Themasports

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα vg.no παραχώρησε ο Χένινγκ Μπεργκ, μετά το "διαζύγιο" του με την Πάφος FC.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νορβηγός τεχνικός δεν απογοητεύτηκε, ούτε ενοχλήθηκε από την απόλυση του και μάλιστα φαίνεται να το... πήρε χαλαρά, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως δεν έχει τελειώσει ως προπονητής και είναι έτοιμος για τον επόμενο προπονητικό του σταθμό.

Ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Συναισθηματικά, εξαρτάται από το πόσο καιρό είσαι σε ένα κλαμπ και πόσα έχεις ζήσει. Τώρα είμαι εδώ λιγότερο από ένα χρόνο. Πιστεύω ότι έχουμε ανεβάσει την Πάφο σε άλλο επίπεδο. Υπάρχουν δύο ή τρεις σύλλογοι σε αυτό το πρωτάθλημα που δεν άλλαξαν προπονητές σε όλη τη σεζόν. Στο επάγγελμα μου σπάνια εκπνέουν τα συμβόλαια. Μου αρέσει να τηρώ το συμβόλαιο και δεν το έχω σπάσει ποτέ.

Αλλά, αν ο σύλλογος θέλει να αλλάξει, μπορεί να το κάνει. Ίσως δεν είμαι ο μόνος προπονητής που χρειάστηκε να τελειώσει την τελευταία εβδομάδα», λέει με χιούμορ ο Μπεργκ και τονίζει πως δεν είναι θυμωμένος από αυτή την εξέλιξη:

«Όχι, είμαι ευχαριστημένος με τη σεζόν που κάναμε. Η ομάδα μας έχει παίξει καλύτερα τώρα από ότι στην αρχή της σεζόν. Αλλά, δεν έχουμε κερδίσει τα παιχνίδια που έπρεπε».

Για το αν θεωρεί πως ήταν άδικο που τον απέλυσαν: «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος πρέπει να επιλέξει. Έχω μια χαλαρή προσέγγιση σε αυτό».

Για το αν τα βρήκαν οικονομικά: «Προνοούνται όλα στο συμβόλαιο. Δεν υπάρχει ανησυχία γι΄ αυτό».

Για το αν ήταν συμφέρουσα οικονομικά η δουλειά στην Κύπρο: «Εξαρτάται πως κάνεις τη σύγκριση, αν την συγκρίνεις με μια δουλειά σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή με μια κανονική δουλειά στη Νορβηγία. Όμως είμαι τυχερός. Είμαι σε μια οικονομική κατάσταση όπου δεν εξαρτώμαι πραγματικά από αυτή τη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να επιλέγω τις δουλειές μου με βάση αθλητικές σκέψεις και ότι με ενδιαφέρει. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί προπονητές που βρίσκονται σε μια οικονομική θέση που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να πουν όχι σε διάφορα πράγματα. Έκανα καλή καριέρα και δεν έχω πετάξει τα χρήματα από το παράθυρο. Δεν είχα ποτέ οικονομικά κίνητρα για να γίνω προπονητής. Μπορώ να σκεφτώ το ποδόσφαιρο, να δουλέψω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, χωρίς να ανησυχώ για τα οικονομικά. Τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να περάσω μαζί με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μέχρι την επόμενη μου δουλειά, αφού σε καμία περίπτωση δεν έχω τελειώσει ως προπονητής».

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχει μάτι τον Ιανουάριο!-ThemaSports
02/05 @ 12:45

Έχει μάτι τον Ιανουάριο!

Στην δύσκολη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, η Πάφος βρίσκει τρόπο να φέρνει καλούς παίκτες

Οργανωμένοι οπαδοί Πάφου: «Η σεζόν που θα σηκώσουμε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία μας έφθασε»-ThemaSports
Γιορτάζει οOleksandr Kniaziev-ThemaSports
30/04 @ 14:16

Γιορτάζει οOleksandr Kniaziev

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Oleksandr Kniaziev με την Πάφο να εύχεται χρόνια πολλά στον προπονητή Κ-19 της ομάδας. 

Το κύπελλο η μόνη διέξοδος για Ευρώπη-ThemaSports
01/05 @ 15:00

Το κύπελλο η μόνη διέξοδος για Ευρώπη

Η Πάφος δεν κέρδισε τον Άρη και πλέον στοχεύει στην κατάκτηση του κυπέλλου, ώστε να εξασφαλίσει εισιτήριο για Ευρώπη.

Έχασε μεγάλη ευκαιρία και... έβαλε κι άλλη πίεση στον εαυτό της-ThemaSports
30/04 @ 09:21

Έχασε μεγάλη ευκαιρία και... έβαλε κι άλλη πίεση στον εαυτό της

Η Πάφος FC, ερχόμενη με... φόρα από την ιστορική πρόκριση επί του Απόλλωνα και την πεντάρα επί της Ανόρθωσης, είχε μία «χρυσή» ευκαιρία στο ματς με τον Άρη για να πάρει το τρίποντο και να ανέβει στην 4η θέση και στο +2 από τη Λεμεσιανή ομάδα και να κρατάει την τύχη στα χέρια της ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, για το τέταρτο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που διεκδικούν οι δύο ομάδες.

Τι απαντά η Πάφος στο σενάριο να παραχωρήσει και τη Νότια στην Ομόνοια!  -ThemaSports
29/04 @ 12:30

Τι απαντά η Πάφος στο σενάριο να παραχωρήσει και τη Νότια στην Ομόνοια!

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πάφου, Πολύβιος Παλιούρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ