Themasports teamΜε τον Κώστα Φορτούνη να ηγείται ο Ολυμπιακός μπήκε με το «δεξί» στα πλέι-οφ, επέκτεινε το αήττητο σερί του και ετοιμάζεται για το φινάλε μια συγκλονιστικής σεζόν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ήταν 21 Δεκεμβρίου του 2022 όταν ο Ολυμπιακός πετούσε ένα προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ζωσιμάδες και ερχόταν ισόπαλος (2-2) με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η διαφορά του τότε ήταν 12 βαθμοί από τον Παναθηναϊκό και 6 από την ΑΕΚ. Μέσα σε τρεις μήνες οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει το -12, -3 και το -6, -1. Σε αυτό το τρίμηνο οι Πειραιώτες μετρούν μόνο νίκες και τρεις απώλειες βαθμών. Τρεις ισοπαλίες σε Τούμπα, Περιστέρι και στο ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο.
Το βασικότερο όμως είναι σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν δεν έχει πια καμία σχέση. Ο Μίτσελ, ενέπνευσε, έβαλε αρχές στο παιχνίδι του, έβγαλε πρωταγωνιστές που κανείς δεν περίμενε τότε και υπενθύμισε σε όλους το «μέταλλο» του συλλόγου. Ο Ισπανός τεχνικός έφτιαξε πάνω σε… συντρίμμια μια ομάδα που παίζει κατά κανόνα ωραίο ποδόσφαιρο και που μπορεί πλέον να κερδίζει άνετα ακόμα και με το μίνιμουμ της απόδοσης. Μια τέτοια νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακος στην πρεμίερα των πλέι-οφ στο Βόλο.
O Κασάμι έδειξε πως περίμενε καιρό την ευκαιρία να παίξει βασικός, ο Σαμασέκου έχει καλύψει επάξια το κενό της απουσίας του Εμβιλά, ωστόσο κοινός παρονομαστής στην αντεπίθεση του τελευταίου ενάμιση μήνα αποτελεί η ηγετική παρουσία του Κώστα Φορτούνη. Ποιος να το περίμενε αλήθεια όταν ξεκινούσε η σεζόν; Θυμίζω πως ο Φορτούνης το καλοκαίρι δεν ακολούθησε καν την προετοιμασία και προπονούνταν με τους «κομμένους» στον Ρέντη… Περιττό να αναφερθεί πόσα κότσια και πόση πνευματική δύναμη χρειάζεται για να καταφέρει κάποιος τέτοια ανατροπή.
Ο Φορτούνης είναι πια ο μαέστρος του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που οργανώνει την ορχήστρα του Μίτσελ, ο παίκτης που ευθύνεται για τον καθορισμό του ρυθμού, ο παίκτης που ψάχνουν όλοι. Είναι ενδεικτικό πως στα έξι τελευταία μετράει 6 ασίστ και ένα γκολ. Στο Βόλο πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα και έφτιαξε άλλα δύο.
Με 9 ματς να απομένουν, πλέον, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ νοιώθουν καυτή την ανάσα των Πειραιωτών και οδηγούμαστε σε ένα συγκλονιστικό φινάλε πρωταθλήματος με τέσσερις ομάδες μέσα σε 5 βαθμούς. Τέσσερις ομάδες που βγάζουν όλες ξεχωριστές σπάνιες ιστορίες από αυτές που γίνονται ταινίες. Αν προσθέσουμε και την ίντριγκα, τις διαιτησίες και όλα τα υπόλοιπα… ελληνικά τότε έχουμε όλο το πακέτο μια σειράς που θα… σπάσει τα ταμεία στο Νetflix.
Η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων έρχεται σε καλό σημείο για τον Ολυμπιακό μιας και άπαντες έχουν δαπανήσει πολλές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες και στο σωματικό αλλά και στο πνευματικό κομμάτι. Επιστρέφοντας, η ομάδα του Μίτσελ έχει δύο ματς στο Φάληρο, πρώτα απέναντι στον Άρη και στη συνέχεια κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν πάρει 6 βαθμούς οι πιθανότητες να καταλήξει και αυτός ο τίτλος στον Πειραιά θα έχουν αυξηθεί σημαντικά.
www.bnsports.gr
Με τον Ανδρέα Τεττέη να έχει ασίστ και να είναι εκπληκτικός στο ντεμπούτο του, η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε στις νίκες με το 3-2 κόντρα στη Σκωτία. Σκόρερ οι Μπακασέτας, Καρέτσας, Τζόλης, τρομερός ο Βλαχοδήμος!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/11 @ 23:08
Η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για τους συλλόγους της Stoiximan Super League και για εμάς μία ευκαιρία για να ανατρέξουμε σε κάποια στατιστικά.
15/11 @ 22:35
Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντούσαν Κέρκεζ με συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, με τον νέο τεχνικό της ομάδας να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις.
15/11 @ 14:13
Ολοκληρώθηκε και το κομμάτι των υπογραφών ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ντούσαν Κέρκεζ, με τον 49χρονο Βόσνιο να αποτελεί τον νέο προπονητή των «κυανόλευκων»!
15/11 @ 12:56
Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής και θα μεταδοθεί live streaming.
14/11 @ 20:43
Ντούσαν Κέρκεζ ο εκλεκτός για τον Ατρόμητο!
14/11 @ 19:15
Όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Σκωτία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.
BEST OF THEMASPORTS