Ο πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα, Ξενοφών Χαραλάμπους, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τα χθεσινά επεισόδια: «Καταρχάς δεν είμαι ο αρμόδιος να πω τον λόγο για τον οποίο έγιναν όσα έγιναν. Τα επεισόδια είναι καταδικαστέα. Με διακατέχει το αίσθημα της ντροπής. Είναι απαράδεχτο να πηγαίνουν στο γήπεδο οικογένειες και να φεύγουν για να προστατέψουν την σωματική τους ακεραιότητα. Δεν είμαι αρμόδιος να πω ποιος φταίει. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό στην Κύπρο. Δεν είμαι εδώ να υπερασπιστώ κανένα. Αλλά θα πω κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για τον αθλητισμό στην Κύπρο. Χθες υπήρχε κατά τα αλλά μια γιορτή. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα τμήμα. Φτάσαμε στον ημιτελικό. Θεωρώ ότι καθήκον όλων μας, κι εσάς των ΜΜΕ, πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν».

Για το τι έγινε: «Εγώ ήμουν στο γήπεδο και ενημερώθηκα στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου ότι υπήρχαν συμπλοκές των οπαδών μας με την αστυνομία εκτός γηπέδου. Οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας μπήκαν στο γήπεδο μαζικά. Μου είπαν να βγω έξω να δω τι γίνεται. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω τη δουλειά της αστυνομίας. Βάλαμε σε σειρά τους οπαδούς και μπήκαν στο στάδιο δείχνοντας εισιτήριο και κάρτα φιλάθλου. Αυτά έγιναν στην παρουσία μου και στην παρουσία αξιωματικού της ΜΜΑΔ. Μπήκαν στο στάδιο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το ερώτημα που θέτω είναι, πως είναι δυνατό να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μια πλευρά έγινε έλεγχος μόνο από τους σεκιούριτι και μπήκαν μαζικά 700 άτομα. Και από την άλλη πλευρά υπήρξε διμοιρία της ΜΜΑΔ και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Υπάρχουν τα βίντεο. Μπήκαν οπαδοί της Ανόρθωσης στην κερκίδα μας, εκεί που κάθονταν τα γυναικόπαιδα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα τα επεισόδια».

Για το ποιος ευθύνεται: «Για το τι έγινε εκτός γηπέδου νιώθω ντροπή. Είναι προσωπική μας ευθύνη να αστυνομεύουμε τα παιχνίδια; Συμφωνώ ότι και της αστυνομίας είναι δεμένα τα χέρια της. Υπάρχει κενό με την κάρτα φιλάθλου. Θα απαγορεύσω εγώ στον οποιονδήποτε να μπει στην κερκίδα; Είναι ευθύνη των σωματείων αυτή; Θεωρώ ξεκινούμε από λανθασμένη βάση. Οι ευθύνες είναι συλλογικές. Όταν λέμε ότι είναι ευθύνη των σωματείων είναι εδώ που υπάρχει λανθασμένη βάση για το τι πρέπει να διορθώσουμε. Πραγματικά νιώθουμε ντροπή για το τι συμβαίνει στον αθλητισμό. Σαν πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα είμαι δεκτικός για να λάβω τις όποιες οδηγίες χρειάζεται για να διορθώσουμε την κατάσταση».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «ευχαριστώ» του Εκπολό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
18/04 @ 23:14

Το «ευχαριστώ» του Εκπολό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Με ποστάρισμα του στα social media ο Εκπολό, ευχαριστεί τον κόσμο του Απόλλωνα για τη συμπαράσταση του στον ψεσινό ημιτελικό με αντίπαλο την Πάφο.

Μάρκες: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη χθεσινή νύχτα...»-ThemaSports
18/04 @ 21:49

Μάρκες: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη χθεσινή νύχτα...»

Μήνυμα από τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Πέδρο Μάρκες στα social media, για τον χθεσινό αποκλεισμό στο κύπελλο από την Πάφο.

Το «ευχαριστώ» του Απόλλωνα στον κόσμο για την εντυπωσιακή του παρουσία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 19:45

Το «ευχαριστώ» του Απόλλωνα στον κόσμο για την εντυπωσιακή του παρουσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ανάρτηση του στα social media, ο επίσημος Απόλλωνας ευχαριστεί τον κόσμο της ομάδας για την εντυπωσιακή παρουσία του στον ψεσινό (17/04) επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Αν είχε κι άλλους Εκπολό...-ThemaSports
18/04 @ 18:30

Αν είχε κι άλλους Εκπολό...

Λόγω του αποκλεισμού του Απόλλωνα από το κύπελλο, πέρασε στα... ψιλά η εκπληκτική εμφάνιση του Εκπολό στον ψεσινό (17/04) επαναληπτικό ημιτελικό με αντίπαλο την Πάφος FC στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Απόλλων: Τα εισιτήρια με ΑΕΛ-ThemaSports
18/04 @ 15:44

Απόλλων: Τα εισιτήρια με ΑΕΛ

Ανακοίνωση από τον Απόλλωνα για τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο (20/4).

ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ: «Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να επιστρέψουμε» - Τι είπε για το μέλλον του Ματσίν-ThemaSports
18/04 @ 11:32

ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ: «Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να επιστρέψουμε» - Τι είπε για το μέλλον του Ματσίν

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριου Κωνσταντίνου στον ΣΠΟΡ FM μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ