Ο Ιταλός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική μεταμόρφωση του τριφυλλιού μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια και οι επιδόσεις του το αποδεικνύουν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παναθηναϊκός στο τέλος της περσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου απέκτησε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα «πράσινα» έδειξε ότι έχει την προσωπικότητα και την ικανότητα να ανταπεξέλθει στο τριφύλλι.

Από τα μέσα της περσινής σεζόν πήρε φανέλα βασικού, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και συντέλεσε τα μέγιστα έτσι ώστε το τριφύλλι να πάρει θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά φυσικά και στο να κατακτήσει το Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάϊο.

Ο Ιταλός κίπερ και φέτος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τα πράσινα. Στον εκπληκτικό πρώτο γύρο του τριφυλλιού δέχτηκε μόλις τέσσερα τέρματα, ενώ σε εννιά παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας. Ακόμα και στην κακή περίοδο του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει από ελάχιστο έως μηδαμινό μερίδιο ευθύνης στα γκολ που δέχτηκε.

Τόσο στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που ήταν κορυφαίος όσο και σε αυτό με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλός στις λίγες φάσεις που χρειάστηκε.

Πέρα από τις επεμβάσεις ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού συμμετέχει ενεργά και στο κομμάτι της ανάπτυξης. Από τα πόδια του Μπρινιόλι περνάει ουκ ολίγες φορές η μπάλα και τα ποσοστά επιτυχίας του στις πάσες αγγίζουν το απόλυτο(!).

Με την μπάλα στα πόδια είναι πραγματικά αλάνθαστος, με τους συμπαίκτες του να του έχουν πλέον μεγάλη εμπιστοσύνη, πράγμα που αποδεικνύεται από το πόσο συχνά του την επιστρέφουν. Επιπρόσθετα, ακόμα και όταν πιέζεται από τους αντίπαλους επιθετικούς όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δεν πανικοβάλλεται, αλλά πάντα με καθαρό μυαλό δίνει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του.

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως και οι συμπαίκτες του. Αυτό φυσικά είναι κατόρθωμα του ίδιου, ο οποίος σε κάθε ματς εμφανίζεται εξίσου σταθερός, ενώ γενικότερα βελτιώνει την απόδοσή του. Ο Μπρινιόλι δίνει συνεχώς κατευθυντήριες στους συμπαίκτες του, ώστε να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις στην πράσινη εστία.

Σε αυτά όλα οφείλουμε να προσθέσουμε το γεγονός ότι είναι κυρίαρχος στην μεγάλη του περιοχή. Σχεδόν σε όλες τις στημένες φάσεις, βγαίνει σωστά και τις «καθαρίζει». Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όσο περισσότερο μένει στην μεγάλη περιοχή η μπάλα, τόσο πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η κατάσταση.

Απόδειξη όλων αυτών που προαναφέρθηκαν είναι η επίδοση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στις 58 εμφανίσεις του με τα πράσινα, ότι δηλαδή στις 35 κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα!-ThemaSports
25/04 @ 16:06

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού: Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα!

Sold-out σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της ρεβάνς με την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:42

Βαθμολογία: «Χάθηκε» στην κορυφή η ΑΕΚ!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των playoffs, με τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και τις ισοπαλίες σε Λαμία και Χαριλάου!

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!-ThemaSports
24/04 @ 22:28

Παράσταση τίτλου και +4 για την τρομερή ΑΕΚ!

Απόλυτη κυρίαρχος στο ντέρμπι της OPAP Arena η ΑΕΚ, νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό και ξέφυγε στο +4, κάνοντας μεγάλο βήμα τίτλου.

Μεντιλίμπαρ: «Ξέραμε πως είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα ακόμη - Να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς»-ThemaSports
24/04 @ 22:07

Μεντιλίμπαρ: «Ξέραμε πως είχαμε περιθώριο μόνο για ένα στραβοπάτημα ακόμη - Να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα ματς»

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη, για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Μπλόκο από Άρη και ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο Βικελίδης!-ThemaSports
24/04 @ 21:36

Μπλόκο από Άρη και ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος στο Βικελίδης!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Το στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων μειώνει αισθητά τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Αλαφούζος για τον διαιτητή στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς, Στάβρεφ;»-ThemaSports
24/04 @ 20:51

Αλαφούζος για τον διαιτητή στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς, Στάβρεφ;»

Πυρά κατά του διαιτητή Κατσικογιάννη που διηύθυνε το Λαμία-ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ