Με προπόνηση στο "Estadio Algarve", ολοκληρώνει η Εθνική Ελλάδας την προετοιμασία της για την πρεμιέρα στα προκριματικά του Euro 2024, απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ρυθμούς... Γιβραλτάρ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη για τα προκριματικά του Euro.

Η νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας ξεκινάει από το Φάρο της Πορτογαλίας και το "Estadio Algarve". Ένα αν μη τι άλλο... ιστορικό γήπεδο για τη Γαλανόλευκη, καθώς εκεί είχε δώσει το τρίτο ματς των ομίλων στο Euro 2004 και με το γκολ του Ζήση Βρύζα απέναντι στη Ρωσία (2-1), προκρίθηκε στα νοκ άουτ για πρώτη φορά, γράφοντας τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της.

Αυτή βέβαια θα είναι η τρίτη φορά που θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς είχε αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ και στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, κερδίζοντας τότε με 4-1. Από εκείνη την ομάδα συνεχίζουν στην Εθνική οι Μπακασέτας, Τζαβέλλας, Μάνταλος και Φορτούνης, με τον τελευταίο μάλιστα να πετυχαίνει το ένα από τα τέσσερα τέρματα.

Όσο για την αυριανή ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Γκουστάβο Πογέτ; Ο Ουρουγουανός τεχνικός ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις. Μένει να φανεί και στην πράξη.

Ο Φορτούνης πάντως, που φόρεσε ξανά το εθνόσημο μετά από δύο χρόνια, θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για να βρεθεί στο βασικό σχήμα. Το ερώτημα είναι αν θα πάρει εκείνος την... μπαγκέτα, παίζοντας πίσω από τον επιθετικό ή θα παίξει έξω αριστερά, για να αγωνιστεί ο Μπακασέτας στο "10".

Κατά τα λοιπά, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, με τους Ρότα και Μπάλντοκ να "ερίζουν" για τη θέση στο δεξί άκρο, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας οι υπόλοιποι της τετράδας στην άμυνα.

Δίδυμο στα χαφ θα είναι ο Σιώπης με τον Μάνταλο. Αουτσάιντερ είναι ο Μπουχαλάκης που ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό τις τελευταίες μέρες. Για τη θέση του δεξιού εξτρέμ φαβορί φαίνεται να είναι ο Μασούρας (διεκδικούν θέση και οι Λημνιός, Πέλκας), με τον Παυλίδη στην κορυφή.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)-ThemaSports
19/04 @ 15:55

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Ένα περίπου μήνα πριν την έναρξη της τελικής φάσης του EURO U-17 και η Εθνική μας ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία με εβδομαδιαίες προπονήσεις.

Ήττα για την Εθνική Παίδων Κ16 από το Μαυροβούνιο σε φιλικό αγώνα-ThemaSports
18/04 @ 21:24

Ήττα για την Εθνική Παίδων Κ16 από το Μαυροβούνιο σε φιλικό αγώνα

Η Εθνική μας ομάδα των Παίδων Κ16 ηττήθηκε σε φιλικό αγώνα από το Μαυροβούνιο με 2-0. Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας.

ΕΟΚΑΝ: Επίσημη ενημέρωση από FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα από παίκτη της Εθνικής Ελλάδας-ThemaSports
18/04 @ 18:54

ΕΟΚΑΝ: Επίσημη ενημέρωση από FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα από παίκτη της Εθνικής Ελλάδας

Ο ΕΟΚΑΝ ενημερώθηκε επίσημα από την FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ανδρών.

Κλείστε θέση στους αγώνες της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024!-ThemaSports
18/04 @ 10:56

Κλείστε θέση στους αγώνες της τελικής φάσης του UEFA EURO U17 2024!

Η έναρξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος που έγινε ποτέ στην Κύπρο πλησιάζει!

Η άγνοια της ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, οι συνεχόμενοι έλεγχοι και τα επόμενα βήματα-ThemaSports
17/04 @ 17:07

Η άγνοια της ΕΠΟ για το θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, οι συνεχόμενοι έλεγχοι και τα επόμενα βήματα

Από την ΕΠΟ δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση, προς το παρόν, για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή. Οι συνεχόμενοι έλεγχοι σε ξενοδοχείο, προπονήσεις και τα επόμενα βήματα.

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέρματα της Εθνικής Παίδων Κ-16 στο νικηφόρο 2-1 με το Μαυροβούνιο-ThemaSports
17/04 @ 10:53

ΒΙΝΤΕΟ: Τα τέρματα της Εθνικής Παίδων Κ-16 στο νικηφόρο 2-1 με το Μαυροβούνιο

Η Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-16 νίκησε με ανατροπή 2-1 το Μαυροβούνιο στο πρώτο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ