Με την Γκούσταφσον να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός έκανε το «break» στην έδρα του Παναθηναϊκού (66-60) και με νίκη στο ΣΕΦ την Κυριακή (2/4) αγκαλιάζει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ένα ματς θρίλερ στο κλειστό της Λεωφόρου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού επικρατώντας 66-60 στον τρίτο τελικό, έκανε το 3-1 στη σειρά και θέλει μια νίκη κόντρα στις «πράσινες» την Κυριακή (2/4) στο ΣΕΦ για να πανηγυρίσει το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ψυχωμένη εμφάνιση από τις «ερυθρόλευκες» που παρότι βρέθηκαν για 33 λεπτά πίσω στο σκορ έκαναν την ανατροπή με εμφάνιση-ματ στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τεράστια εμφάνιση από την Γκούσταφσον που είχε 26 πόντους σε 38 λεπτά συμμετοχής, άξια συμπαραστάτρια η Αγιούσο που μίλησε στις κρίσιμες στιγμές και πέτυχε 16 πόντους με 6 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

Αποθέωση για την Τσάστιντι Ριντ για την επιστροφή της, την οποία ρίσκαρε καθώς δεν είχε επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό της. Η Πότερ με 15 πόντους και η Αλεξανδρή με 14 οι κορυφαίες για τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει κεφάλι στο σκορ 6-3 και τον Ολυμπιακό να είναι πολύ άστοχος με 1/11 σουτ. Η Γκούσταφσον μείωσε 6-5 με δύο βόλες, όμως Πότερ και Αλεξανδρή έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο 11 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου (16-5). Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Σταμολάμπρου να φέρει το σκορ στο 16-7 με τρίποντο, δίνοντας το έναυσμα της αντεπίθεσης στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν πτοήθηκαν μετά το 4-0 του Παναθηναϊκού με ένα δικό τους σερί «ροκάνισαν» τη διαφορά στο -9 με την Αγιούσο να κάνει το 29-21. Μάλιστα, η Αγιούσο με 2/2 βολές διεύρυνε το σερί του Ολυμπιακού στο 8-0 μειώνοντας σε 29-27. Στα 45 δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο η Αλεξανδρή με ωραία προσπάθεια έφερε το σκορ στο 33-27 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πότερ και την Κάρτερ να εκτοξεύουν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για τον Παναθηναϊκό (39-29) με την Αγιούσο και την Γκούσταφσον να μειώνουν στους τρεις (41-38). Η Χριστιανίδου με τέσσερις διαδοχικούς πόντους διεύρυνε το «πράσινο» προβάδισμα κάνοντας το 45-39, ενώ στη συνέχεια δόθηκε τεχνική ποινή στον πάγκο του Ολυμπιακού για διαμαρτυρία με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τη διαφορά στο +6 για τον Παναθηναϊκό (49-43).

Με την έναρξη της τετάρτης περιόδου ο Ολυμπιακός κατάφερε με τη Γκούσταφσον να μειώσει σε 49-48 και εν συνεχεία να πάρει το προβάδισμα με τη Νικολοπούλου, για πρώτη φορά μετά την αρχή του ματς. Η Αγιούσο έφερε ξανά τις φιλοξενούμενες στο +3 ενώ η τρομερή Γκούσταφσον πέντε λεπτά πριν τη λήξη έκανε το 49-54 αναγκάζοντας την Ελένη Καπογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ βλέποντας τον Ολυμπιακό να τρέχει 11-0 σερί και την ομάδα της να παραμένει άποντη.

Με την επιστροφή στο παρκέ η Γκούσταφσον και η Σουκ ανέβασαν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ευστοχίας του, με τη Χριστινάκη ωστόσο να μειώνει με τρίποντο σε 60-61. Στα τελευταία δευτερόλεπτα το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στη γραμμή των βολών, με τις παίκτριες του Ολυμπιακού να είναι πιο εύστοχες με τη Σταμολάμπρου να κάνει το 60-66.

Τα δεκάλεπτα: 16-5, 33-27, 49-43, 60-66.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!-ThemaSports
26/04 @ 10:26

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός ΚΑΙ στα δύο πρώτα ματς της σειράς των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι.

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
26/04 @ 08:48

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού AKTOR το έζησε έντονα από την αρχή μέχρι το τέλος και τη νίκη των πράσινων.

ΕΞΙΛΕΩΣΗ για Σλούκα με ΑΠΙΘΑΝΟ πρώτο ημίχρονο - Τα έβαζε από... παντού και πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό!-ThemaSports
25/04 @ 22:12

ΕΞΙΛΕΩΣΗ για Σλούκα με ΑΠΙΘΑΝΟ πρώτο ημίχρονο - Τα έβαζε από... παντού και πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό!

Ο Κώστας Σλούκας πήρε στις... πλάτες του τον Παναθηναϊκό AKTOR και χάρη σε μια σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο 20λεπτο, έστειλε τους «πράσινους» στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 51-39!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-50: Πράσινη επικράτηση και παράταση αγωνίας για την στέψη, στο Game 5 του ΣΕΦ-ThemaSports
25/04 @ 17:40

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-50: Πράσινη επικράτηση και παράταση αγωνίας για την στέψη, στο Game 5 του ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου τελικού με τον Ολυμπιακό, επικράτησε με 60-50 και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής της Α1 Γυναικών.

EuroLeague για Αταμάν: «Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή, έχουν ήδη κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες»-ThemaSports
25/04 @ 16:14

EuroLeague για Αταμάν: «Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή, έχουν ήδη κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες»

Η EuroLeague Basketball εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν μετά από το Game 1 του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!-ThemaSports
23/04 @ 08:23

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο στο «καυτό» ΟΑΚΑ οι «πράσινοι»!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ