Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κύπρο - Οι πρώτες πληροφορίες
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 16:25 η οποία έγινε αισθητή σε όλη την Κύπρο.



Ακολουθήστε μας στο Google news
Το πρόγραμμα της 29ης «στροφής» του ισπανικού πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με την Θέλτα να υποδέχεται τη Μαγιόρκα (17/04, 22:00). Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, στην 11η και στη 12η θέση αντίστοιχα, οπότε θεωρείται σχεδόν απίθανο να βρεθούν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Οι ευρωπαϊκές θέσεις βρίσκονται επίσης αρκετά μακριά.
Το BN Sports παρουσιάζει τις πιο σημαντικές στιγμές από τις αναμετρήσεις της αγωνιστικής, με τις «μάχες» για ορισμένες θέσεις της φετινής La Liga να έχουν πάρει… φωτιά!
Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται 11 πόντους μακριά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και μπορεί εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε να μην κινδυνεύει, ωστόσο συνεχώς καθυστερεί τη «στέψη» της. «Κόλλησε» στο 0-0 στην έδρα της Χετάφε (16/04) και παρέμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα μακριά από τις νίκες.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ οι «μπλαουγκράνα» ήρθαν εκ νέου ισόπαλοι με 0-0 για δεύτερο σερί ματς, κάτι που τους συμβαίνει για πρώτη φορά στη La Liga, μετά το 2005.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης διανύει το καλύτερό της διάστημα στη φετινή σεζόν. Πραγματοποίησε ακόμα μία «μεστή» εμφάνιση απέναντι στην Αλμερία και επικράτησε με 2-1 (16/04), με το τέρμα που δέχθηκε μάλιστα να σημειώνεται με αυτογκόλ.
Αυτό αποτέλεσε το 13ο συνεχόμενο παιχνίδι όπου παραμένουν αήττητοι οι «ροχιμπλάνκος» στη La Liga. Παρ’ όλα αυτά, το μόνο που μπορούν να διεκδικήσουν πια είναι η δεύτερη θέση, καθώς βρίσκονται μόλις δύο πόντους πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα.
H «μάχη» για την τέταρτη θέση και το τελευταίο εισιτήριο για το επόμενο Champions League έχει πάρει… φωτιά! Η Μπέτις κέρδισε εύκολα στην έδρα της με 3-1 την Εσπανιόλ (15/04) και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το… κάζο της Βιγιαρεάλ!
Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχασε εντός από την Βαγιαδολίδ (15/04, 1-2) και είδε το σύλλογο της Ανδαλουσίας να πηγαίνει στην πέμπτη θέση, με έναν βαθμό παραπάνω. Έτσι, σε συνδυασμό με την ήττα της Σοσιεδάδ από τη Μπιλμπάο (15/04, 2-0), η Μπέτις πλέον βρίσκεται στο -3 από την τέταρτη θέση και τους Βάσκους, ενώ η Βιγιαρεάλ στο -4.
Η Βαλένθια γνώρισε την ήττα από τη Σεβίλλη στο Μεστάγια (16/04, 0-2) και πλέον το σενάριο του υποβιβασμού φαντάζει πιο αληθινό από ποτέ. Οι «νυχτερίδες» αγνοούν τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, είναι στη 18η θέση και βρίσκονται τρεις βαθμούς μακριά από την «ασφάλεια».
Στην αντίπερα όχθη, οι Ανδαλουσιανοί πανηγύρισαν ένα σπουδαίο «τρίποντο» και όπως όλα δείχνουν, βάζουν μια και καλή ένα «τέλος» σε κάθε ενδεχόμενο υποβιβασμού.
Ένα τεράστιο «διπλό» πανηγύρισε η Βαγιαδολίδ στην έδρα της Βιγιαρεάλ, επικρατώντας με 2-1 (15/04). Πήγε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και πήρε μία μεγάλη… ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί, στην προσπάθειά της να παραμείνει στη La Liga και την επόμενη σεζόν.
Έδωσε έτσι τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών, όπου δεν είχε «γευτεί» τη χαρά της νίκης, μετρώντας δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Το ντέρμπι στη χώρα των Βάσκων κατέληξε στα «χέρια» των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε! Η Αθλέτικ Μπιλμπάο εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της προσφέρθηκαν και με δύο τέρματα του Ινιάκι Γουίλιαμς, επικράτησε της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-0 (15/04).
Παρέμεινε με τον τρόπο αυτό στην έβδομη θέση και βρίσκεται τέσσερις πόντους μακριά από τη Βιγιαρεάλ και τα εισιτήρια που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.
www.bnsports.gr