Ο Κύπριος προπονητής, Σοφούλης Στυλιανού, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το πρωτάθλημα που πήρε η ομάδα της Ακανθού: «Για τις ομάδες από τα κατεχόμενα έχω μια ευαισθησία. Στην Ακανθού δημιουργήσαμε μία ομάδα με φοβερά παιδιά που μπορούν να φτάσουν μέχρι την δεύτερη κατηγορία. Έχουμε παιδιά που τελείωσαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό και τώρα τους έχουμε μαζί μας. Δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση κάθε μέρα αλλά φτιάξαμε ένα καλό σύνολο και χθες πήραμε το πρωτάθλημα».

Για το αν μπορεί μία ομάδα του αγροτικού να ανέβει στην επίλεκτη κατηγορία: «Αν εφαρμοστεί ένα σωστό πλάνο με σοβαρή δουλειά σε 2-3 χρόνια μπορεί μια ομάδα να ανέβει κατηγορία. Χρειάζονται βέβαια λεφτά και με ένα μπάτζετ που πλησιάζει τις σαράντα χιλιάδες μπορεί να ανέβει κατηγορία».

Για το πώς θα κυλήσει η μάχη στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας: «Το ΑΠΟΕΛ αυτή την στιγμή έχει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών. Στα πλέι οφς δεν νομίζω κάποια ομάδα να κάνει μεγάλο σερί νικών παρά το γεγονός ότι ο Απόλλωνας το έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Θα χαθούν πολλοί πόντοι και θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες».

Για τις απώλειες που έχουν στο πρωτάθλημα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ: «Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ξέρουν να διαχειρίζονται άσχημα αποτελέσματα. Το ΑΠΟΕΛ έφερε δύο συνεχόμενες ισοπαλίες αλλά δεν είναι απογοητευτικό. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα αλλά πλήρωσε την συμμετοχή της στην Ευρώπη. Καμία κυπριακή ομάδα δεν μπορεί να αντέξει μέχρι αυτό το σημείο σε Κύπρο και Ευρώπη».

Για το πόσο σημαντικό είναι να κερδίσει η ΑΕΚ απόψε τον Άρη: «Αν η ΑΕΚ κερδίσει σήμερα θα είναι ένα τεράστιο αποτέλεσμα, θα μειώσει στον πόντο από τον ΑΠΟΕΛ και μετά θα βλέπει μόνο το πρωτάθλημα».

Για το πως βλέπει την ομάδα του Άρη: «Ο Άρης είναι μία πολύ αθλητική ομάδα όπως και η Πάφος. Η ομάδα του Σπιλέφσκι πλήρωσε την αφέλεια του σε κάποια παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όταν δεν διαχειρίστηκε σωστά κάποια παιχνίδια όπου είχε προβάδισμα. Αυτή την στιγμή ο Άρης όμως βγάζει μία ωριμότητα».

Για το αν μπορεί ο Άρης να πάει για το πρωτάθλημα: «Αν κερδίσει ο Άρης απόψε σίγουρα είναι στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Θα έχει να παίξει και δύο παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ».

Για το ποιο είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα στο Άρης - ΑΕΚ: «Το παιχνίδι απόψε είναι και για τις δύο ομάδες σημαντικό. Πιθανότερο αποτέλεσμα η ισοπαλία».

Για το αν μπορεί η Πάφος για το πρωτάθλημα και για το γεγονός ότι ο Απόλλωνας την πλησιάζει: «Πιστεύω ότι δεν μπορεί η Πάφος να καλύψει την διαφορά εννέα βαθμών. Αυτή την στιγμή η Πάφος δείχνει ότι βρίσκεται σε περίοδο κάμψης. Δεν σκοράρει εύκολα και γενικά βγάζει ένα προβληματισμό το περιβάλλον της ομάδας. Η εικόνα της Πάφου δίνει δυναμική στον Απόλλωνα και από εκεί που ήταν σε αμφιβολία αν θα μπει εξάδα τώρα είναι στην μάχη για εισιτήριο στην Ευρώπη. Η Πάφος ας μην ξεχνάμε ότι έχει να διαχειριστεί και το κύπελλο».

Για το πώς θα δει την συνέχεια στην σεζόν η Ομόνοια: «Για την Ομόνοια είναι μονόδρομος ο θεσμός του κυπέλλου και εκεί θα εστιάσει. Το πρωτάθλημα θα το εκμεταλλευτεί για να προετοιμάσει τους παίκτες για το κύπελλο και να τους κρατήσει σε ψηλό επίπεδο».

Για τις μικρές εθνικές ομάδες: «Όταν δεν ήταν οι ξένοι παίκτες στο πρωτάθλημα μας, στις μικρές Εθνικές ομάδες δεν είχαμε πολλούς νεαρούς οι οποίοι έπαιζαν στις ανδρικές ομάδες. Αυτή την στιγμή οι συνθήκες είναι καλύτερες στις μικρές εθνικές ομάδες σε σχέση με την περίοδο που ήμουν εγώ προπονητής. Θα πρέπει να πιστέψουμε παραπάνω στα νέα παιδιά και να τους δώσουμε ευκαιρίες».

Για την εθνική ανδρών: «Πάντα πίστευα στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Αυτή την στιγμή έχουμε πολλούς παίκτες που παλεύουν στα ίσα με τους ξένους και αν γίνει αυτό που είπα και για τις μικρές εθνικές ομάδες τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε μία πρόκριση σε κάποια τελική φάση».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα τρία γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το Οθέλλος - Εθνικός-ThemaSports
19/04 @ 21:00

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα τρία γκολ και οι καλύτερες φάσεις από το Οθέλλος - Εθνικός

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα, ανάμεσα σε Οθέλλο και Εθνικό Άχνας.

Πόλος έλξης ο Τιάγκο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
19/04 @ 20:28

Πόλος έλξης ο Τιάγκο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Τιάγκο Σάντος Φερέιρα βρέθηκε στο «Αμμόχωστος - Επιστροφή», για τον αγώνα του Οθέλλου με τον Εθνικό.

Νίκες για Δόξα και Οθέλλο - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...-ThemaSports
19/04 @ 21:40

Νίκες για Δόξα και Οθέλλο - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...

Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Τόσα εισιτήρια στο Οθέλλος – Εθνικός-ThemaSports
19/04 @ 19:30

Τόσα εισιτήρια στο Οθέλλος – Εθνικός

Συνολικά διατέθηκαν 180 εισιτήρια στον αγώνα του Οθέλλου με τον Εθνικό, για την 10η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

Το πανόραμα της 36ης αγωνιστικής (Β΄ γκρουπ)-ThemaSports
19/04 @ 21:12

Το πανόραμα της 36ης αγωνιστικής (Β΄ γκρουπ)

Το πανόραμα της 36ης αγωνιστικής (10η πλέι άουτ).

Λεπτά σε Κύπριους... 14 από τους 22 στο Οθέλλος - Εθνικός!-ThemaSports
19/04 @ 17:45

Λεπτά σε Κύπριους... 14 από τους 22 στο Οθέλλος - Εθνικός!

Αρκετοί Κύπριοι πήραν φανέλα βασικού στον αγώνα του Οθέλλου με τον Εθνικό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ