Η Sabbianco Ανόρθωση είναι η Κυπελλούχος Κύπρου στο χάντμπολ, αφού επικράτησε στον αποψινό τελικό που έγινε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία", του Παρνασσού Στροβόλου με 28-23 και κατέκτησε το τρόπαιο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παρνασσός μπήκε δυνατά στο ματς και είχε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η "Κυρία" ανέβασε στροφές, πήρε το προβάδισμα και σταδιακά το αύξανε, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 15-10

Στην επανάληψη, η ομάδα του Στροβόλου αντέδρασε, μείωσε ακόμα και στο ένα γκολ τη διαφορά, αλλά η Ανόρθωση ήταν ψύχραιμη ειδικά στα τελευταία λεπτά, έδειξε την ποιότητα της εκεί που η μπάλα "έκαιγε", αύξησε τη διαφορά και κατέκτησε πανηγυρικά το κύπελλο, που ήταν το τρίτο συνεχόμενο!

Η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΧ:

H Sabbianco Aνόρθωση κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2022-23 τον Παρνασσό με 28-23 και στέφθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά Κυπελλούχος Κύπρου στο Χάντμπολ.

Τις προηγούμενες δυο σεζόν η «Κυρία» ήταν νταμπλούχος, κάτι που κυνηγάει και την τρέχουσα σεζόν, καθώς βρίσκεται στους τελικούς του πρωταθλήματος, προηγούμενη με 4-0 στις νίκες του Παρνασσού, με τον τίτλο να κρίνεται στις πέντε επιτυχίες.

Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, με δυο γκολ στο τελευταίο λεπτό η ομάδα της Αμμοχώστου βρέθηκε να προηγείται με διαφορά πέντε τερμάτων (15-10), με το συγκρότημα του Στροβόλου να επιστρέφει στη διεκδίκηση του τίτλου μειώνοντας στο γκολ (22-21), σχεδόν δέκα λεπτά πριν από το τέλος.

Η Sabbianco Ανόρθωση διατήρησε το προβάδισμά της κι άνοιξε ξανά τη διαφορά, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη και συνάμα τον τίτλο με τελικό σκορ 28-23.

Πολυτιμότερος χειροσφαιριστής αναδείχθηκε ο Ντέγιαν Καράν των Κυπελλούχων, μετά από ψηφοφορία των προπονητών των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στο Final-4 της διοργάνωσης.

Ο Καράν ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με επτά τέρματα, ενώ πέντε πέτυχαν οι συμπαίκτες του, Ζάγια και Χ. Αργυρού, όπως και οι Παρασκευά, Χάιντουκ, Ντράσκιτς από πλευράς Παρνασσού.

Sabbianco Aνόρθωση (Mάριος Ευσταθιάδης): Κεσίδης 1, Παβλιτσένκο, Καράν 7, Εβδοκίμοβ, Μιχαηλίδης 4, Ι. Αργυρού 1, Σπίλιακ 1, Νούνγκοβιτς,, Βορκάς, Ζάγια 5, Τσαμεσίδης 1, Χ. Αργυρού 5, Νικηφόρου, Παπακυπριανού 1, Σίκοσεκ-Πέλκο 2, Κόρι.

Παρνασσός (Σάββας Ζωγράφος): Ππούμος, Ταρτίος 1, Γουργούμης, Παρασκευά 5, Δημοσθένους, Χατζηδάκης 2, Στουμπής 2, Χάιντουκ 5, Λάσκος, Καπετάνιος, Χατζησάββας, Καρκάλατος 3, Ντράσκιτς 5, Α. Πέτρου, Δ. Πέτρου, Βαλεντίν.

Δείτε το βίντεο - Πατήστε ΕΔΩ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση-ThemaSports
20/04 @ 20:04

Με γκολ οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός έκανε το 3-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση

Με τέρμα του Χάιντουκ, οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Παρνασσός κέρδισε με 28-27 την Sabbianco Ανόρθωση, στον πρώτο τελικό της σειράς στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης».

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
20/04 @ 16:57

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου-ThemaSports
19/04 @ 12:43

Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου

Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ-ThemaSports
19/04 @ 11:29

Ξεκινούν οι μάχες για ανάδειξη του πρωταθλητή στο Χάντμπολ

Στη μάχη για κατάκτηση του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας μπαίνουν Παρνασσός και Sabbianco Aνόρθωση, με τη σειρά των παιχνιδιών της τελικής φάσης να αρχίζει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης», στις 16:30. Η ομάδα του Στροβόλου ξεκινάει με προβάδισμα τη διαδικασία, καθώς προηγείται με 2-1 στις νίκες, με την πρωταθλήτρια να αναδεικνύεται στα πέντε νικηφόρα αποτελέσματα.

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!-ThemaSports
19/04 @ 10:38

Στην Κύπρο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16!

Η απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία, αποδεικνύεται γι΄ άλλη μια φορά, με την παραχώρηση στη χώρα μας, της ευθύνης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20)!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ