Χάρη σε ένα «ξέσπασμα» στην δεύτερη περίοδο και μεγάλα σουτ από Καμπάτσο, Νέντοβιτς και Μίτροβιτς ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε στις νίκη κόντρα στην Μπασκόνια (74-65), διατηρώντας τις ελπίδες του για παρουσία στην οκτάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Παρ' ότι βρισκόταν εξ αρχής με την πλάτη στον τοίχο, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να βγάλει αντίδραση. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντιμετώπισε την Μπασκόνια και κατάφερε να φτάσι στη νίκη.

Μια νίκη που έφερε τους Σέρβους στο 13-17, με το πέρας 30 αγωνιστικών, την ίδια στιγμή που η Μπασκόνια υποχώρησε στο 15-15.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 20 πόντους και 4/8 τρίποντα ήταν ο παίκτης που έδωσε τον τόνο στην επίθεση του Αστέρα, με τον Μπεν Μπέντιλ να ακολουθεί με 12, ενώ καθοριστικός ήταν ο Λούκα Μίτροβιτς με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, οι 15 πόντοι του Ντάριους Τόμπσον και οι 10 του Ρόκας Γκιεντράιτις δεν ήταν αρκετοί, σε ένα παιχνίδι που ο Μάρκους Χάουαρντ τα... έσπασε με 3 πόντους και 1/10 τρίποντα.

Η Μπασκόνια μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και χάρη στους Γκιεντράιτις και Κοστέλο πήρε τα ηνία (2-9, 3'). Ο Αστέρας βρήκε λύσεις από τον Βιλντόζα και μείωσε (7-11, 5'). Οι παίκτες του Πεναρόγια συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ο Γκιεντράιτις ανέβασε τη διαφορά (10-17, 7').

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ξανά και με τον Μίτροβιτς να μπαίνει στην εξίσωση μείωσαν (16-19, 8'). Ο Χέιντεγκερ «συνδέθηκε» με το καλάθι του Αστέρα, όμως ο Νέντοβιτς είπε την τελευταία λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 21-26.

Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς έγινε σημείο αναφοράς στην επίθεση της Μπασκόνια, η οποία ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (23-35, 13'). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν. Έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους και χτυπώντας κοντά στο καλάθι με Μπέντιλ και Μάρτιν κατάφεραν να μειώσουν σε απόσταση ενός σουτ (32-35, 16'), εκμεταλλευόμενοι και τα διαδοχικά λάθη της Μπασκόνια. Ο Ντόμπριτς συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ο Αστέρας μείωσε σε απόσταση αναπνοής (34-35, 17').

Οι Βάσκοι είχαν μπλοκάρει πλήρως και ο Ερυθρός Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό με τον Νέντοβιτς (37-35, 19'). Ένα τρίποντο του Χάουαρντ έβαλε τέλος στο επί μέρους 14-0 των γηπεδούχων, με την Μπασκόνια να σκοράρει μετά από 7'03'' στο παιχνίδι (37-38). Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Όγκνιεν Ντόμπριτς, που σκόραρε για το 39-38 της ομάδας του στο τέλος του ημιχρόνου.

Με την ίδια διάθεση μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Ιβάνοβιτς και κατάφεραν να χτίσουν διαφορά, χάρη σε Μπέντιλ και Ντόμπριτς (45-38, 23'). Ο Μπέντιλ παρέμενε συνδεδεμένος με το καλάθι και η διαφορά αυξήθηκε (50-40, 25'). Η Μπασκόνια προσπάθησε να αντιδ΄ρασει με τον Κότσαρ (50-43, 26').

Ο Μαρίνκοβιτς προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά για την ομάδα του (55-49, 29'). Ο Χασάν Μάρτιν όμως, έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου, για το 57-49 του Αστέρα.

Ο Νέντοβιτς ακολούθησε τον ρυθμό των συμπαικτών του και ο Αστέρας έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (62-51, 33'). Ο Τόμπσον έδωσε πνοή στην Μπασκόνια, η οποία μείωσε (62-57, 35'). Τα τρίποντα αποτέλεσαν σύμμαχο του Αστέρα, με τον Νέντοβιτς να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά (68-59, 36').

Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν αποτελεσματική και ο Μίτροβιτς με δική του προσπάθεια έφερε τον Αστέερα στο +10 (71-61, 38'). Οι γηπεδούχοι κράτησαν τον έλεγχο ως το τέλος, φτάνοντας στη νίκη, που τους κρατάει... ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 39-38, 57-49, 74-65.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

Τηλεφώνημα στήριξης Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 20:23

Τηλεφώνημα στήριξης Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε προσωπικά στον Εργκίν Αταμάν, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή του στον προπονητή του Παναθηναϊκού για τις απειλές που δέχτηκε!

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!-ThemaSports
26/04 @ 10:26

Πραγματικός ηγέτης: Οι φοβεροί αριθμοί του Σλούκα στα δύο πρώτα ματς του Παναθηναϊκού με Μακάμπι!

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός ΚΑΙ στα δύο πρώτα ματς της σειράς των playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι.

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
26/04 @ 08:48

Έτσι έζησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη νίκη στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ - Οι έντονες αντιδράσεις του και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού AKTOR το έζησε έντονα από την αρχή μέχρι το τέλος και τη νίκη των πράσινων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ