Αξιοπρεπέστατη και πολύ καλή η παρουσία της εθνικής μας ομάδας κάτω των 17 (U17) της υδατοσφαίρισης στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η εθνική μας συμμετείχε στον α’ όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τις Γεωργία, Λιθουανία και Τσεχία, οι αγώνες του οποίου διεξήχθηκαν στην Τιφλίδα. Η ομάδα μας στους τρεις αγώνες που έδωσε πέτυχε μια νίκη και δέχθηκε δύο ήττες, ενώ την πρόκριση από τον όμιλο μας πήρε η οικοδέσποινα Γεωργία. Η εθνική μας πέτυχε τη νίκη της, στον τελευταίο αγώνα που έδωσε επί της Τσεχίας με 9-8, σε ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιγνίδι. Πρώτος σκόρερ για την εθνική μας ο Οικονομίδης που πέτυχε τρία γκολ (ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ της εθνικής μας γενικότερα, με εφτά γκολ), ενώ σκόραραν ακόμη οι Μιχαηλίδης (2), Νικολάου, Κυριάκου, Παναγή και Προδρόμου από ένα γκολ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας μας, Γιάννης Φράγκος σε δηλώσεις του για τη συμμετοχή και την παρουσία της εθνικής μας στη Γεωργία μας είπε: «Η εθνική μας ομάδα κάτω των 17 είχε άλλη μια πετυχημένη παρουσία σε αγώνες ψηλού επιπέδου, αυτό της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 17. Σε όλους τους αγώνες είχαμε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία , οι παίκτες ήταν πολύ πειθαρχημένοι, απέκτησαν ακόμα περισσότερες εμπειρίες και ολοκληρώσαμε την παρουσία μας με μια νίκη επί της Τσεχίας. Η κυπριακή υδατοσφαίριση συνεχίζει την ευρωπαϊκή ανοδική της πορεία και πιστεύουμε πως μέσα από τη δουλειά των σωματείων, αλλά και τη στήριξη της Ομοσπονδίας δεν θα αργήσουν να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ευχαριστίες θέλω να εκφράσω σε όλα τα μέλη της ΚΟΕΚ, αλλά και στους συνεργάτες που είχα μαζί μου στη Γεωργία, με τους οποίους είχα μια άρτια και αρμονική συνεργασία». Συνοπτικά τα αποτελέσματα της εθνικής μας ομάδας στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 στη Γεωργία.
ΚΥΠΡΟΣ – ΤΣΕΧΙΑ 9-8 (3-1, 3-3, 3-3, 0-1)
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Φράγκος): Βασίλης Κούγιας, Στέφανος Οικονομίδης (3), Στέφανος Μιχαηλίδης (2), Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Μιχαήλ Νικολάου (1), Χρήστος Κυριάκου (1), Ιωάννης Τράντας, Νικόλας Παπαφιλίππου, Ιάκωβος Ιακώβου, Σάββας Χατζηγεωργίου, Νικόλας Παναγή (1), Γιώργος Προδρόμου (1) και Μάριος Κλεοβούλου.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ 14-10 (4-2, 2-3, 4-3, 4-2)
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Φράγκος): Βασίλης Κούγιας, Στέφανος Οικονομίδης (2), Στέφανος Μιχαηλίδης (1), Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Μιχαήλ Νικολάου, Χρήστος Κυριάκου, Ιωάννης Τράντας (4), Νικόλας Παπαφιλίππου (1), Ιάκωβος Ιακώβου, Σάββας Χατζηγεωργίου, Νικόλας Παναγή, Γιώργος Προδρόμου (2) και Μάριος Κλεοβούλου.
ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ 16-5 (5-2, 3-1, 6-1, 2-1)
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Φράγκος): Βασίλης Κούγιας, Στέφανος Οικονομίδης (2), Στέφανος Μιχαηλίδης (2), Χαράλαμπος Κωνσταντίνου (1), Μιχαήλ Νικολάου, Χρήστος Κυριάκου, Ιωάννης Τράντας, Νικόλας Παπαφιλίππου, Ιάκωβος Ιακώβου, Σάββας Χατζηγεωργίου, Νικόλας Παναγή, Γιώργος Προδρόμου και Μάριος Κλεοβούλου.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Α’ ΟΜΙΛΟΥ
Λιθουανία-Κύπρος 14-10
Γεωργία – Τσεχία 12-8
Τσεχία – Λιθουανία 8-11
Γεωργία – Κύπρος 16-5
Τσεχία – Κύπρος 8-9
Γεωργία – Λιθουανία 12-6
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
- Γεωργία 9
- Λιθουανία 6
- Κύπρος 3
- Τσεχία 0
Στην αποστολή, πέραν του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Φράγκου, συμμετείχαν ο έφορος της Ομοσπονδίας Νίκος Νικολάου και δύο βοηθοί προπονητές, οι Σόλων Νικολάου και Παύλος Κορράδου.

Διαβάζοντας τις ειδήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, κατά το τελευταίο 24ωρο, ήρθε στο μυαλό μας, εκείνη πολύκροτη δήλωση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν πριν από 5 χρόνια, στην καθιερωμένη εκδήλωση των αρίστων της ΕΑΚ (Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 10:57
Τεράστια ικανοποίηση άφησαν στους προπονητές και προπονήτριες των Ακαδημιών των Γυμναστικών μας Συλλόγων, τα αποτελέσματα των 70ών Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Γυμνασίων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.
06/05 @ 12:41
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ, ενημερώνει ότι έχει αποφασίσει το διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, αλλά και για το ότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την επανεξέταση πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή.
05/05 @ 09:22
Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, είναι κάθε χρόνο ένας αρκετά σημαντικός μήνας για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο, καθώς αρχίζουν πιο έντονη αγωνιστική δράση, μετά την πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία τους, για το «βασικό μενού» της χρονιάς, το οποίο διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
05/05 @ 09:10
Για δεύτερη φορά, στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (UMBC), ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά αναδεικνύεται χρυσός πρωταθλητής στην περιφέρεια του Πανεπιστημίου του, την America East.
05/05 @ 08:58
Η εντυπωσιακή παρουσία τής Βαλεντίνας Σάββα, με τη φανέλα του πανεπιστημίου Μπέρκλι της Καλιφόρνια, συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025, καθώς έριξε άλλη μία τεράστια βολή πέραν των 69 μέτρων.
03/05 @ 20:36
Αδιανόητη ανατροπή από την Σαντ Αντρέου, που με buzzer beater της Άντον νίκησε 9-8 τη Σαμπαντέλ στον τελικό και κέρδισε το πρώτο Champions League της ιστορίας της.
BEST OF THEMASPORTS