Τέσσερα αρνητικά «νούμερα» κατέγραψε η στατιστική για τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε, μετά την ήττα της Ισπανίας από τη Σκωτία (2-0, 28/03).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ισπανία γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Σκωτία για τη 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2024. Στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του στον πάγκο της «Ρόχα», ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε είδε τη… στατιστική να καταγράφει τέσσερα αρνητικά ρεκόρ!

Πρώτον, έγινε ο πρώτος προπονητής από το μακρινό 1991 και τον Βιθέντε Μιέρα, που ηττάται στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του στον πάγκο της εθνικής. Και τότε η ήττα ήταν για τα προκριματικά του Euro, πάλι 2-0 απέναντι στην Ισλανδία!

Η ήττα αυτή με 2-0 από τους Σκωτσέζους ήταν η πρώτη με 2+ γκολ διαφορά σε προκριματική φάση, ύστερα από το 2006. Τότε, οι Ισπανοί είχαν ηττηθεί με το ίδιο σκορ (2-0) από τη Σουηδία. Είναι επίσης η πρώτη ήττα με δυο γκολ διαφορά γενικά εδώ και επτά χρόνια, αφού τον Ιούνιο του 2016 οι Ιταλοί τους είχαν νικήσει με 2-0 στο Euro εκείνης της χρονιάς!

Πόσα χρόνια είχε όμως η Σκωτία να κερδίσει τους Ισπανούς; Η απάντηση είναι 39, αφού τελευταία φορά το είχε καταφέρει τον Νοέμβριο του 1984, με 3-1 σε ένα παιχνίδι προκριματικών Μουντιάλ!

Στο ίδιο παιχνίδι εντοπίζεται και η τελευταία φορά που κάποιος Σκωτσέζος πέτυχε «ντοπιέτα» εις βάρος της «Ρόχα». Ήταν ο Μο Τζόνστον και το επίτευγμά του κατάφερε το βράδυ της Τρίτης ο Σκοτ Μακτόμινεϊ!

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Φαν Ντάικ: «Eίναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο έτσι»-ThemaSports
26/04 @ 10:00

ΞΕΣΠΑΣΜΑ Φαν Ντάικ: «Eίναι απαράδεκτο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν τίτλο έτσι»

Απογοητευμένος μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» δήλωσε ο αρχηγός των «κόκκινων», Βιρτζίλ Φαν Ντάικ.

Έκανε «σεφτέ» στα πλέι-οφ η Ζεν Ζιλουάζ-ThemaSports
26/04 @ 00:17

Έκανε «σεφτέ» στα πλέι-οφ η Ζεν Ζιλουάζ

Η Σεν Ζιλουάζ κέρδισε με 3-0 την Αντβέρπ, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη διαδικασία των πλέι οφ και διατηρεί την επαφή της με την κορυφή.

Η Φέγενορντ καθυστέρησε την στέψη της Αϊντχόφεν-ThemaSports
26/04 @ 00:12

Η Φέγενορντ καθυστέρησε την στέψη της Αϊντχόφεν

Πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γκόου Αχέντ Ιγκλς η Φέγενορντ και δεν επέτρεψε την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Πίτερ Μπος.

Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι από το Μπράιτον!-ThemaSports
26/04 @ 00:04

Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι από το Μπράιτον!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φόντεν, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-0 στην έδρα της Μπράιτον, έκανε το 4/4 στο πρωτάθλημα και ανέβηκε -με ματς λιγότερο- στο -1 από την Άρσεναλ.

Συντριβή για τη Χέρενφεν από την Αϊντχόφεν με... 0-8! Στον πάγκο ο Λοΐζου-ThemaSports
25/04 @ 22:38

Συντριβή για τη Χέρενφεν από την Αϊντχόφεν με... 0-8! Στον πάγκο ο Λοΐζου

Βαριά εντός έδρας ήττα με... 0-8 (!) από την PSV Αϊντχόφεν που βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, γνώρισε απόψε η Χέρενφεν, με τον Κύπριο άσο των γηπεδούχων, Λοΐζο Λοΐζου να μένει στον πάγκο.

Με... buzzer beater του Κριστάντε ολοκληρώθηκε το Ουντινέζε-Ρόμα!-ThemaSports
25/04 @ 21:58

Με... buzzer beater του Κριστάντε ολοκληρώθηκε το Ουντινέζε-Ρόμα!

Διεξήχθησαν τα τελευταία 18' συν τις καθυστερήσεις του Ουντινέζε-Ρόμα, με τον Κριστάντε να «χτυπά» στο 95' χαρίζοντας τη νίκη (1-2) στους «τζαλορόσι» που στρογγυλοκάθονται στην 5η θέση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ