Themasports

Η Σίτι ανατροπή, η Λίβερπουλ… καταστροφή. Οι Πολίτες γύρισαν το ματς στο Etihad διαλύοντας με 4-1 τους Reds και επέστρεψαν στο -5 από την Αρσεναλ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

No Haaland, no problem για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα η οποία σκόρπισε την Λίβερπουλ στο Μάντσεστερ και επέστρεψε στο -5 από την πρωτοπόρο, Αρσεναλ [παίζει αργότερα με την Λιντς], με ίδιο αριθμό αγώνων. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Μέρσεϊσαϊντερς στη μάχη του Champions League, καθώς ακολουθεί μεσοβδόμαδα αγώνας με την Τσέλσι.

Με την Σίτι να μην δίνει την μπάλα στην Λίβερπουλ ξεκίνησε το ματς, το οποίο παιζόταν στο μισό γήπεδο. Στο 9’ είχαμε την πρώτη υποψία φάσης με τον Γκουντογκάν να κάνει αδύναμο σουτ από κοντά μετά τη σέντρα του Ντε Μπρόινε και στο 15’ το φάουλ του Μαχρέζ πέρασε μόλις έξω.

Παρά την κυριαρχία τους όμως, ήταν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα που είδαν την μπάλα στα δίχτυα τους. Στο 17’ ο Αλεξάντερ-Αρνολντ βρήκε τον Ντιόγκο Ζότα στον χώρο, ο Πορτογάλος άντεξε στην πίεση του Ακάντζι, έστρωσε στον Σαλάχ που ακολουθούσε και ο Αιγύπτιος με το trademark πλασέ του στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1.

Ομως οι Πολίτες δεν άφησαν το γκολ που δέχθηκαν να τους επηρεάσει και αυτό φάνηκε άμεσα. Στο 21’ ο Ντε Μπρόινε γύρισε αλλά ο Γκουντογκάν έκανε τσαφ από κοντά και στο επόμενο λεπτό, έπειτα από ωραία ανάπτυξη, το βολέ του Μαχρέζ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλισον.

Στην τρίτη της μεγάλη φάση μέσα σε λίγα λεπτά, η Σίτι ισοφάρισε. Στο 28’ Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκουντογκάν, Γκρίλις έκρυψαν την μπάλα, ο τελευταίος βρήκε μόνο σε κενό τέρμα τον Αλβαρες και εκείνος ολοκλήρωσε με γκολ μια φάση βγαλμένη από το Play Station για να είναι το 1-1 το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι πρωταθλητές μπήκαν και έπιασαν από τον λαιμό την ομάδα του Κλοπ - που δεν είχε κανέναν τρόπο να αντιδράσει - και δείχνοντας τέραστια διαφορά ποιότητας, μετέτρεψαν το υποτιθέμενο derby σε τρελό party.

Στο 46’ ο Αλβαρες ελευθέρωσε στα δεξιά στον Μαχρέζ και εκείνος γύρισε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος μετά την κακή εκτίμηση των Φαν Ντάικ και Αλισον, έκανε πολύ εύκολα το 2-1 στην κενή εστία (2-1). Πριν προλάβει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα η Λίβερπουλ, στο 54’ δέχθηκε και τρίτο γκολ. Ο Μαχρέζ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αλβαρες, εκείνος έκανε σουτ που μπλοκαρίστηκε και ο Γκουντογκάν αυτή τη φορά τελείωσε πειστικά τη φάση για το 3-1.

Στο επόμενο διάστημα οι Reds δέχθηκαν ότι ηττήθηκαν. Τόσο απλά. Είχαν μια υποψία φάσης στο 55’ με τον Γκάκπο και στη συνέχεια τίποτα. Τη δήλωση για τη λευκή πετσέτα επιβεβαίωσε και ο Κλοπ με την 4πλή αλλαγή πριν το 70’ και έτσι η Σίτι όχι απλά κράτησε μια νίκη που πήρε περπατώντας, αλλά πέτυχε και 4ο γκολ στο 74’ με τον Γκρίλις. Μετά το γύρισμα του Ντε Μπρόινε από αριστερά ο Αγγλος εξτρέμ νίκησε με προβολή τον Αλισον διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι (83’ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις, Μαχρέζ, Αλβαρες.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (70’ Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Ελιοτ (70’ Τσάμπερλεϊν), Ζότα (70’ Φιρμίνο), Γκάκπο (82’ Μίλνερ), Σαλάχ (70’ Νούνιες).

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!-ThemaSports
19/04 @ 21:58

Απέδρασε από τη Γένοβα και συνεχίζει να ελπίζει για Ευρώπη η Λάτσιο!

Έπιασε εξάδα, έστω και προσωρινά η Λάτσιο! Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ επικράτησε με 1-0 της Τζένοα και ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας ελπίδες για την Ευρώπη.

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!-ThemaSports
19/04 @ 17:15

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!

Η Τότεναμ παλεύει με την Άστον Βίλα για την τέταρτη θέση της Premier League και την εξασφάλιση εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης περιόδου, όμως, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει.

Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη! -ThemaSports
19/04 @ 16:54

Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη!

Θυμίζουμε πως η ρήτρα αποδέσμευσης του Γκιρασί είναι τοποθετημένη στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»-ThemaSports
19/04 @ 16:21

Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η Άρσεναλ έχει κεντράρει στα μεταγραφικά της σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις από την Premier League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ