Η εθνική Ισπανίας πρόκειται να ξεκινήσει το διεθνές break χωρίς να έχει στο ρόστερ της κάποιον παίκτη από την «χρυσή εποχή» της ομάδας, σηματοδοτώντας το τέλος της γενιάς των δύο Ευρωπαϊκών και του ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ισπανία, με τον Λουίς ντε λα Φουέντε στη άκρη του πάγκου της, ετοιμάζεται να «ριχτεί» στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024 (25/3) έχοντας ως αντίπαλο την Νορβηγία. Η νέα σελίδα την οποία ετοιμάζεται να γράψει η «Φούρια Ρόχα» ταυτόχρονα σηματοδοτεί και το τέλος μιας ένδοξης εποχής, ίσως της ιστορικότερης του ισπανικού ποδοσφαίρου. Οι «βετεράνοι» Σέρχιο Μπόυσκετς και Σέρχιο Ράμος, δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή καθώς ο πρώτος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το διεθνές ποδόσφαιρο. Από την άλλη, ο αμυντικός της Παρί εξαιτίας των κακών του σχέσεων με τον νέο τεχνικό, δεν θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα της ομάδας με την οποία αγωνίστηκε επί 17 ολόκληρα έτη.

Για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, η εθνική Ισπανίας θα αγωνιστεί χωρίς να έχει στο ρόστερ της κάποιον παίκτη από την «χρυσή εποχή» των δύο Euro και του ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Euro 2008

Η Ισπανία έχοντας αντιμετωπίσει προηγουμένως την Ελλάδα στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2008, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά ως η απόλυτη κυρίαρχος. Στην φάση των «8» μπορεί οι Ισπανοί να τα βρήκαν… σκούρα κόντρα στην Ιταλία με το ματς να φτάνει στα πέναλτι, ωστόσο ο «Goat» Ικέρ Κασίγιας ήταν ο «σωτήρας» των Ισπανών αποκρούοντας δυο γκολ και στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά απέναντι στην Ρωσία. Το τελικό 3-0 που σημείωσαν μετέπειτα σε βάρος των Ρώσων παραμένει το υψηλότερο σκορ νίκης σε ημιτελικό στην ιστορία της διοργάνωσης.

 Η Γερμανία ήταν το τελευταίο εμπόδιο που έμεινε να ξεπεράσουν για να κατακτήσουν το Πανευρωπαϊκό, γεγονός που επετεύχθη χάρη στο ένα και μοναδικό γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 33ο λεπτό του τελικού. Στον απόηχο της νίκης, ο ίδιος ο Γιόακιμ Λεβ, τότε προπονητής της Γερμανίας, έδωσε συγχαρητήρια στους αντιπάλους, λέγοντας πως ήταν η πιο άρτια τεχνικά ομάδα που είχε δει.


Παγκόσμο Κύπελλο 2010 
 

Με ένα ρόστερ που περιελάμβανε θρυλικά ονόματα όπως ο Πουγιόλ, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και ο Πικέ, οι Ισπανοί κατέκτησαν την κορυφή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής το 2010, προσθέτοντας στην συλλογή των τροπαίων τους ένα πολυπόθητο Μουντιάλ. Έχοντας κερδίσει εύκολα όλους τους αγώνες της φάσης των ομίλων, η «Φούρια Ρόχα» έφτασε στον τελικό για να αντιμετωπίσει έναν πολύ απαιτητικό και υπολογίσιμο αντίπαλο, την Ολλανδία.

Το παιχνίδι του τελικού κρίθηκε στην παράταση με τον Αντρές Ινιέστα, σαν «από μηχανής θεός» να στέλνει ένα δυνατό σουτ στην γωνία του τέρματος του Στεκελένμπουργκ κάνοντας το 1-0, τέσσερα μόλις λεπτά πριν το τέλος. Η Ισπανία, ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια ανεβαίνοντας παράλληλα στην πρώτη θέση της κατάταξης της FIFA.



Euro 2012         

Η Ισπανία κέρδισε κατά κράτος την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 4-0. Νταβίντ ΣίλβαΤζόρντι ΆλμπαΦερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα ήταν οι σκόρερ των τεσσάρων γκολ που χάρισαν στην εθνική ομάδα των Ισπανών το τρίτο τους Euro.

Σημειωτέον ότι η Ισπανία λίγο έλειψε να βρεθεί εκτός συνέχειας στα ημιτελικά, σε μια πολύ ανταγωνιστική αναμέτρηση κόντρα στην Πορτογαλία. Οι Πορτογάλοι πίεζαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και οδήγησαν το ματς στα πέναλτι, ωστόσο την τελευταία λέξη είπε ο Φάμπρεγας σκοράροντας το πέμπτο γκολ απέναντι στον Μπουφόν. Ο τελευταίος εκτελεστής της «Φούρια Ρόχα» οδήγησε με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του στον τελικό της Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία της.


Η «χρυσή εποχή» του ισπανικού ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος της, έχοντας αφήσει πίσω δύο Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ονόματα - θρύλοι του διεθνούς ποδοσφαίρου έχουν αναδειχθεί μέσω αυτής, ενώ η θρυλική τεχνική «τίκι – τάκα» με την γρήγορη εναλλαγή πασών, είναι ενδεικτική της ανεπανάληπτης ποδοσφαιρικής οξυδέρκειας που χαρακτηρίζει την μυθική εκείνη γενιά.

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα-ThemaSports
17/04 @ 20:38

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για τον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα, καθώς τρία χρόνια πριν, στις 17 Απριλίου του 2021, ο Αργεντινός κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο με τους «μπλαουγκράνα».

Όλα τα είχαν, η Σαουθάμπτον τους έλειπε: Μπήκε και τέταρτη ομάδα στη μάχη της ανόδου της Championship!-ThemaSports
17/04 @ 21:47

Όλα τα είχαν, η Σαουθάμπτον τους έλειπε: Μπήκε και τέταρτη ομάδα στη μάχη της ανόδου της Championship!

Με τρεις συνεχόμενες νίκες, η Σαουθάμπτον πλησίασε τις Ίπσουιτς, Λέστερ και Λιντς και ελπίζει βάσιμα σε άνοδο στην Premier League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ