Με νίκες ολοκλήρωσαν τη β’ φάση του πρωταθλήματος Χάντμπολ οι πρωτοπόροι του γκρουπ για τις θέσεις 1-4, Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός, κερδίζοντας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Παρνασσός επικράτησε εκτός έδρας του ΑΠΟΕΛ με 33-19 (ημίχρονο 14-9), με τον Haiduc Georgel Gabriel της ομάδας του Στροβόλου να πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων και συγκεκριμένα 10, ενώ τον ακολούθησε με έξι ο Λούκας Παρασκευά. Για τους γαλαζοκίτρινους πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρίστος Γεωργίου με πέντε τέρματα.

Η Sabbianco Ανόρθωση νίκησε εντός έδρας με 34-25 (ημίχρονο 18-13) το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Παναγιώτης Μανασάκης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με έξι γκολ, ενώ από πέντε είχαν ο Sikosek Pelko Domen των γηπεδούχων και οι Δημήτρης Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Ιωάννου των φιλοξενουμένων.

Στο τέλος της β’ φάσης η Sabbianco Ανόρθωση παραμένει αήττητη στους 40 βαθμούς, ενώ ο Παρνασσός έφθασε τους 32 έχοντας ουσιαστικά χάσει μονάχα τους τέσσερις αγώνες με την ομάδα της Αμμοχώστου. Οι δυο τους θα παλέψουν στην τελική φάση για τον τίτλο, με την πρωταθλήτρια να κρίνεται στις πέντε νίκες.

Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός πάνε απευθείας στους τελικούς δίχως να χρειάζεται να δώσουν ημιτελικούς, καθώς στις πρώτες δύο φάσεις έκαναν το 4/4 απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, παίρνοντας τις τέσσερις νίκες που χρειάζονταν για την πρόκρισή τους στους τελικούς.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι στην 3η θέση με 24 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ 4ος με 15. Για την μάχη στην τελική φάση για τη θέση στο τρίτο σκαλοπάτι το Ευρωπαϊκό έχει προβάδισμα αφού κέρδισε τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια στις δύο πρώτες φάσεις.

ΟΜΙΛΟΣ 5-8

Όσον αφορά στο γκρουπ για τις θέσεις 5-8, ο ένας αγώνας θα γίνει την Κυριακή (26/03, 18:00) στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου με το ΘΟΪ Αυγόρου να φιλοξενεί τον Προοδευτικό και ο άλλος την Τετάρτη (29/03, 20:30) στο Koινοτικό Αγίου Δομετίου, μεταξύ του AO KN Aγ. Τριμιθιάς και της ΕΝΑΒ.

Έχει ξεκαθαριστεί ότι ο AO KN Aγ. Τριμιθιάς θα πάρει την πρωτιά στο γκρουπ και συνεπώς την πέμπτη θέση για τη σεζόν 2022-23, ενώ από εκεί και πέρα, Προοδευτικός και ΕΝΑΒ θα βρεθούν στην ημιτελική φάση για να αποφύγουν να πάνε στη μάχη της διαβάθμισης απέναντι στο ΘΟΪ Αυγόρου. Στα τέσσερα παιχνίδια στις δυο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης ο Προοδευτικός πήρε τρεις νίκες και η ΕΝΑΒ μια, με την αποφυγή των αγώνων παραμονής να κρίνεται στις τέσσερις επιτυχίες.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρώτη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
25/04 @ 18:33

Πρώτη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Η μεγαλύτερη διοργάνωση που ανατέθηκε ποτέ στην ΚΟΕΑΣ είναι αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έχει ψηλά στη λίστα των κορυφαίων διοργανώσεων υπό την ευθύνη της.

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!-ThemaSports
24/04 @ 22:54

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024 για τον Μάριο Γεωργίου!

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 16:00

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025

Μαζεμένες ανακοινώσεις ορίων έκανε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, η οποία δημοσιοποίησε και τις επιδόσεις που θα πρέπει να υπερβούν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών του 2025, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:49

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025

Από τις σημαντικές διοργανώσεις για τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου που μπαίνουν στην αγωνιστική ενηλικίωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:41

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 τα όρια απευθείας πρόκρισης για το 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άπουλντορν της Ολλανδίας, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2025.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ