Ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την Εθνική ομάδα και την προσπάθεια της στα προκριματικά του γιούρο: Ξεκινά μία νέα διοργάνωση καθώς ξεκινούν τα προκριματικά του γιούρο 2024. Είμαστε στον πρώτο όμιλο όπου υπάρχουν πέντε ομάδες. Ο πρώτος αγώνας θα είναι με την Σκωτία στην Γλασκώβη και ελπίζουμε να είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Χθες ξεκινήσαμε τις προπονήσεις, όλα πάνε καλά και από σήμερα στην Εθνική εντάχθηκε και ο Μαρίνος Τζιωνής που ήρθε από την Αμερική. Λόγω υποχρεώσεων κάποιων παικτών είχαμε προσαρμογές στην προπόνηση και από σήμερα θα μπουν όλοι σε κανονικό πρόγραμμα. Η αποστολή αναχωρεί για την Σκωτία απόγευμα Πέμπτης, Παρασκευή είναι η διάσκεψη του κυρίου Κετσπάγια και το Σάββατο ο αγώνας.

Για τις αντιδράσεις στην μη κλήση κάποιων ποδοσφαιριστών: Από την στιγμή που μίλησε για αυτό ο ομοσπονδιακός δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Θα επαναλάβω την θέση του προπονητή. Να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά οι παίκτες και κάποια στιγμή θα έχουν την ευκαιρία τους. Οι παίκτες που δεν κλήθηκαν οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση του ομοσπονδιακού όπως σέβονται και τους προπονητές τους στις ομάδες. Από τον καιρό που ασχολούμαι εγώ πάντα υπάρχουν σχετικές κουβέντες για τις κλήσεις που γίνονται. Ο κύριος Κετσπάγια πηγαίνει κάθε εβδομάδα γήπεδο και παρακολουθεί τουλάχιστον τέσσερις αγώνες και τους άλλους από το σπίτι. Έχει άποψη για το τι γίνεται και το πώς πάνε στις ομάδες τους οι κύπριοι παίκτες.

Για τον λόγο που μετά το επίσημο ματς με Σκωτία μπήκε στο πρόγραμμα και φιλικό παιχνίδι με την Αρμενία: Καταρχάς καμία ομοσπονδία δεν έχει δικαίωμα να αντιδράσει στο πρόγραμμα που βγάζει η ΟΥΕΦΑ. Εμείς είμαστε σε όμιλο πέντε ομάδων σε κάποιες αγωνιστικές θα έχουν ένα παιχνίδι άρα υποχρεωτικά με το συμβόλαιο που έχουν οι εθνικές πρέπει να παίξουν φιλικό αγώνα με άλλη εθνική που είναι σε όμιλο πέντε ομάδων.

Για το γεγονός ότι τον Ιούνιο θα έχει υποχρεώσεις η Εθνική μας από με δύο αγώνες: Από τις δώδεκα Ιουνίου μέχρι τις είκοσι υπάρχουν αγώνες εθνικών ομάδων γιατί για πρώτη φορά ο τελικός του τσάμπιονς λιγκ θα γίνει δέκα Ιουνίου. Εκείνες τις οκτώ μέρες τον Ιούνιο θα παίξουν και οι 55 εθνικές ομάδες μέλη της Ουέφα και μετά θα αρχίσουν τα προκριματικά σε τσάμπιονς, γιουρόπα και κόνφερενς λιγκ. Οι απαιτήσεις πλέον είναι πάρα πολλές και όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε.

Για το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα και για το πότε τελειώνουν οι αγώνες πρωταθλήματος: Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το πρώτο γκρουπ θα τελειώσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάη και το δεύτερο γκρουπ μέχρι 31 του Μάη που είναι μέρα Τετάρτη. Κάπως έτσι είναι ο προγραμματισμός γιατί θα έχουμε και τελικό κυπέλλου όπου θα έχουμε σίγουρα μία ομάδα από το πρώτο γκρουπ και μία από το δεύτερο.

Για τις εμβόλιμες αγωνιστικές στο δεύτερο γκρουπ: Στο δεύτερο γκρουπ επειδή είναι περισσότερες οι αγωνιστικές έπρεπε να βάλουμε μέσα στην μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα δύο εμβόλιμες.

Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ σχετικά με τα συμβόλαια παικτών που λήγουν τέλη του Μάη ενώ ο τελικός είναι καθορισμένος για τις τρεις Ιουνίου: Έχουμε κάποια επικοινωνία με τις ομάδες και θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση. Μιλήσαμε με κάποιες ομάδες που ίσως να είναι και στον τελικό και μας είπαν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για την διαφοροποίηση στο πρόγραμμα σχετικά με το αρχικό πλάνο: Ανακοινώθηκαν άλλες ημερομηνίες στην αρχή αλλά στην πορεία διαφοροποιήθηκαν τα πράγματα.

Για το γεγονός ότι στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε μπήκαν πολλά ντέρμπι μέρα καθημερινή: Από την στιγμή που στον δεύτερο όμιλο υπάρχουν εμβόλιμες γιατί εκεί θα γίνουν παραπάνω παιχνίδια δεν μπορούν οι ομάδες του δεύτερου ομίλου να παίζουν Παρασκευή και Δευτέρα γιατί θα παίξουν ξανά Τρίτη και Τετάρτη. Για αυτό τον λόγο αναγκαστικά κάποια παιχνίδια του πρώτου γκρουπ θα πάνε Δευτέρα. Κατανοώ τον κόσμο με το πώς σκέφτεται αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είναι όλα δίκαια. Το πρόγραμμα στάλθηκε από χθες στα σωματεία στις εκτελεστικές επιτροπές και το τσεκάραμε ξανά πριν το ανακοινώσουμε το πρόγραμμα.

Για την νέα σεζόν και αν θα έρθει τελικά τρίτο βανάκι για το ΒΑΡ: Δεν έχω ενημέρωση για το τρίτο βανάκι του ΒΑΡ αλλά ξέρω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να έρθει του χρόνου. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Για το αν θα υπάρξει διαφοροποίηση στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και ειδικά στο δεύτερο γκρουπ όπου υπάρχουν οκτώ ομάδες και αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες: Τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος τον ψηφίζουν τα σωματεία. Αυτές οι αλλαγές με την αύξηση ομάδων πέρασε με πλειοψηφία στην γενική συνέλευση. Δεν υπάρχει τέλιος τρόπος διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος αλλά αυτά που βλέπει ο κόσμος τα βλέπουμε και εμείς. Για να ξεκαθαρίσω δεν γνωρίζω αν θα υπάρξουν αλλαγές την επόμενη σεζόν στον τρόπο διεξαγωγής.

Για το αν θα παραμείνει ο κύριος Μάζιτς του οποίου το συμβόλαιο λήγει φέτος: Ο κύριος Μάζιτς βρέθηκε με ανθρώπους των ομάδων τους εξήγησε κάποια πράγματα και τους ανέφερε ότι μετά το τέλος του συμβολαίου του φέτος θα δείξει το τι θα γίνει. Δεν υπάρχει εξέλιξη στο όλο θέμα γιατί έχουμε συνεχόμενη δράση.

Για τις εκλογές στην ΚΟΠ: Οι εκλογές στην ΚΟΠ γίνονται Αύγουστο. Ο κύριος Κούμας ανέλαβε τον Μάρτιο του 2018 όταν απεβίωσε ο αήμνηστος Κωστάκης Κουτσοκούμνης και το καλοκαίρι του 2023 ολοκληρώνεται η θητεία έτσι όπως συμφωνήθηκε από τα σωματεία πριν πέντε χρόνια. Ο κύριος Κούμας θέλει να διεκδικήσει ξανά την πορεδρία.

Για το παιχνίδι στην δεύτερη κατηγορία με την έντονη στοιχηματική δραστηριότητα: Δυστυχώς έρχονταν πολλές εκθέσεις από την Ουέφα για έντονη δραστηριότητα στο στοίχημα. Αυτή η γραπτή προειδοποίηση ήρθε πριν τον αγώνα και την αμέσως επόμενη μέρα στάλθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας. Τίποτα δεν μένει στο συρτάρι της ΚΟΠ.

Για το αν βιντεογραφούνται οι αγώνες στην Β΄ κατηγορία: Όλοι οι αγώνες στην Β΄ κατηγορία βιντεογραφούνται. Υπάρχουν ομάδες που το κάνουν μόνες τους και όσες ομάδες δεν το κάνουν μας ενημερώνουν και αναλαμβάνουμε εμείς.

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!-ThemaSports
17/04 @ 20:52

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!

Έχοντας «καβάτζα» τη νίκη της με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό, η Ομόνοια δεν δυσκολεύτηκε απόψε στη ρεβάνς με τον Άρη στο ΓΣΠ (τελικό αποτέλεσμα, 0-0) να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου για 24η φορά στην ιστορία της, όπου στις 18 Μαΐου θα διεκδικήσει το 17ο της κύπελλο!

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
15/04 @ 11:48

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μίλησε ανάμεσα σε άλλα, για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ για να χρησιμοποιεί ως έδρα το ΓΣΠ τη νέα σεζόν στην Α' κατηγορία.

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
15/04 @ 18:51

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης

Η παραμονή και τα ανυπόστατα σενάρια

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών-ThemaSports
13/04 @ 13:37

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών

Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πολεμιδιών είχαν την ευκαιρία, την Τρίτη 9 Απριλίου, να παρακολουθήσουν μια διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. για την αξία του αθλητισμού, τον κόσμο του ποδοσφαιριστή και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα!

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος-ThemaSports
13/04 @ 22:20

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος

Η Πάφος αντιμετωπίζει (Κυριακή, 14/04, 17:00) τον ΑΠΟΕΛ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση-ThemaSports
13/04 @ 22:58

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση φιλοξενεί (Κυριακή, 14/04, 19:30) την Ομόνοια στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ