε διψήφια απόσταση (28-16 στο 11') και λίγο αργότερα ο Κλαβέλ πήγε το ματς στο +14 (34-20 στο 16'). Η ελληνική ομάδα έχανε τα ριμπάουντ (21-12ρ. στο ημίχρονο), δεν ήταν συνεπής αμυντικά, αδυνατούσε να βρει σκορ με συνέπεια πίσω από τα 6,75μ. και από το 20' γνώριζε πως έχει ένα... βουνό μπροστά της (43-29).

Δεν έβρισκε σκορ πίσω από τα 6,75μ. η ομάδα του Χριστόπουλου, «ξέφυγαν» στο +22 οι γηπεδούχοι

Στην επανάληψη τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ παρέμεινε στο «τιμόνι» και ο Ίλια Σιντόροφ διαμόρφωσε το +18 στο 25' (54-36). Το τάιμ άουτ του Γιάννη Χριστόπουλου δεν άλλαξε την κατάσταση. Ο Προμηθέας δεν μπορούσε να βάλει "stop" στην παραγωγικότητα των Ουκρανός και δια χειρός Σάνον έγινε το 62-40, που ήταν το σκορ στο 30'. Μέσα σε όλα, η αστοχία των φιλοξενούμενων πίσω από τη γραμμή του τριπόντου συνεχίστηκε (4/20 3π.).

Δεν είχε λύσεις η ελληνική ομάδα, στους «4» με επίδειξη δύναμης η Προμετέι

Ο άλλοτε παίκτης του Ηλυσιακού, Ντι Τζέι Στέφενς, έκανε «θραύση» και με τη σειρά του έστειλε το ματς στο +25 (67-42 στο 32'). Ήταν φανερό πως για τους Πατρινούς δεν υπήρχε γυρισμός, ό,τι και αν δοκίμαζαν στην τελική ευθεία του αγώνα. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε δραματικά (76-46 στο 36') μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, που έφερε την Προμετέι στα ημιτελικά και ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Προμηθέα (80-57 τελικό).

Τα Δεκάλεπτα: 25-16, 43-29, 62-40, 80-57.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...-ThemaSports
04/05 @ 16:19

Mε υπογραφή Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς...

Όταν ο Άρης επικράτησε της Πρόκομ στον τελικό του Champions Cup με 84-83 και κατέκτησε τον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί-ThemaSports
04/05 @ 23:36

Ο Ελληνοαμερικανός με το άφρο μαλλί

Στις 4 Μαΐου του 1980 η εθνική ομάδα του Ρίτσαρντ Ντουξάιρ φωτογραφίζεται στην πόρτα του αεροσκάφους που θα τους μεταφέρει στο Βεβέ της Ελβετίας για το προκριματικό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας.

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες-ThemaSports
04/05 @ 20:45

Ένας ταχυδύναμος γκαρντ, εξαιρετικός σουτέρ με οργανωτικές ικανότητες

Τη δεκαετία του 80 τρία πράγματα χαρακτήριζαν την εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ