Σε ένα ματς θρίλερ στον Άγιο Θωμά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει νικητής (2-3 σετ) στον δεύτερο ημιτελικό στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά και έκανε το 2-0 στη σειρά των playoffs της Volley League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πέρασε από τον Άγιο Θωμά και «φλερτάρει» με τους τελικούς της Volley League o ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του βορρά» δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς, οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ όπου και επικράτησε (3-2 σετ) παίρνοντας το πάνω χέρι για την επιστροφή του στους τελικούς και στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στα... σχοινιά με τη σειρά πλέον να είναι στο 2-0!

Σαρωτική εμφάνιση από τον Μπραμ Φαν ντε Ντρις και τον Αλέξανδρο Ράπτη για τον ΠΑΟΚ, πάλεψε σχεδόν μόνος του ο Ερνάντες για τον Παναθηναϊκό.

 



Το ματς
Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με τον Ερνάντες και τον ΠΑΟΚ να χτίζει ένα σημαντικό σερί 4-0 που τον έφερε μπροστά 4-1 με δύο άσσους του Βουλκίδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συνέχισε να σφυροκοπά με το σερβίς του την υποδοχή του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που ο Φαν ντε Ντρις και ο Γουόλς ανέβαζαν τη διαφορά στο +7 για τον «δικέφαλο του βορρά» (5-12). Οι «πράσινοι» βρήκαν απάντηση με Ερνάντες και Ράνγκελ μειώνοντας το σκορ στους πέντε όμως το κρεσέντο του Φαν ντε Ντρις συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας μπροστά στο σκορ (12-20). Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι παίκτες του Παναθηναϊκού «έσβησαν» με αποτέλεσμα ο Σκέντραου με μπλοκ και ο Ράπτης με άσσο να τελειώνουν το σετ με το εμφατικό 12-25, για το 0-1 του ΠΑΟΚ.

 

Διαφορετική η εκκίνηση του δευτέρου σετ με τον Φράγκο και το οργανωμένο μπλοκ να δίνουν προβάδισμα επτά πόντων στον Παναθηναϊκό (9-2). Οι «πράσινοι» πήραν αρκετούς πόντους από μπλοκ άουτ με Φράγκο και Ερνάντες να ανοίγουν τη διαφορά για το 14-7. Ο ΠΑΟΚ πήρε δύο συνεχόμενους πόντους με Ράπτη και Φαν ντε Ντρις όμως ο άσσος του Ερνάντες ανάγκασε τον Γιόσκο Μιλεκόνσκι να καλέσει τάιμ άουτ με το σκορ στο 17-9. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να βελτιώνουν συνεχώς το μπλοκ τους με τον Ερνάντες και τον Ράνγκελ να κερδίζουν «χαμένους» πόντους ανοίγοντας τη διαφορά στους 10 με το σετ να ολοκληρώνεται έπειτα από άστοχο σερβίς του Ράπτη, που έκανε το 25-16 για το 1-1 των γηπεδούχων.
 


Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, το τρίτο ήταν ισορροπημένο να βαδίζουν ισόπαλες, με τον ΠΑΟΚ να κάνει λάθη από το σερβίς, με τον Ράπτη και τον Βουλκίδη να κρατούν ζωντανό τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια Ράνγκελ και Ερνάντες έκαναν το 10-8 αναγκάζοντας τον Μιλεκόνσκι να καλέσει τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με την επιστροφή στο τάραφλεξ να κάνει ένα μικρό σερί ισοφαρίζοντας εκ νέου με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Κόβαρ και Ερνάντες πήραν τους πόντους νικώντας το κακό σε δύο περιπτώσεις μπλοκ με αποτέλεσμα το 15-13 να αναγκάσει τον Βορειομακεδόνα προπονητή να καλέσει νέο τάιμ άουτ. Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναϊκό πιο ψύχραιμο με τον Φράγκο να δημιουργεί προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ με το σερβίς του, οδηγώντας για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο +4 (20-16) και τον ΠΑΟΚ να αντιδρά με δύο διαδοχικούς πόντους του Φαν ντε Ντρις για το 20-18. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να πάρει τέσσερις ευκαιρίες για το σετ με τον Κόβαρ να κάνει με άσσο το 24-20. Ο Φαν ντε Ντρις και η μεταφορά της μπάλας του Φράγκου έφεραν τον ΠΑΟΚ στο -2, ενώ ο Έλληνας ακραίος με άστοχη επίθεση έβαλε ξανά σε ρόλο διεκδικητή τον «δικέφαλο του βορρά» με άστοχο χτύπημα, με το 24-23 να γίνεται «βραχνάς» για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που κάλεσε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή ο Ερνάντες ήταν αυτός που τελείωσε το σετ με 25-23, βάζοντας τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού για το 2-1.

 
 
 

 


Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο τέταρτο σετ για να ισοφαρίσει και κατάφερε με τον Φαν ντε Ντρις και τον Σκεντράου να πάρει προβάδισμα με 9-5. Ο Παναθηναϊκός «ροκάνιζε» σιγά-σιγά τη διαφορά με τον άσσο του Ερνάντες να φέρνει το ματς στο -1 για το 10-11. Ο Κουβανός συνέχισε το κρεσέντο του πετυχαίνοντας διαδοχικούς πόντους και κρατώντας τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής. Το μάτι του πολύπειρου Ερνάντες «γυάλιζε» με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίες του επιθέσεις να αποφέρουν πόντους ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό (17-17). Μάλιστα οι «πράσινοι» κατάφεραν με άσσο του Αχιλλέα Μπάση να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 20-19. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Σκεντράου και... μπαλαντέρ τον Γιόρνα κατάφερε να φτάσει στην κατάληψη του σετ με 21-15 στέλνοντας το ματς σε τάι μπρέικ.

Περισσότερα σε λίγο...

Τα σετ: 12-25, 25-16, 25-23, 21-25, 13-15

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!-ThemaSports
18/04 @ 20:34

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!

Ζωντανός για τίτλο ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς με δυο ανατροπές στο Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο tie break του Ολυμπιακού (3-2 σετ) και πάνε για την τελευταία τους «ζαριά» στου Ρέντη!

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
17/04 @ 19:44

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 23-25, ) από την έδρα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στου τελικούς της Volley League Γυναικών και ψάχνοντας μία ακόμα νίκη για τον τίτλο!

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!-ThemaSports
16/04 @ 21:22

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!

Μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο πετόσφαιρας Γυναικών η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

Ολυμπιακός αποφασισμένος για πρωτάθλημα, κόλλησε στον τοίχο τον Παναθηναϊκό-ThemaSports
15/04 @ 19:00

Ολυμπιακός αποφασισμένος για πρωτάθλημα, κόλλησε στον τοίχο τον Παναθηναϊκό

Έβγαλε... άσους από το μανίκι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι στου Ρέντη με 16-0 επιτυχημένα σερβίς, επικράτησαν 3-0 του Παναθηναϊκού και απέχουν μια νίκη από τον τίτλο!

Ολυμπιάδα-Απόλλων κοντράρονται στον τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου-ThemaSports
15/04 @ 14:59

Ολυμπιάδα-Απόλλων κοντράρονται στον τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου

Η Ολυμπιάδα στοχεύει το νταμπλ και το 3ο Κύπελλο και ο Απόλλωνας θέλει το 6ο τρόπαιο κυπέλλου...

Κυπελλούχος Β' Κατηγορίας Ανδρών για πρώτη φορά η Lemesos Volleyball-ThemaSports
13/04 @ 13:15

Κυπελλούχος Β' Κατηγορίας Ανδρών για πρώτη φορά η Lemesos Volleyball

To πρώτο Κύπελλο ΟΠΑΠ Β' Κατηγορίας Ανδρών ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ στην ιστορία της κατέκτησε η LEMESOS VOLLEYBALL.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ