Ο ανέτοιμος Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα δύο σετ από τον Καρέν Χατσάνοφ και έμεινε εκτός προημιτελικών στο Μαϊάμι.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ψάχνοντας ακόμα να βρει τον καλό του εαυτό μετά τον τραυματισμό στον ώμο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No.3) ηττήθηκε με 7-6(4), 6-4 από τον 26χρονο Ρώσο (Νο.16), που θα περιμένει στην οκτάδα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φραν Σερούντολο και τον Λορέντζο Σονέγκο.
Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που o Στεφ έχασε από τον Χατσάνοφ, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει και τις έξι προηγούμενες συναντήσεις τους.
Έντονη αντίδραση από τον επίσημο ΑΠΟΕΛ, για μία ραδιοφωνική δήλωση που έκανε σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης.
Πέρα, όμως, από τη σαφή βελτίωση του τενίστα από τη Μόσχα, είναι φανερό ότι ο Στέφανος δεν έχει βρει τον ρυθμό του, μετά την απραξία αρκετών ημερών λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε μετά το Australian Open.
Έχει, πάντως, χρόνο μπροστά του για να προπονηθεί και να είναι πανέτοιμος για τη χωμάτινη σεζόν, εκεί όπου έχει σημειώσει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του. Δεν πήγε, άλλωστε, με μεγάλες προσδοκίες στις ΗΠΑ και το είχε ξεκαθαρίσει αυτό πριν την έναρξη του Indian Wells. Ο μεγάλος στόχος είναι το χώμα...
Αυτό, βέβαια, που θα πρέπει να τον ανησυχήσει είναι η άκρως προβληματική εικόνα του backhand του, που ειδικά σήμερα τον πρόδωσε και ουσιαστικά τον «καταδίκασε».
Ο Χατσάνοφ τον στρίμωξε σε αυτή την πλευρά και είτε έπαιρνε εύκολα λάθη, είτε έπαιρνε ως δώρα τα ρηχά χτυπήματα του 24χρονου τενίστα.
Το πρώτο σετ ήταν, παρόλα αυτά, πολύ ανταγωνιστικό και αφού ο Χατσάνοφ μπόρεσε με τη βοήθεια του σερβίς του να σβήσει δύο μπρέικ πόιντ του Στεφ στο 3-3, οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ.
Εκεί το εύθραυστο backhand του Στέφανου έδωσε προβάδισμα με 5-3 στον Ρώσο, όμως ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντιπάλου του αμέσως μετά και πήρε πίσω το μίνι μπρέικ, μειώνοντας σε 5-4.
Ακολούθησε, ωστόσο, ένα διπλό λάθος και ο Χατσάνοφ έκλεισε το πρώτο σετ στο πρώτο από τα δύο σετ πόιντ του.
Ο Νο.16 τενίστας στον κόσμο διατήρησε τον υψηλό του επίπεδο και στο δεύτερο σετ και «χτύπησε» στο πέμπτο γκέιμ, όπου «έσπασε» για άλλα μια φορά το backhand του Τσιτσιπά (3-2).
Ο Στεφ έσβησε το νέο μπρέικ πόιντ του Χατσάνοφ στο 4-2, όμως ο Ρώσος σέρβιρε εξαιρετικά μέχρι το τέλος και δεν έδωσε το δικαίωμα στον 24χρονο Έλληνα να... σκεφτεί την περίπτωση της αντεπίθεσης. Έκλεισε τον αγώνα σε μόλις 92 λεπτά και σίγουρα μπορεί να βλέπει μακριά!
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετρούσε 23 διαδοχικές ήττες από παίκτες του Top 10, έχοντας πετύχει την τελευταία νίκη του το 2019 στο Μόντρεαλ απέναντι στον Σάσα Ζβέρεφ!
Ο Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, στρέφει το βλέμμα του στο χώμα και αρχικά στο Μόντε Κάρλο (9/4), από όπου έχει φύγει με το τρόπαιο τις δύο τελευταίες χρονιές.
Στην οκτάδα του Miami Open πέρασε ο επικεφαλής του ταμπλό και κάτοχος του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ, που σταμάτησε με 6-4, 6-4 τον Τόμι Πολ και παίζει με τον Τέιλορ Φριτζ.
Στις γυναίκες, η Έλενα Ριμπάκινα υπέταξε με 6-3, 6-0 την Μαρτίνα Τρέβιζαν και πέτυχε τη 12η σερί νίκη της! Η νικήτρια του Indian Wells θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με Τζέσικα Πεγκούλα ή Αναστάσια Ποταπόβα.
Πηγή: www.sdna.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
11/06 @ 13:58
Η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη νίκη κόντρα στην Ανούκ Κόβερμανς κι εξασφάλισε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Libema Open (WTA 250).
08/06 @ 22:45
Μέσα στο ναό του Roland Garros, ο 22χρονος Ισπανός έγραψε το δικό του έπος, νικώντας τον Σίνερ με 3-2 σετ μετά από 5,5 ώρες και ανεβαίνοντας στον θρόνο του παγκόσμιου τένις με το 5ο Grand Slam!
30/05 @ 17:00
Ο Λορέντσο Μουζέτι τενίστας παρότι έχασε το πρώτο σετ απέναντι στον Ναβόνε, ανέτρεψε την κατάσταση (3-1) και συνεχίζει εντυπωσιακά στο Παρίσι.για
28/05 @ 22:25
Έπεσε σε... ύφαλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας γνώρισε ήττα-σοκ με 3-1 σετ από τον 23χρονο Ιταλό, Ματέο Τζιγκάντε (ν.167) και έμεινε πρόωρα εκτός Roland Garros!
26/05 @ 18:46
Πρεμιέρα με το... δεξί στο Roland Garros για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Open!
22/05 @ 17:07
Βατός κρίνεται ο δρόμος της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο γύρο του Roland Garros, με την Ελληνίδα τενίστρια να αντιμετωπίζει τη Γαλλίδα, Έλσα Ζακεμό, Νο. 139 του κόσμου.
BEST OF THEMASPORTS