Ο Βραζιλιάνος άλλοτε μπαλαδόρος των ελληνικών γηπέδων, βάζει στο…μικροσκόπιο τις τέσσερις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) που διεκδικούν το φετινό τίτλο – Το report για τους τέσσερις τεχνικούς (Γιοβάνοβιτς, Αλμέιδα, Μίτσελ, Λουτσέσκου) και το σχόλιο για τις σφυρίχτρες στα παιχνίδια που…καίνε.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Φουντώνει η μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Super League.

Η πρεμιέρα των play offs κι όσα συνέβησαν εντός αλλά κι εκτός γηπέδων (Ελλάδα είσαι) προϊδεάζουν για μια τρομερή κούρσα με κορυφαίο δέλεαρ την κούπα και κατά δεύτερο λόγο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα άφησε το στίγμα του και «ζωγράφισε» τα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του στα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες τριών ομάδων (Ξάνθη, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ). 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο Βραζιλιάνος μπαλαδόρος μεταπήδησε στον Ολυμπιακό από την Ξάνθη το 1998 και έμεινε μια τριετία στην ομάδα του Πειραιά, κερδίζοντας 3 πρωταθλήματα (1999, 2000, 2001) και ένα κύπελλο (1999). 

Αλήστου μνήμης το γκολ – «ποίημα» που σημείωσε με απευθείας χτύπημα φάουλ από τα 40 μέτρα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις 21 Μαρτίου 2001.

Το καλοκαίρι του 2001 έστριψε το τιμόνι προς Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στον οποίο έπαιξε για ένα χρόνο (22 συμμετοχές – 6 γκολ).

Ο Λουτσιάνο μίλησε στο  SDNA  για τις τέσσερις ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) που διεκδικούν το τρόπαιο, τους προπονητές (Γιοβάνοβιτς, Αλμέιδα, Μίτσελ, Λουτσέσκου) που κάθονται στον πάγκο τους, ενώ συγχρόνως παίρνει θέση για την διαιτητο-κουβέντα που έχει «φουντώσει» μετά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των play offs.

«Πρώτος, αλλά με δύσκολο έργο ο Παναθηναϊκός»

 

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε και πως θα το πάρει μέσα στο γήπεδο. Στην πορεία έκανε μια…κοιλιά και δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στα καλά παιχνίδια.

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην πρώτη θέση, προσωπικά θεωρώ πως έχει δύσκολο έργο στη μάχη για το πρωτάθλημα. Διαθέτει καλούς παίκτες όχι όμως αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά μέσα στο παιχνίδι όταν χρειαστεί να αλλάξει κάτι»

«Πιο σταθερή ομάδα η ΑΕΚ»

«Η ΑΕΚ έδειξε μεγάλη σταθερότητα παρότι είδαμε να αφήνει κάποιους βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει έδαφος.

Για μένα είναι η πιο σταθερή ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Βγάζει μεγάλη αποφασιστικότητα και παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό».

«Ο Μίτσελ...μάζεψε τον Ολυμπιακό»

«Για τον Ολυμπιακό θεωρούσα μέχρι πριν από λίγο καιρό πως είναι χαμένο το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία.

Ωστόσο ο Μίτσελ βρήκε τον τρόπο να...μαζέψει την ομάδα και κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχει πολύ καλή ψυχολογία και την αύρα του πρωταθλητή. Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα επέστρεψε στα καλά παιχνίδια και μαζί με την ΑΕΚ είναι οι δύο ομάδες που θεωρώ πως θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

«Βρήκε το δρόμο του ο ΠΑΟΚ»

«Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά. Στην πορεία βρήκε το δρόμο του διαθέτοντας στο δυναμικό του πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές κι έναν ικανό προπονητή.

Βλέπουμε όμως πως σε πολλά ματς δίνει πολλές ευκαιρίες στους αντιπάλους και αρκετά συχνά βρίσκεται πίσω στο σκορ χωρίς να καταφέρνει πάντα να το γυρίσει».

 

Οι «μάχες» των πάγκων   

- Για τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο:

«Ο Γιοβάνοβιτς σίγουρα πιστώνεται το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός την τρέχουσα σεζόν. Έφερε την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται, ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος.  

Ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που δουλεύει σκληρά και με λίγα λόγια. Η δουλειά του…μιλάει μέσα στο γήπεδο.

Έχει μεταλαμπαδεύσει την νοοτροπία του Αργεντινού παίκτη στην ΑΕΚ με ποδοσφαιριστές που μάχονται και παλεύουν ακατάπαυστα και στα 90 λεπτά

Ο Μίτσελ παρόλο που στην αρχή έδειχνε ξαναζεσταμένο φαγητό, ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη περίοδο και κατάφερε να του δώσει πνοή. Είναι μεγάλη προσωπικότητα.

Ο Λουτσέσκου είναι ένας πεισματάρης και καλός προπονητής που θέλει να κερδίζει ακόμα και στην προπόνηση».

- Για τους διαιτητές και ποιοι θα πρέπει να σφυρίζουν τα παιχνίδια που κρίνουν το πρωτάθλημα:

«Από την στιγμή που έχουμε καταλήξει πως οι πιο άξιοι Έλληνες διαιτητές δεν μπορούν να σφυρίζουν τα ντέρμπι, τότε ας έρθουν ξένοι από την elite κατηγορία.

Χρειαζόμαστε τους καλύτερους διαιτητές στα ντέρμπι, αλλά και σε πολλά άλλα παιχνίδια όπου οι μεγάλοι αντιμετωπίζουν ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και πολλές φορές όπως έχουμε δει οι μικροί αδικούνται κατάφωρα».

 Πηγή: www.sdna.gr
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 «Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή-ThemaSports
17/04 @ 20:31

«Λήξη συναγερμού»: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή

Η UEFA πήρε θέση και έσβησε τη… φωτιά που είχε ανάψει με την είδηση πως Έλληνα παίκτης βγήκε θετικός σε ντόπινγκ τεστ. Η ΕΠΟ ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα.

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»-ThemaSports
17/04 @ 20:19

Μεντιλίμπαρ: «Σκοπός είναι η νίκη, η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!-ThemaSports
17/04 @ 16:41

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!

Η Κ19 του Ολυμπιακού αναχώρησε σήμερα για τη Νιόν της Ελβετίας με σκοπό να συμμετάσχει στο final-4 του Youth League.

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»-ThemaSports
17/04 @ 16:36

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»

Δεν είναι ο Φώτης Ιωαννίδης ο διεθνής, το δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε αντικανονικές ουσίες, σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τρομερό γκολ με απευθείας φάουλ σε παιχνίδι μεικτών Κ14 -ThemaSports
17/04 @ 23:22

Τρομερό γκολ με απευθείας φάουλ σε παιχνίδι μεικτών Κ14

Απίθανο γκολ με εκτέλεση φάουλ σημειώθηκε στο Ηράκλειο-Μεσσηνία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων Κ14.

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός! -ThemaSports
17/04 @ 14:55

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες σκάουτ των Στουτγκάρδη και Μπάγερ Λεβερκούζεν θα βρίσκονται στο «Σουκρού Σαράτσογλου» προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον Σαντιάγκο Έσε στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ