Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζουζέπε Σινέ ολοκλήρωσε τον έλεγχο γύρω από τη Γιουβέντους και την υπόθεση με τους «κρυφούς» μισθούς και σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν καταγγελίες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα της Γιουβέντους με τη δικαιοσύνη! Μετά το σκάνδαλο «plusvalenza» και την αφαίρεση δεκαπέντε βαθμών από τη φετινή σεζόν για τη Γηραιά Κυρία για παρατυπίες στους ισολογισμούς αλλά και τη δημιουργία υπεραξιών σε μεταγραφικές υποθέσεις, τώρα οι «μπιανκονέρι» αντιμετωπίζουν νέες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Τζουζέπε Σινέ, ο οποίος ολοκλήρωσε την έρευνά του γύρω από την υπόθεση με τους «κρυφούς» και παράνομους μισθούς που κατέβαλε στην αρχή της Covid εποχής η Γιουβέντους σε παίκτες, επιτελείο και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 
 



Οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων παικτών αναφέρθηκαν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Αθλητικών Αντιπροσώπων, τονίζοντάς τους πως καλούνται να σώσουν τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι φαίνεται πως δεν είχαν ξεκάθαρη ευθύνη.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζουζέπε Σινέ κλείνει την έρευνα για τους «μισθολογικούς ελιγμούς» της Γιούβε και τις επόμενες μέρες θα πρέπει να ενημερώσει τους πιθανούς κατηγορούμενους για το κλείσιμο της έρευνας. Το τετράμηνο ερευνητικό έργο με βάση τα έγγραφα που έστειλε πολλές φορές η εισαγγελία του Τορίνο έχει τελειώσει και τα συμπεράσματα της εισαγγελίας θα έχουν μια ξεκάθαρη και ενιαία κατεύθυνση: την ευθύνη την έχει ο σύλλογος και αυτοί που τον διοικούσαν.

Ο Κώδικας Αθλητικής Δικαιοσύνης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προβλέπει ότι στο τέλος της έρευνας, οι δυνητικοί κατηγορούμενοι προειδοποιούνται (ένα είδος «προπαραπομπής») και μπορούν να ζητήσουν ακρόαση και να παρουσιάσουν σύντομη απολογία. Μετά από αυτή, θα παρθεί η τελική απόφαση από την εισαγγελία όπου είτε θα βάλει στο συρτάρι την υπόθεση είτε θα υπάρξει παραπομπή σε δίκη.

Η υπόθεση αφορά δύο συμφωνίες μεταξύ της Γιουβέντους και των παικτών κατά τις δύο πρώτες… σεζόν του Covid (2019-2020 και 2020-2021). Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Τορίνο, αυτές οι συμφωνίες δεν αντιπροσώπευαν μείωση μισθών, αλλά «απλή αναβολή» με «τους αθλητές που είχαν έγκυρη προσδοκία ότι η εταιρεία θα τηρούσε τη δέσμευση σχετικά με την αναβολή πληρωμής των τεσσάρων μηνών». Οι δικαστές ενδιαφέρονται για όλα αυτά για να καταδείξουν τις υποθέσεις για εγκλήματα «ισολογικού» χαρακτήρα για τα οποία έχει ζητηθεί η κατηγορία των 12 ανθρώπων που εργάζονταν στη Γιουβέντους και του ίδιου του συλλόγου.

Ενδέχεται δε, να υπάρξει νέα τιμωρία και αφαίρεση βαθμών για τους «μπιανκονέρι» εφόσον αποδειχτεί η υπαιτιότητά της.

 
sport-fm.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν ήθελα να τον βάλω»: Η εξήγηση που έδωσε ο Κλοπ για τον παίκτη που έμεινε στον πάγκο στο Έβερτον-Λίβερπουλ!-ThemaSports
25/04 @ 19:58

«Δεν ήθελα να τον βάλω»: Η εξήγηση που έδωσε ο Κλοπ για τον παίκτη που έμεινε στον πάγκο στο Έβερτον-Λίβερπουλ!

Έδωσε τις απαντήσεις του ο Γιούργκεν Κλοπ, αναφορικά με τον λόγο που δεν χρησιμοποίησε τον Τζέιντεν Ντανς έναντι του Ντάργουιν Νούνιες, στην ήττα της Λίβερπουλ από την Έβερτον. Νιώθει ότι τον προστάτευσε, θεωρεί πως δεν ήταν ένα παιχνίδι για ένα «παιδί 18 ετών»!

Οι 10 παίκτες της Γιουνάιτεντ που μένουν σίγουρα στο «Ολντ Τράφορντ» - Έρχονται... ηχηρές αποχωρήσεις!-ThemaSports
25/04 @ 19:00

Οι 10 παίκτες της Γιουνάιτεντ που μένουν σίγουρα στο «Ολντ Τράφορντ» - Έρχονται... ηχηρές αποχωρήσεις!

Ολικό «λίφτινγκ» στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται το καλοκαίρι, μόλις 10 ποδοσφαιριστές θέλει να διατηρήσει σε κάθε περίπτωση ο Έρικ Τεν Χαγκ στο «Ολντ Τράφορντ»!

Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα: «Το πρότζεκτ δεν έχει τελειώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/04 @ 17:54

Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα: «Το πρότζεκτ δεν έχει τελειώσει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζοάν Λαπόρτα, ο Τσάβι επιβεβαίωσε την παραμονή του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε την απόφαση του.

Κοντά σε συμφωνία με τον Γκρέιαμ Πότερ-ThemaSports
25/04 @ 15:18

Κοντά σε συμφωνία με τον Γκρέιαμ Πότερ

Μία ανάσα πριν αναλάβει τη θέση του προπονητή στον Άγιαξ βρίσκεται ο Γκρέιαμ Πότερ, αφού οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία. Αισιοδοξία από πλευρά των Ολλανδών για άμεση υπογραφή συμβολαίου.

Παικταράς και... εκτός γηπέδου: Η εντυπωσιακή σύντροφος του Τζουντ Μπέλιγχαμ-ThemaSports
25/04 @ 10:10

Παικταράς και... εκτός γηπέδου: Η εντυπωσιακή σύντροφος του Τζουντ Μπέλιγχαμ

Η Daily Mail αποκάλυψε τη σχέση του Τζουντ Μπέλιγχαμ, την εντυπωσιακή Λάουρα Σέλια.

Τι συνέβη με Ρούνεϊ και Φαν Ντάικ; Η «σπόντα» του αρχηγού της Λίβερπουλ και ο… εκνευρισμός!  -ThemaSports
25/04 @ 09:35

Τι συνέβη με Ρούνεϊ και Φαν Ντάικ; Η «σπόντα» του αρχηγού της Λίβερπουλ και ο… εκνευρισμός!

Τεράστιος εκνευρισμός του Γουέιν Ρούνεϊ στον «αέρα» του Sky Sports, μετά τις δηλώσεις του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για το… πρόγραμμα της Λίβερπουλ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ