Την πρώτη από τις δυο απαιτούμενες νίκες, για την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ, σημείωσε απόψε η Ανόρθωση, στο παιχνίδι για την προημιτελική φάση των πλέι-οφ, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Basket League.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στην αναμέτρηση που έγινε στο Λευκόθεο, με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, στο ζευγάρι των θέσεων 3 & 6, η ομάδα της Αμμοχώστου, επικράτησε με σκορ 100-81.
Έτσι, «έκλεψε» το αρχικό πλεονέκτημα έδρας που είχε η ομάδα της Λευκωσίας, σε ένα παιχνίδι όπου κορυφαίος για τη νικήτρια ομάδα, ήταν ο Paulicap (19 πόντοι, 5/6 βολές, 7/10 δίποντα, 12 ριμπάουντ).
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα της Ανόρθωσης, που αρχικά προηγήθηκε με 6-0 και στη συνέχεια με 11-4. Στη συνέχεια όμως, ο ΑΠΟΕΛ έδειξε αντίδραση και μείωσε σε 15-14 στο 5`. Γενικά το παιχνίδι στις αρχές, είχε έναν γρήγορο ρυθμό με τους Κοιλαρά, Ντέιβις να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο κάθε ένας, για τις ομάδες τους.
Η Ανόρθωση κρατούσε ένα συνεχόμενο προβάδισμα, αλλά λίγο πριν το 9`, ο ΑΠΟΕΛ προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (28-27), για να προηγηθεί στο 10` με 32-27, σε μιαν πλούσια από πλευράς πόντων, 1η περίοδο.
Με 8-2 σερί για την Ανόρθωση ξεκίνησε η 2η περίοδος, που έτσι προηγήθηκε με 35-34. Συνεχόμενος και σε αυτά τα χρονικά σημεία ο γρήγορος ρυθμός, με τους Owen, Βάρσο, να ξεχωρίζουν για τις ομάδες τους. Στη συνέχεια, ο ΑΠΟΕΛ με 6-1 σερί πέρασε μπροστά με 40-36, αλλά στο 18`, η Ανόρθωση προσπέρασε με 49-42 με 13-2 σερί. Βελτιωμένες και οι δυο άμυνες σε αυτά τα χρονικά σημεία και ενώ στο τέλος του ημιχρόνου, η Ανόρθωση ήταν μπροστά με 52-44.
Με ένα σταθερό προβάδισμα μεταξύ 6 και 8 πόντων για την Ανόρθωση, εξελισσόταν η αναμέτρηση στις αρχές της 3ης περιόδου, σε ένα τέμπο που ήταν και πάλι γρήγορο, όπως και στην 1η περίοδο. Στο 25`, το σκορ πήγε στο 63-55 για την ομάδα της Αμμοχώστου και στο 27`, το σκορ έγινε 70-58, με το Σανάτζε να ανεβάζει απόδοση για την Ανόρθωση. Αντίδραση από πλευράς ΑΠΟΕΛ, που με 6-0 σερί μείωσε σε 70-64 (28`). Με τον Ελευθερίου να παίρνει ρόλο εκτελεστή, η Ανόρθωση βρέθηκε ξανά στο +12 (76-64) και στο 30` προηγήθηκε με 77-67.
Με 10-0 σερί για την Ανόρθωση ξεκίνησε η 4η περίοδος, που έτσι προηγήθηκε με 87-67 στο 34`. Πλέον τα δεδομένα, διαμορφώνονταν υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, μιας και ο ΑΠΟΕΛ, είχε να ξεπεράσει ένα μεγάλο χάντικαπ, τη στιγμή που ο χρόνος λιγόστευε πλέον.
Η διαφορά παρέμενε σταθερά γύρω στο +20 για την Ανόρθωση, που ήταν δυνατή στο αμυντικό κομμάτι και που τελικά, κατάφερε να φθάσει στη νίκη, με τελικό σκορ 100-81.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-27, 44-52, 67-77, 81-100.
ΑΠΟΕΛ (Γιάννης Δάμαλης): Σιμιτζής 27 (3), Carlbe 2, Κοιλαράς 13 (3), Κουμής 8, Owen 20 (2), Σοφοκλέους 2, Φραγκόπουλος, Παπαμιχαήλ 3 (1), Μελετίου 2, Ουάτς 4.
Ανόρθωση (Αντώνης Κωνσταντινίδης): Freeman 8 (2), Ελευθερίου 14 (3), Βάρσος 8 (2), Davis 21 (2), Paulicap 19, Sanadze 12 (2), Κωνσταντίνου, Νοταρίδης, Τομπάζος 4, Βύρωνος, Μόουσα 10 (1), Μαυρομμάτης 4.
*Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*
*** Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την αναμέτρηση ***
** Δείτε στο CBF TV την δράση από την ΟΠΑΠ Basket League, την ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΚ με μόνο €5.83 τον μήνα **
** Μπλουζάκια #TeamCyprus, μπάλες καλαθοσφαίρισης, βιβλία και άλλα πολλά μόνο στο CBF-Shop **
Ολοκληρώθηκε απόψε η Εκλογική Συνέλευση του Σωματείου της Νέας Σαλαμίνας με συμμετοχή πέραν των 100 μελών, όπου εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Πάρη Ανδρέου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 21:40
Η Πετρολίνα ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της ECOMMBX Basket League με νίκη επί της Ανόρθωσης με 88-73.
08/05 @ 13:22
Εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος έχει αγκαλιάσει έμπρακτα την προσπάθεια της Εθνικής Κύπρου στο μπάσκετ και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο ερχόμενο FIBA EuroBasket 2025, στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού της Λεμεσού.
06/05 @ 16:06
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του Αθλητικού κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, ενόψει της φιλοξενίας του FIBA EuroBasket 2025 στη χώρα μας, το ερχόμενο καλοκαίρι.
06/05 @ 15:57
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) υποδέχθηκε στα γραφεία της τον κ. Ντάβοριν Νάκιτς, επικεφαλής του Τμήματος Διαιτησίας της FIBA Europe.
05/05 @ 11:55
Βρισκόμαστε ακριβώς τέσσερις μήνες πριν από τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που θα γίνει ποτέ στην Κύπρο. Το FIBA EuroBasket 2025 θα διεξαχθεί στην Κύπρο, με το Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό να φιλοξενεί τα παιχνίδια μεταξύ 28 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου.
05/05 @ 01:30
Με τη δεύτερη της νίκη στα ημιτελικά έφυγε η Πετρολίνα ΑΕΚ από το Β' Τεχνική Σχολή Λεμεσού, επικρατώντας με 86-70 επί της Ανόρθωσης.
BEST OF THEMASPORTS