Η Εθνική Ελλάδας επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 22 χρόνια, «ξυπνώντας» μνήμες από την πρώτη νίκη του Ότο Ρεχάγκελ στον «γαλανόλευκο» πάγκο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκτησε ένα γήπεδο-στολίδι, η ΑΕΚ επέστρεψε στο «σπίτι» της μετά από 19,5 χρόνια και η Εθνική Ελλάδας βρήκε την έδρα της, για τα προκριματικά του EURO 2024.

Αρχής γενομένης από το φιλικό ματς κόντρα στη Λιθουανία (27/03, 19:00), η Νέα Φιλαδέλφεια θα φιλοξενήσει ξανά την Εθνική Ελλάδας μετά από 22 χρόνια, έστω κι αν πλέον, την θέση του Νίκος Γκούμας, έχει πάρει η OPAP Arena.

Ήταν 10 Νοεμβρίου του 2001, όταν ο Ότο Ρεχάγκελ κατέγραφε την πρώτη του νίκη στον «γαλανόλευκο» πάγκο, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι. Εκείνο το Σάββατο στο Νίκος Γκούμας, διεξήχθη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Εσθονία.

ρεχάγκελ.jpg

Ήταν το τρίτο κατά σειρά ματς του Ότο Ρεχάγκελ, μετά από τη συντριβή από τη Φινλανδία με 5-1 και την ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία, με εκείνο το φάουλ... buzzer beater του Ντέιβιντ Μπέκαμ, που εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου για τα «Τρία Λιοντάρια» και τα έστειλε απευθείας στα γήπεδα της Άπω Ανατολής και της Ιαπωνίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.



Ο Ότο Ρεχάγκελ αναζητούσε την πρώτη του νίκη και οι Έλληνες διεθνείς του την προσέφεραν.

Δύο γρήγορα γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη (6', 10'), ένα του Τσιάρτα (25') κι ένα του Μαχλά (39'), «καθάρισαν» από το πρώτο μέρος την υπόθεση-νίκη.

Οι Εσθονοί απλώς αρκέστηκαν στη μείωση του σκορ, μέσω των γκολ των Νοβίκοφ (44') και Ζελίνσκι (80'), για να διαμορφωθεί το 4-2 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης. Δυστυχώς, ωστόσο, βίντεο από το εν λόγω ματς, δεν σώζονται.

Ελλάδα: Νικοπολίδης (46΄ Χαλκιάς) - Κατσιαμπής, Φύσσας, Νταμπίζας, Βόκολος, Ζαγοράκης (46΄ Καφές), Λάκης (46΄ Γ. Χ. Γεωργιάδης), Κασάπης (60΄ Π. Κωνσταντινίδης), Μαχλάς (46΄ Βρύζας), Τσιάρτας (65΄ Ζήκος), Νικολαΐδης (46΄ Λυμπερόπουλος)

Προπονητής: Ότο Ρεχάγκελ

Εσθονία: Πουμ - Άλας, Λεμσάου, Πιρόγια, Ρούμπα (90΄ Λέτμα), Ρέιμ, Βίκμαε, Νοβίκοφ (90΄ Αανίτσε), Ζελίνσκι (81΄ Χααβίτσου), Κρίσταλ, Όπερ (86΄ Σάβιακ)

Σκόρερ: 6΄, 10΄, Νικολαΐδης, 25΄ Τσιάρτας, 39΄ Μαχλάς, 44΄ Βίκμαε, 80΄ Ζελίνσκι (πέναλτι)

Διαιτητής: Ρόι Χέλγκε Όλσεν (Νορβηγία)

ellada-estonia-2001.jpg

Ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας που «έστειλε» στον έβδομο ουρανό την Ελλάδα, εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2004, χρειάστηκε έναν χρόνο για να καταγράψει νίκη σε επίσημη αναμέτρηση.

Μετά από μία σειρά φιλικών, πριν την έναρξη των προκριματικών για το EURO της Πορτογαλίας, ηττήθηκε τόσο στην πρεμιέρα από την Ισπανία, όσο και στο ματς της 2ης αγωνιστικής, από την Ουκρανία. Κόντρα στην Αρμενία, όμως, όχι απλώς πήρε το πρώτο του «τρίποντο», αλλά «σάλπισε» μία άνευ προηγουμένου αντεπίθεση.

Πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια της προκριματικής φάσης εντός του 2003, χωρίς να δεχθεί γκολ μάλιστα, και κάπως έτσι, η Εθνική Ελλάδας «έκλεισε» τη θέση της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004.

Για τα όσα συνέβησαν εκεί, έχει μιλήσει προ πολλού η ιστορία...



www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:42

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των playoffs, με τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και τις ισοπαλίες σε Λαμία και Χαριλάου!

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:28

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!

Απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι της OPAP Arena η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και ξέφυγε στο +4, κάνοντας μεγάλο βήμα τίτλου.

Μεντιλίμπαρ: «Ξέραμε πως είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα ακόμη - Να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς»-ThemaSports
24/04 @ 22:07

Μεντιλίμπαρ: «Ξέραμε πως είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα ακόμη - Να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς»

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη, για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Μπλόκο από Άρη και ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο Βικελίδης!-ThemaSports
24/04 @ 21:36

Μπλόκο από Άρη και ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο Βικελίδης!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Το στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων μειώνει αισθητά τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Αλαφούζος για τον διαιτητή στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς, Στάβρεφ;»-ThemaSports
24/04 @ 20:51

Αλαφούζος για τον διαιτητή στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς, Στάβρεφ;»

Πυρά κατά του διαιτητή Κατσικογιάννη που διηύθυνε το Λαμία-ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΑΕΚ: Με Αραούχο στην 11άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό-ThemaSports
24/04 @ 19:44

ΑΕΚ: Με Αραούχο στην 11άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 20:30 τον Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια και πριν από λίγο έγινε γνωστή η 11άδα της Ένωσης, με την έκπληξη να ακούει στο όνομα του Σέρχιο Αραούχο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ