Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της ξεκαθαρίζει πως ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Τρίτη (21/3) η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πως σύμφωνα με τον κανονισμό της FIFA ουδεμία ομάδα, λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία ορισμού των διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα".

Το χρονικό της υπόθεσης
Την Δευτέρα (21/3) η Super League ανακοίνωσε ότι μετά την συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να φέρνουν σε συνεργασία ελίτ διαιτητές από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως όντως υπάρχει συμφωνία με τη Super League για την έλευση ελίτ διαιτητών με την αυτονόητη προϋπόθεση να τους ορίζει η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις από την πλευρά τους και ουσιαστικά την Τρίτη η ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παροχή βοήθειας για εξεύρεση ελίτ διαιτητών.

Πηγή: sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Το μυαλό στον Ολυμπιακό - Παραμένει εκτός ο Νάσμπεργκ-ThemaSports
19/04 @ 20:50

ΠΑΟΚ: Το μυαλό στον Ολυμπιακό - Παραμένει εκτός ο Νάσμπεργκ

Ευρώπη τέλος για τον ΠΑΟΚ και άπαντες στέφουν την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Σούπερ Λιγκ: Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου!-ThemaSports
19/04 @ 20:15

Σούπερ Λιγκ: Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου!

Όλα δείχνουν καθυστέρηση μίας εβδομάδας στη λήξη του πρωταθλήματος σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου οδεύει επίσης σε αναβολή. Πότε θα γίνουν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και η 9η αγωνιστική. Αναλυτικό ρεπορτάζ!

Παναθηναϊκός: Δουλειά στην τακτική ενόψει Λαμίας-ThemaSports
19/04 @ 19:46

Παναθηναϊκός: Δουλειά στην τακτική ενόψει Λαμίας

Αρκετή δουλειά στην τακτική περιελάμβανε η προπόνηση της Παρασκευής στον Παναθηναϊκό, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.

Φουλ για sold-out το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!-ThemaSports
19/04 @ 19:13

Φουλ για sold-out το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή (21/04, 20:30) θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Τα θρυλικά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και έφυγαν για τον τελικό του Youth League!-ThemaSports
19/04 @ 17:18

Τα θρυλικά «μωρά» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία και έφυγαν για τον τελικό του Youth League!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού γράφουν ιστορία, επικράτησαν 3-1 της Ναντ στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια) και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Youth League, εκεί όπου θα αγωνιστεί με την Μίλαν ή την Πόρτο στις 22 Απριλίου (19:00).

ΠΑΕ Άρης: «Έλληνες διαιτητές ως το τέλος των πλέι οφ»-ThemaSports
19/04 @ 17:03

ΠΑΕ Άρης: «Έλληνες διαιτητές ως το τέλος των πλέι οφ»

Με νέα επιστολή της η ΠΑΕ Άρης ζητά εκ νέου Έλληνες διαιτητές ως το φινάλε των πλέι οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ