Η αίτηση αποφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους θα συζητηθεί σήμερα στη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έχοντας εκτίσει μόλις τη μισή από την ποινή φυλάκισης 13 ετών για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, το 2013, ο Όσκαρ Πιστόριους είναι πιθανό να αποφυλακιστεί άμεσα.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που κρατείται σε μια φυλακή λίγο έξω από την Πρετόρια, έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα σε δικαστήριο της χώρας και εφόσον γίνει δεκτό, ο 36χρονος θα αφεθεί μέσα σε λίγες μέρες ελεύθερος με αναστολή.

Πάντως η πλευρά των γονιών του θύματος αναμένεται να αντιταχθεί στην αποφυλάκιση του Πιστόριους. Ο αθλητής, που είχε κατακτήσει οκτώ μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες (έξι χρυσά), πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον πατέρα της πρώην συντρόφου του, την οποία και δολοφόνησε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο Πιστόριους εμμένει στην ιστορία που κατέθετε εξ αρχής, πως δηλαδή δεν δολοφόνησε εν ψυχρώ την σύντροφό του, αλλά πως πυροβόλησε πίσω από μια κλειστή πόρτα μπάνιου θεωρώντας πως μέσα βρισκόταν κάποιος ληστής.

Αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά στη συνέχεια η κατηγορία μετατράπηκε σε εξ αμελείας και οδήγησε σε μικρότερη ποινή.

Οι ισχυρισμοί του έρχονταν σε αντίθεση με μαρτυρίες και καταθέσεις πως η σχέση του Πιστόριους με την Ρίβα Στίνκαμπ ήταν πολύ τεταμένη, στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχτηκε η πλευρά των κατηγόρων ζητώντας να καταδικαστεί ως εν ψυχρώ δολοφόνος ο Πιστόριους.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
15/04 @ 16:27

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού

Η ηγεσία του ΚΟΑ στον Μαραθώνιο Λεμεσού-Η φιλανθρωπική δράση του Οργανισμού.

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ThemaSports
14/04 @ 13:41

Πάνω από 17.000 δρομείς και σπουδαίες επιδόσεις στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Χιλιάδες δρομείς -3.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στις έξι διαδρομές της διοργάνωσης

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ