Ο υπεύθυνος του τμήματος φούτσαλ της ΑΕΛ, η οποία από χθες το βράδυ είναι πρωταθλήτρια της σεζόν 2022-2023, Νικόλας Καρασαμάνης, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τον πρώτο τίτλο στο φούτσαλ: «Μετά από 14 χρόνια λειτουργία του τμήματος ο πρώτος τίτλος είναι γεγονός. Ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώσαμε όταν πανηγυρίσαμε στο Νίκος Σολωμονίδης».

Για τους πανηγυρισμούς στο Νίκος Σολωμονίδης: «Όταν επιστρέφαμε Λεμεσό βλέπαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το τι γινόταν στο Νίκος Σολωμονίδης και όταν φτάσαμε εκεί είδαμε ανθρώπους να κλαίνε από χαρά και να πανηγυρίζουν. Το φούτσαλ ήταν ένα άθλημα υποβαθμισμένο στην Κύπρο και με το πρωτάθλημα που πήραμε θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την ομάδα».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΛ κέρδισε στους τελικούς την Ομόνοια που ξέρει από πρωταθλήματα: «Μία ομάδα σαν την ΑΕΛ που δεν κέρδισε ποτέ τον τίτλο, μπήκε ανάμεσα στα μεγαθήρια όπως είναι η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση παλαιότερα και αποδείξαμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Οι άλλες ομάδες ξέρανε πώς να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και πώς να παίξουν στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε αυτή την εμπειρία και πραγματικά ήταν απίστευτο το αίσθημα. Το πρωτάθλημα που πήραμε ήταν άθλος».

Για την προσέγγιση που είχε φέτος η ομάδα και αν πίστευαν ότι θα έρθει το πρωτάθλημα: «Σαν ομάδα μας διακατέχει η ταπεινότητα. Όταν ξεκινήσαμε φυσικά τον Ιούλη την προετοιμασία με όλη την ταπεινότητα μας θέσαμε ως στόχο το πρωτάθλημα. Πέρυσι φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο και χάσαμε δίκαια από τον ΑΠΟΕΛ. Φέτος θέλαμε να περάσουμε από την αρχή σε όλους την πίστη ότι μπορούμε να στεφθούμε πρωταθλητές».

Για το γηπεδικό θέμα στο φούτσαλ και γενικά καθώς επίσης και την οικονομική στήριξη που τυγχάνουν τα σωματεία: «Προηγουμένως είπα ότι είναι υποβαθμισμένο το φούτσαλ στην Κύπρο. Από τρεις κατηγορίες μείναμε με μία μόνο και με έξι ομάδες. Αυτό είναι θλιβερό και σιγά σιγά πεθαίνει το φούτσαλ. Πρέπει η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ να βοηθήσουν. Ο ΚΟΑ να βοηθήσει στο θέμα των γηπέδων γιατί έχουν θέμα πολλοί φουτσαλιστές και δεν είναι μόνο αυτό. Για παράδειγμα στο Νίκος Σολωμονίδης προπονούνται και αγωνίζονται πολλά τμήματα της ΑΕΛ. Πρέπει να δοθεί ένα κονδύλι από την κυβέρνηση και τον ΚΟΑ για να ανακαινιστούν τα γήπεδα στην Λεμεσό σε σχολεία και τεχνικές για να μπορούν να στεγαστούν όχι μόνο οι ομάδες φούτσαλ αλλά και της πετόσφαιρας και του μπάσκετ. Πρέπει σε συνεννόηση και με τις σχολικές εφορείες να βρουν τις λύσεις σε αυτό το θέμα. Η ΚΟΠ επίσης να κάνει ένα στρατηγικό σχεδιασμό για οικονομική στήριξη των σωματείων. Για παράδειγμα φέτος είχαμε το ίδιο μπάτζετ με πέρυσι. Το δικό μας μπάτζετ φέτος μαζί με τις παραπομπές στην δικαστική φτάσαμε τις εκατό χιλιάδες. Εμείς σαν ΑΕΛ προσπαθούμε από το καλοκαίρι να βρούμε λεφτά και χορηγούς από το καλοκαίρι. Επίσης οι αγνοί φίλοι της ΑΕΛ μας δίνουν σημαντική βοήθεια οικονομικά».

 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βγαίνει λίστα υποψήφιων προπονητών- Μέσα και ο Γαρπόζης-ThemaSports
23/04 @ 12:28

Βγαίνει λίστα υποψήφιων προπονητών- Μέσα και ο Γαρπόζης

Ο νέος πρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, θα αναλύσει το πλάνο και το όραμα του, στην μεθαυριανή εκλογική συνέλευση ενώπιον των μελών. Χθες καταρτίστηκε σε σώμα το νέο 18μελές ΔΣ. Θα εκδοθεί ανακοίνωση προσεχώς, για την κατανομή αρμοδιοτήτων.

Τα εισιτήρια για Νέα Σαλαμίνα-ThemaSports
22/04 @ 20:40

Τα εισιτήρια για Νέα Σαλαμίνα

Η ΑΕΛ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας για την προπώληση των εισιτηρίων του ματς απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα....

Επιχειρεί «λίφτινγκ» ο καινούργιος πρόεδρος! -ThemaSports
22/04 @ 10:05

Επιχειρεί «λίφτινγκ» ο καινούργιος πρόεδρος!

Την Πέμπτη θα γίνει η διαδικασία αλλαγής φρουράς στα διοικητικά πράγματα της ΑΕΛ. Η εκλογική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 25/4, αντί την Τετάρτη (24/4).

Αλλαγή μέρας Εκλογικής Συνέλευσης-ThemaSports
21/04 @ 15:41

Αλλαγή μέρας Εκλογικής Συνέλευσης

Η ενημέρωση από την ΑΕΛ.

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για να επανέλθει η ΑΕΛ εκεί που την θέλει ο κόσμος της»-ThemaSports
20/04 @ 21:43

ΓΑΡΠΟΖΗΣ: «Είναι μεγάλο κεφάλαιο για να επανέλθει η ΑΕΛ εκεί που την θέλει ο κόσμος της»

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο στάδιο «Αλφαμέγα» μετά το τέλος του αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ, ο προπονητής των «κίτρινων», Αλέξης Γαρπόζης.

Οι έντεκα του Αλέξη Γαρπόζη για το ματς με τον Απόλλωνα-ThemaSports
20/04 @ 18:17

Οι έντεκα του Αλέξη Γαρπόζη για το ματς με τον Απόλλωνα

Δείτε την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο προπονητής της ΑΕΛ, Αλέξης Γαρπόζης, για το αποψινό (19:30) παιχνίδι στο στάδιο «Αλφαμέγα» με αντίπαλο τον Απόλλωνα, για τη 10η αγωνιστική των πλέι-άουτ του Β' γκρουπ:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ