Tο παρασκηνιακό ρεπορτάζ για το διπλό «σουξέ» του 24χρονου αμυντικού μέσου της Ράκοβ μέσω των εμφανίσεων του στην Πολωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δειλά, δειλά, ο Γιάννης Παπανικολάου γράφει στο κοντέρ τις πρώτες συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.  

 

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος της Ράκοβ «εξαργυρώνει» τις σταθερά πολύ καλές εμφανίσεις του στην πολωνική ομάδα με τα συνεχόμενα προσκλητήρια στη «γαλανόλευκη».

Όπως συνέβαινε με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, έτσι και ο νυν «εκλέκτορας», Γκουστάβο Πογιέτ συμπεριλαμβάνει το όνομά του στις κλήσεις των διεθνών.

 

Ο Παπανικολάου εξελίχθηκε σε «βασικούρα» τα δύο τελευταία χρόνια στην Ράκοβ. Την περασμένη σεζόν (2021-22) έγραψε στο κοντέρ 38 ματς, 1 γκολ. 4 ασίστ ενώ την τρέχουσα περίοδο μετράει 33 ματς.  

 

Με την πολωνική ομάδα έχει κατακτήσει τρεις τίτλους (δύο Κύπελλα κι ένα Σούπερ Καπ), ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ΄25.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  SDNA  εκτός από τις κλήσεις των δύο τελευταίων ομοσπονδιακών τεχνικών, ο Έλληνας μέσος παρακολουθείται με ενδιαφέρον κι από ελληνικά κλαμπ, με ό,τι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται αυτό σχετικά με την προοπτική ενός μελλοντικού μεταγραφικού…επαναπατρισμού.  

«Μπουσούλησε» στην ΑΕΚ

Γεννημένος στις 18 Νοεμβρίου 1998, πέρασε από τα 8 έως τα 15 χρόνια του από την ακαδημία της ΑΕΚ κι αποχώρησε το 2014, οπότε κι αποφάσισε να μετακομίσει στα Χανιά για λογαριασμό του Πλατανιά.  

 

Στην κρητική ομάδα έκανε τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής την σεζόν 2016-17. Τον Απρίλιο του΄17 καταγράφηκε το ντεμπούτο του αγωνιζόμενος για 9 λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Την επόμενη περίοδο (2017-18) είχε συνολικά 15 συμμετοχές (1 γκολ) με τον Πλατανιά, ενώ τη σεζόν 2018-19 αυξήθηκε σημαντικά ο χρόνος συμμετοχής του κι έγραψε 31 συμμετοχές και 4 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2019 πήρε μεταγραφή  στον Πανιώνιο. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε μια «γεμάτη» χρονιά (32 συμμετοχές – 1 γκολ) ωστόσο ο υποβιβασμός στο φινάλε και η…δυσμενή μετάθεση στην Γ΄Εθνική τον «έσπρωξαν» προς αναζήτηση νέας ομάδας στο εξωτερικό.

Το καλοκαίρι του ΄20 πήγε για μόνιμη εγκατάσταση στην Πολωνία για λογαριασμό της Ράκοβ.  

Τα checkinστην Εθνική Ανδρών

Η καθιερωση στη βασική ενδεκάδα της πολωνικής ομάδας προκάλεσαν το ενδιαφέρον του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζον Φαν΄τ Σχιπ κι έφεραν την πρώτη κλήση του στην Εθνική ομάδα επί των ημερών του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Έκτοτε ο Έλληνας μέσος καλείται σταθερά στη Εθνική ομάδα. Έκανε ντεμπούτο στις 9 Ιουνίου στο παιχνίδι με την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό για το Nations League και μετράει συνολικά 3 συμμετοχές.

Στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι (24/3) κόντρα στο Γιβραλτάρ ήταν στον πάγκο, ενώ έπαιξε ως αλλαγή για 10 λεπτά στη φιλική αναμέτρηση (27/3) με τη Λιθουανία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Αμυντικός μέσος και πολυθεσίτης

Ο Παπανικολάου έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς με την Ράκοβ την τρέχουσα σεζόν στην θέση του αμυντικού μέσου.

Πέρυσι έκανε τα περισσότερα παιχνίδια ως «εξάρι», ενώ χρησιμοποιήθηκε σε 9 αναμετρήσεις ως στόπερ και σε έναν αγώνα ως «οκτάρι».

Κάνοντας focus στο αγωνιστικό ιστορικό του διακρίνει κανείς πως στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει παίξει 57 ματς ως αμυντικός μέσος, 12 ματς ως «δεκάρι», 11 ως αριστερό εξτρέμ, 10 ως δεύτερος επιθετικός, 9 ως δεξί εξτρέμ, 9 ως στόπερ, 6 ως αριστερός εσωτερικός μέσος, 4 ως κεντρικός μέσος («οκτάρι»), 3 ως δεξιός εσωτερικός μέσος, ενώ σε 2 ματς έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης!

 

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:42

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των playoffs, με τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και τις ισοπαλίες σε Λαμία και Χαριλάου!

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:28

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!

Απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι της OPAP Arena η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και ξέφυγε στο +4, κάνοντας μεγάλο βήμα τίτλου.

Μεντιλίμπαρ: «Ξέραμε πως είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα ακόμη - Να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς»-ThemaSports
24/04 @ 22:07

Μεντιλίμπαρ: «Ξέραμε πως είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα ακόμη - Να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς»

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη, για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Μπλόκο από Άρη και ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο Βικελίδης!-ThemaSports
24/04 @ 21:36

Μπλόκο από Άρη και ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο Βικελίδης!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Το στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων μειώνει αισθητά τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Αλαφούζος για τον διαιτητή στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς, Στάβρεφ;»-ThemaSports
24/04 @ 20:51

Αλαφούζος για τον διαιτητή στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς, Στάβρεφ;»

Πυρά κατά του διαιτητή Κατσικογιάννη που διηύθυνε το Λαμία-ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΑΕΚ: Με Αραούχο στην 11άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό-ThemaSports
24/04 @ 19:44

ΑΕΚ: Με Αραούχο στην 11άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 20:30 τον Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια και πριν από λίγο έγινε γνωστή η 11άδα της Ένωσης, με την έκπληξη να ακούει στο όνομα του Σέρχιο Αραούχο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ