Ο Ολυμπιακός με κορυφαία την Γκούσταφσον επιβλήθηκε 76-69 του Παναθηναϊκού στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Τραυματίστηκε η Σταμάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να υπερασπιστεί τον τίτλο του έκανε ο Ολυμπιακός. Στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 Γυναικών επικράτησε 76-69 του Παναθηναϊκού στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ και έκανε το 2-1 στη σειρά (που άρχισε από το 1-1, με βάση τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου).

Η Μέγκαν Γκούσταφσον έκανε τη διαφορά για τις «ερυθρόλευκες» με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ακολούθησαν Αγγελική Νικολοπούλου με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ και Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου με 11 πόντους. Μελανό σημείο η αποχώρηση της Εβίνας Σταμάτη με διάστρεμμα στη δεύτερη περίοδο.

Η Ελεάννα Χριστινάκη με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ ξεχώρισε από τις «πράσινες», ενώ η Κατερίνα Σωτηρίου είχε 11 και η Αρίκα Κάρτερ 15 πόντους.

Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στις 18:30 στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», καθώς μεσολαβεί 24 και 26 Μαρτίου το Final 4 του Κυπέλλου, με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού (που στα προημιτελικά είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό).

Το ματς


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και «χτυπώντας» κοντά στο καλάθι με άξονα την Γκούσταφσον προηγήθηκε 11-5, ωστόσο με σερί τρίποντα από Χριστινάκη, Παυλοπούλου και Σωτηροπούλου ο Παναθηναϊκός προσπέρασε, 13-16. Οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν και με καλάθι της Αμερικανίδας σέντερ στην εκπνοή έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 20-18. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +10, 28-18, με τρίποντο της Σταμάτη στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, ωστόσο η αποχώρηση της Σταμάτη με διάστρεμμα (όταν πάτησε σε πόδι αντιπάλου), με το σκορ στο 32-28, τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο επηρέασε τον Ολυμπιακό. Με πλουραλισμό στην επίθεση και υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (7/13) ο Παναθηναϊκός προσπέρασε (36-37), αλλά η ασταμάτητη Γκούσταφσον έγραψε τον επίλογο και στο ημίχρονο, 38-37.

Το δεύτερο τρίποντο της Χριστινάκη στο ματς έδωσε νέο πράσινο προβάδισμα (39-40), αλλά ο Ολυμπιακός με σταθερά κορυφαία την Γκούσταφσον ανέκτησε τα ηνία. Εκμεταλλευόμενος την πράσινη αστοχία, έφτασε στο 54-50 με τρίποντο της Αγιούσο και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5, 56-51. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η ομάδα του Θάνου Νίκλα έφτασε στο +7 (58-51, 61-54) με παλικαρίσια καλάθια από Γκούσταφσον και Νικολοπούλου. Η Χριστινάκη πάλευε να κρατήσει μόνη της τον Παναθηναϊκό στο ματς (64-60), ωστόσο ο Ολυμπιακός με ένα 10-2 αποσπάστηκε με 74-62 και «καθάρισε» το ματς. Τα μακρινά σουτ από Κάρτερ και Χριστινάκη (74-69) απλώς συντήρησαν ένα κάποιο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Δεκάλεπτα: 20-18, 38-37, 56-51, 76-69

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

Διαιτητές: Σώμος, Θεοδωρόπουλος, Αγραφιώτης

 

sport-fm.gr

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιόλιος: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να είναι στην Εθνική, ο Σπανούλης εμπνέει"-ThemaSports
11/05 @ 11:50

Λιόλιος: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να είναι στην Εθνική, ο Σπανούλης εμπνέει"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος φιλοξενήθηκε στο ελληνόφωνο του κρατικού αυστραλιανού ραδιοφώνου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Εθνική Ελλάδα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Βασίλη Σπανούλη.

Η Μπαρτσελόνα "χρυσώνει" τον Χεζόνια σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα δίνοντάς του το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη-ThemaSports
11/05 @ 11:15

Η Μπαρτσελόνα "χρυσώνει" τον Χεζόνια σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα δίνοντάς του το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με σειρά ισπανικών δημοσιευμάτων η Μπαρτσελόνα μπήκε στην κούρσα διεκδίκησης του Μάριο Χεζόνια και του δίνει ένα χρυσό συμβόλαιο για να τον κάνει δικό τους, αφού φέρεται να θέλει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη.

Γιαννακόπουλος για Ναν: «Στον δικό μου πάνθεον με Στόικο και Αλβέρτη»-ThemaSports
10/05 @ 15:36

Γιαννακόπουλος για Ναν: «Στον δικό μου πάνθεον με Στόικο και Αλβέρτη»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για μία ακόμα φορά αποθέωσε τον Κέντρικ Ναν.

Αταμάν: «Ο Γιαννακόπουλος κάνει τα πάντα, θα μείνω για πολλά χρόνια εδώ»-ThemaSports
10/05 @ 14:35

Αταμάν: «Ο Γιαννακόπουλος κάνει τα πάντα, θα μείνω για πολλά χρόνια εδώ»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για την πρώτη του σεζόν στην Αθήνα, για τη σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τόνισε ότι θα μείνει κάτοικος Αθηνών για πάρα πολλά χρόνια.

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εισιτήρια του Βερολίνου-ThemaSports
10/05 @ 13:42

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εισιτήρια του Βερολίνου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως οι φίλοι της ομάδας που θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο για το Final-4 μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

«Μεταγραφή» Μπαρτζώκα…-ThemaSports
13/05 @ 18:51

«Μεταγραφή» Μπαρτζώκα…

Η κίνηση - ματ του Έλληνα κόουτς με φόντο το τρίτο σερί Final Four

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ