Με το πνεύμα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και τα βλέμματα στραμμένα στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, ανοίγει σήμερα Σάββατο 25η Μαρτίου, η αυλαία του 3ου στη σειρά Παγκοσμίου Κυπέλλου της διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής. (Προηγήθηκαν τα Παγκόσμια Κύπελλα στο Μαρόκο και το Κατάρ.)

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας θα φιλοξενήσει στις άρτιες εγκαταστάσεις του το επόμενο δεκαήμερο τη μεγάλη διοργάνωση της Σκοποβολής, στην οποία συμμετέχουν 380 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 60 χώρες. Έξι συνολικά ξενοδοχεία της πόλης του Ζήνωνα θα φιλοξενήσουν τους διαγωνιζόμενους και τους 120 συνοδούς τους.

 

Είναι η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, μετά τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία το Σεπτέμβριο του 2022.

Το παρόν του στη διοργάνωση θα δώσει και ο Γενικός Γραμματέας της διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF Willi Grill. Τεχνικός απεσταλμένος της διεθνούς Ομοσπονδίας, ο οποίος θα έχει και το γενικό πρόσταγμα των αγώνων, θα είναι ο Γερμανός Bodo Gisske.

Διευθυντής της διοργάνωσης έχει οριστεί από την ΣΚΟΚ, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Πέτρος Ιωάννου. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για πολλοστή φορά, η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού αγώνα.

Σήμερα Σάββατο 25η Μαρτίου, είναι προγραμματισμένη η άφιξη των αποστολών των 60 χωρών στην Λάρνακα. Αύριο Κυριακή στις έξι και τριάντα το απόγευμα (18.30) θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων, ενώ οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον.

Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης θα αρχίσει τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 27 Μαρτίου.

Υποστηρικτές του 3ου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής είναι ο ΚΟΑ, η ΚΟΕ, το Υφυπουργείο Τουρισμού και η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η φιλοξενία μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής Αθλητικής διοργάνωσης στην Κύπρο από την ΣΚΟΚ, προβάλλει και στηρίζει, για μια ακόμη φορά τον Αθλητικό Τουρισμό στην Κύπρο, σε μια περίοδο η οποία δεν θεωρείται ότι παρουσιάζει αυξημένη προσέλευση τουριστών.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
10/03 @ 16:40

5η η Βαλεντίνα Σάββα στη Σφυροβολία Κ23 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Την 5η θέση στη Σφυροβολία κάτω των 23 ετών, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, κατέλαβε το πρωί της Κυριακής (10/3/24) η Βαλεντινα Σάββα, έχοντας ως καλύτερη βολή της την έκτη στα 64,55μ.

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε  υποστηρικτές και  συνοδοιπόρους-ThemaSports
05/02 @ 09:32

Η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου τίμησε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους τρεις τελευταίους δημάρχους της Λευκωσίας, στον Μέγα Χορηγό Μάριο Καποδίστρια και σε τέσσερις βετεράνους κυνηγούς-μέλη του συλλόγου.

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας-ThemaSports
09/07 @ 16:21

Βραβεύτηκαν οι νικητές του τέταρτου αγώνα του Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυθροδόντα, οι διοργανωτές του 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές του τέταρτου φετινού αγώνα, που έγινε στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης».

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
28/06 @ 14:54

Νικητές ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και η «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με το απόλυτο 50/50(!), ο σκοπευτής του Κυνηγετικού Συλλόγου «Φραγκολίνα» Καϊμακλίου κέρδισε τον τέταρτο αγώνα του φετινού 10ου Επαρχιακού Πρωταθλήματος Σκοποβολής Λευκωσίας και συνέβαλε ουσιαστικά και στη νίκη της ομάδας του Συλλόγου του, που επικράτησε στην ομαδική κατάταξη με 138/150, έναντι 137/150 της ομάδας του «Αετού» Πλατανιστάσας και 132/150 της Κυνηγετικής Ένωσης Λυθροδόντα. Το απόλυτο 50/50 πέτυχε και ο νικητής των βετεράνων σκοπευτών Χρίστος Παρασκευαΐδης.

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!-ThemaSports
20/06 @ 13:51

Πισώπλατη… ντουφεκιά στο Ολυμπιακό τραπ!

Με αφορμή προσωπικές ίντρικες και αντιπαραθέσεις στα ΜΚΔ

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»-ThemaSports
14/06 @ 11:56

Ο Γιώργος Καζάκος κέρδισε το «Κύπελλο Λεμεσού τα Τάνεια»

Στον αγώνα σκητ που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη Περικλή Τάνου

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ