Κακά τα ψέμματα, οι κανονισμοί στο ποδόσφαιρο ήταν κάποτε αρκετά... light. Αυστηρότητα μηδαμινή, λογική καμία. Έτσι και το 1969 στον γερμανικό Βορρά και στο θεσμό του Κυπέλλου της Κάτω Σαξονίας. Η Σαν Πάουλι κληρώθηκε με τη... Σαν Πάουλι!

Ακολουθήστε μας στο Google news



Καμία πλάκα δεν κάνουμε, ούτε πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Άλλωστε σας έχουμε συνηθίσει στις περίεργες ιστορίες εδώ στο www.bnsports.gr και είναι ευκαιρία με τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, να θυμηθούμε τα ωραία παλιά χρόνια. Ακριβώς στη συγκεκριμένη κατηγορία, των περίεργων, ανήκει το παιχνίδι των προκριματικών του Κυπέλλου για την πολιτεία της Κάτω Σαξονίας, που διεξήχθη στις 26 Ιουλίου του 1969. Τόπος συμβάντος, το Μίλερντορ, η έδρα της Σαν Πάουλι. Η εναλλακτική ομάδα από το Αμβούργο ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τότε τη β’ έκδοση της... Σαν Πάουλι!

Κράμερ vs Κράμερ. Σκηνικό ανήκουστο αν μη τι άλλο. Αργότερα είδαμε τους Ερασιτέχνες της Χέρτα να φτάνουν (με το σπαθί τους) στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας το 1993. Υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Λεβερκούζεν του Ουλφ Κίρστεν. Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει η δεκαετία του ’90, με την αντίστοιχη του ’60. Έστω και στο τέλος αυτής. Ακόμα κι’ αν επρόκειτο απλά για τον θεσμό της πολιτείας στην Κάτω Σαξονία. Τότε ήταν μεγάλο και σπουδαίο event.

Η «κανονική» Σαν Πάουλι, αυτή των επαγγελματιών, αγωνιζόταν στη 2η κατηγορία της Γερμανίας, την τότε Regionalliga του Βορρά. Οι Ερασιτέχνες του συλλόγου βρίσκονταν στην Landesliga, ήτοι η 6η κατηγορία της χώρας. Το Μίλερντορ ήταν γνωστό για τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Περίπου 2.000 οπαδοί, προφανώς της Σαν Πάουλι, παραβρέθηκαν στο γήπεδο για να γίνουν μάρτυρες της μοναδικής αναμέτρησης μεταξύ της... ίδιας ομάδας.

GOTTINGEN1111.jpg

Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, το παραμύθι είχε happy end για το αουτσάιντερ. Ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ. Παρ’ ότι το επίπεδο των δύο ομάδων απείχε παρασάγγας, οι επαγγελματίες είχαν ένα... κάρο δουλειά μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των χομπίστων. Το αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ. Οι «μικροί» θορύβησαν με γκολ στο 64’ με τον Πέτερ Ντάρσοφ. Στόπερ ο άνθρωπος, παλιάς κοπής. Οι συμπαίκτες του τόνισαν ότι γκολ δεν είχε βάλει ούτε στο οικογενειακό δίτερμα. Κι’ όμως. Σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης τότε.

Οι Ερασιτέχνες νίκησαν τους «μεγάλους» της Σαν Πάουλι. Το απόλυτο σοκ. «Ο εργάτης έκοψε το λαρύγγι του εργοδότη του». έλεγαν τότε οι παράγοντες του ιστορικού συλλόγου. Τα έσοδα από το Κύπελλο και την τυχόν πρόκριση στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, χάθηκαν μονομιάς. Στον κίνδυνο να χαθεί έτσι απλά μία οικονομική χρονιά, η Σαν Πάουλι προχώρησε στην πιο απίθανη κίνηση. Ναι, κατέθεση ένσταση στον... εαυτό της. Κι’ όμως!

Οι παράγοντες της πρώτης ομάδας υποστήριξαν ότι οι Κουρτ Χελ και Χορτς Χακς δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής με τους Ερασιτέχνες. Δηλαδή αμφισβήτησαν τις ίδιες τις κινήσεις τους. Ανήκουστο! Η γερμανική Ομοσπονδία απέρριψε την περιπετειώδη ένσταση. Στον 2ο προκριματικό γύρο οι Ερασιτέχνες αποκλείονται από την Γκέτινγκεν (3-4) και το... παραμύθι έλαβε νωρίς τέλος. Ζημιωμένη σίγουρα, η ίδια η Σαν Πάουλι, σε μία από τις πλέον «τρελές» ιστορίες του DfB Pokal.

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!-ThemaSports
19/04 @ 18:44

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν!

O Γάλλος θρύλος έχει αρκετές επιλογές για να επιστρέψει στους πάγκους.

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»-ThemaSports
19/04 @ 17:58

Γκουαρδιόλα για Πάλμερ: «Ήθελε να φύγει, του είπα μείνε, τι μπορούσα να κάνω»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον Κόουλ Πάλμερ,στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!-ThemaSports
19/04 @ 17:15

Ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έβαλε στο στόχαστρο τον Γκνάμπρι!

Η Τότεναμ παλεύει με την Άστον Βίλα για την τέταρτη θέση της Premier League και την εξασφάλιση εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης περιόδου, όμως, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει.

Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη! -ThemaSports
19/04 @ 16:54

Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη!

Θυμίζουμε πως η ρήτρα αποδέσμευσης του Γκιρασί είναι τοποθετημένη στα 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»-ThemaSports
19/04 @ 16:21

Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η Άρσεναλ έχει κεντράρει στα μεταγραφικά της σε δύο εξαιρετικές περιπτώσεις από την Premier League.

La Liga-32η αγωνιστική: Mατσάρες, αλλά... έχουμε clasico!-ThemaSports
19/04 @ 15:48

La Liga-32η αγωνιστική: Mατσάρες, αλλά... έχουμε clasico!

Ώρα για ντέρμπι και πιθανώς για... στέψη στη La Liga!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ