Ανδρέας Χρίστου

Της αμύνης τα παιδιά δεν φέρνουν πάντα το... μηδέν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την ήττα στη Γλασκώβη με 3-0 από την Σκωτία δέχθηκε η Εθνική μας ομάδα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024, σε ένα ματς όπου πληρώσαμε τα αμυντικά μας λάθη και το αμυντικό μας πλάνο...

Το είπε ξεκάθαρα ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος του αγώνα με την Σκωτία ότι η ήττα ήρθε από τα λάθη μας αλλά και επειδή δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε. Βέβαια εδώ και χρόνια αυτό λέμε και στην πράξη βλέπουμε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων δεν μπορούμε, οπότε είναι και αυτό ένα θέμα.

Στα του παιχνιδιού όμως ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την Εθνική μας με φουλ αμυντικό πλάνο σε ένα σύστημα 5-3-1-1. Αμυντική τριάδα οι Κούσουλος, Γκόγκιτς, Ρομπέρζ, στα μπακ οι Μηνάς και Νικόλας Ιωάννου και στη μεσαία γραμμή τρία αμυντικά χαφ (Λαΐφης, Αρτυματάς, Χάμπος) με τον Κάστανο λίγο πιο μπροστά και μοναχικό καβαλάρη μπροστά τον Ιωάννη Πίττα.

Χωρίς εξτρέμ και με 9 αμυντικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα οι προθέσεις του Κετσπάγια ήταν ολοφάνερες. Να κρατήσει το μηδέν και στην πορεία του αγώνα να το κτυπήσει στην αντεπίθεση, έχοντας στον πάγκο τους Λοΐζου, Τζιωνή, Κακουλλή, Χριστοφή και Εφραίμ...

Στο πρώτο εικοσάλεπτο καταφέραμε να ανταποκριθούμε όμως κάπου εκεί ήρθε η πρώτη αδράνεια στην άμυνα και ο Μακγκίν έγραψε το 1-0.

Κάπου εκεί ο Τιμούρ παγιδεύτηκε από το ίδιο του το πλάνο αφού με τους παίκτες που είχε στον αγωνιστικό χώρο ήταν σχεδόν αδύνατο να αντιδράσουμε επιθετικά.

Στην επανάληψη προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα από το 68' και μετά με την είσοδο του Κακουλλή, οι Λοΐζου και Τζιωνής μπήκαν στο 79' όμως ήταν πλέον αργά. Μοναδική καλή φάση ήταν ένα σουτ του Κακουλλή στο 84' και μετά ήρθε η κατάρρευση. 

Λάθος του Νικόλα Ιωάννου από αριστερά στο 87' και 2-0 ο Μακτόμινεϊ, αδράνεια και λάθος του Λαΐφη στο 90+3' και 3-0 ο Μακτόμινεϊ με την σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος με άδοξο τρόπο για την Κύπρο.

Σίγουρα δεν περιμένουμε από τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει θαύματα, το γράψαμε και πριν από το παιχνίδι, όμως πρέπει να βρει τρόπο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είτε με αμυντικό πλάνο, είτε με εξτρέμ είτε χωρίς, αυτό δεν είναι δουλειά δική μας. Εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και η εικόνα της Εθνικής μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε με τον Τιμούρ να επισημαίνει ότι δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε. Ε λοιπόν, θέλουμε να δούμε ποιο είναι το ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε γιατί εδώ και χρόνια το ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε...

Ανδρέας Χρίστου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»-ThemaSports
24/04 @ 12:19

Απάντηση Ομόνοιας για το αίτημα της Πάφου: «Δεν επικοινώνησε μαζί μας, η θέση μας παραμένει ίδια»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ανέφερε την επίσημη θέση της Λευκωσιάτικης ομάδας για το αίτημα της Πάφος FC για αλλαγή έδρας στον τελικό του κυπέλλου.

Δημητρίου: «Καθοριστικό το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ - Ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος»-ThemaSports
24/04 @ 11:45

Δημητρίου: «Καθοριστικό το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ - Ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος»

Το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας δημοσίευσε κείμενο με τις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου.

Οπαδική αλληλεγγύη από Ομονοιάτες - Εισφορά και συγκινητική ανάρτηση για «Παπαδόπουλος»-ThemaSports
24/04 @ 10:37

Οπαδική αλληλεγγύη από Ομονοιάτες - Εισφορά και συγκινητική ανάρτηση για «Παπαδόπουλος»

Δύο αδέρφια Ομονοιάτες έκαναν εισφορά στον λογαριασμό για το χρέος για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ανέβασαν το πιο κάτω συγκινητικό μήνυμα στα social media:

Βλέπει ματσάρα ο Νταμπράουσκας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
23/04 @ 22:50

Βλέπει ματσάρα ο Νταμπράουσκας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ταξίδεψε στην Ιταλία μαζί με την γυναίκα.

Οι «ντόπες» του πράσινου λαού στην αποστολή της Ομόνοιας πριν φτάσει στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 15:12

Οι «ντόπες» του πράσινου λαού στην αποστολή της Ομόνοιας πριν φτάσει στη Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας ανέβασε βίντεο με τον κόσμο της ομάδας να «ντοπάρει» ψυχολογικά παίκτες και τεχνική ηγεσία, λίγο πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Αρένα»!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ