Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ) με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης στο κλειστό στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ανακοίνωσή του ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ καταδικάζει «τα ντροπιαστικά επεισόδια που σημειώθηκαν από ομάδες χούλιγκαν» και σημειώνει ότι «τέτοιες συμπεριφορές, δήθεν φιλάθλων, αμαυρώνουν τον αθλητισμό, ειδικά όταν συνοδεύονται από τραυματισμούς μελών της Αστυνομίας, πολιτών καθώς και καταστροφή περιουσιών». «Αυτοί οι δήθεν φίλαθλοι δεν πρέπει να έχουν θέση στις κερκίδες. Θα πρέπει να αναζητηθούν μέτρα αποκλεισμού τους, πριν να είναι αργά», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αστυνομία στο καθήκον της περιφρούρησης της τάξης στα γήπεδα είναι μόνη της, απελπιστικά μόνη, χωρίς στήριξη από την Πολιτεία, πολιτικά κόμματα, αθλητικούς παράγοντες. «Θα είμαστε ξεκάθαροι, το ζήτημα της ασφάλειας και της ομαλότητας στους αθλητικούς χώρους, δεν αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Αστυνομίας και συχνά αδίκως βρίσκεται στο στόχαστρο, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των συναδέλφων».

Αίτημα του ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ, είναι η δημιουργία πλήρως μονίμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε όλες τις Επαρχίες, οι οποίες θα έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα, πάγιο αίτημα, είναι να αναθεωρηθεί η λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), κατά τρόπο που, ναι μεν θα εξυπηρετεί τον πολίτη, αλλά, ταυτόχρονα, θα προστατεύει και θα σέβεται το έργο των Αστυνομικών υπαλλήλων. «Θεωρούμε πως ο υφιστάμενος τρόπος λειτουργίας της ΑΑΔΙΠΑ, αποτελεί τροχοπέδη στην εκτέλεση των καθηκόντων των μελών της Αστυνομίας».

«Απαιτούμε από την ηγεσία της Αστυνομίας να αντιδράσει και να θέσει επιτακτικά και αποφασιστικά το ζήτημα στην ορθή του διάσταση. Απαιτούμε όπως, η Υπουργός Δικαιοσύνης αναλάβει πρωτοβουλία εισαγωγής τέτοιων αποτρεπτικών μέτρων για πάταξη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων. Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα, που έχουν κομματικοποιήσει το κυπριακό ομαδικό αθλητισμό, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαγκιστρωθούν, επιτέλους, από τον χώρο του αθλητισμού», αναφέρεται.

Στόχος όλων των εμπλεκομένων, προστίθεται, θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της διεξαγωγής ενός αθλητικού γεγονότος με ασφάλεια και η εμπέδωση κουλτούρας αθλητοπρέπειας μέσα στο πνεύμα του αθλητισμού.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)-ThemaSports
24/04 @ 09:12

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ενημερώνει ότι αποφάσισε να διερευνήσει τρεις αγώνες μετά από πληροφορίες ότι ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι. Ο ένας είναι για το Β' γκρουπ της Α' κατηγορίας...

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει! -ThemaSports
23/04 @ 20:54

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει!

Η Δόξα επικράτησε με 2-3 της ΑΕΖ για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!-ThemaSports
23/04 @ 18:56

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!

Εθνικός και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 3-3 (Μ.Ηλία 7', 76', Καμπρέρα 20'/ Μπακένγκα 63', 69', 90'+) για την 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;-ThemaSports
22/04 @ 20:26

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;

Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο ευτυχία, αλλά και υποχρέωση. Και οι τόσο λεπτές ισορροπίες του, δεν γίνεται να διαμορφώνονται κατά προσέγγιση.

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ!-ThemaSports
21/04 @ 20:53

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 (Λόπες 49', Τόνγκια 65') την Ομόνοια για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ και παραμένει ζωντανή στην μάχη του τίτλου!

ΤΡΟΜΕΡΗ Πάφος FC, έκανε «σκόνη και θρύψαλα» το... «φάντασμα» της Ανόρθωσης-ThemaSports
21/04 @ 19:04

ΤΡΟΜΕΡΗ Πάφος FC, έκανε «σκόνη και θρύψαλα» το... «φάντασμα» της Ανόρθωσης

Μία εντυπωσιακή Πάφος FC, έκανε ότι ήθελε στο σημερινό παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» απέναντι στην Ανόρθωση, συντρίβοντας την με 5-1, για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ