Την καλύτερη επίδοσή του μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκυο 2020» σημείωσε αυτή τη βδομάδα στην Ντόχα του Κατάρ ο Γιώργος Αχιλλέως. Ο Κύπριος, 5ος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, μπήκε στον τελικό του Σκητ στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, όπου με 27/30 επιτυχίες τερμάτισε πέμπτος, χάνοντας για έναν δίσκο την είσοδο στην 4αδα. Ήταν ο πρώτος τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το Κάιρο το 2021.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στον προκριματικό πέτυχε επίδοση 122/125 διατηρώντας ένα σερί πολύ καλών σκορ σε διεθνείς αγώνες, αφού είχαν προηγηθεί το 119/125 στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρόκο και το 122/125 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Πλέον είμαι άνετος με το Perazzi»
«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι έναν χρόνο τώρα με το νέο όπλο (σ.σ. το 2022 άλλαξε σε Perazzi) και πλέον είμαι άνετος μαζί του. Πέρσι δεν ξεκίνησα όπως θα ήθελα αλλά μετά το μέσο της χρονιάς ανέβηκα και είχε ως αποτέλεσμα καλά σκορ και το εγχώριο πρωτάθλημα στο Σκητ» δηλώνει ο 42χρονος Σκοπευτής και προσθέτει: «Έχουμε τώρα μερικά Παγκόσμια Κύπελλα ακόμα μέχρι τους σημαντικούς αγώνες που είναι το Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε Αζερμπαϊτζάν και Κροατία αντίστοιχα, όπου θα δοθούν κάρτες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Κλείνοντας αναφέρει: «θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα που ήταν στο Κατάρ αφού πήγαμε πολύ καλά, καθώς και ο Αντωνίου μπήκε στον τελικό και ο Βασιλείου έπαιξε πολύ καλά αγωνιζόμενος μόνο για βαθμούς».
Στον τελικό βρέθηκε και ο Κρητικός Χαλκιαδάκης με τον οποίο ο Αχιλλέως είχε λάβει μέρος σε προπονητικό καμπ στα Χανιά λίγο πριν την αναχώρηση για Κατάρ.
Τον αγώνα της Ντόχα κέρδισε ο Ιταλός Ροσέτι με δεύτερο τον Αμερικάνο Χάνκοκ και τρίτο τον Ιταλό Λόντε.
Επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για φέτος στη Λάρνακα, στα τέλη Μαρτίου.
Μεγάλος χορηγός του Αχιλλέως για το 2023 είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ χρησιμοποιεί όπλο Perazzi και φυσίγγια Victory.
Ένα βήμα πιο κοντά στους εκτελεστές του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους εκτιμούν ότι βρίσκονται οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά και από τη σύλληψη των τριών προσώπων ηλικίας πενήντα οχτώ, τριάντα εννέα και τριάντα ετών.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/10 @ 18:58
Ένα Viral σκηνικό εκτυλίχθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σούμο που διεξάγεται στο Λονδίνο, όταν ένας αθλητής παραλίγο να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην πρώτη σειρά των θεατών!
26/09 @ 13:10
Στο πλαίσιο της επίσημης διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για Κοινωνικά Δικαιώματα και Δεξιότητες, Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας και Ετοιμότητα Ροξάνα Μινζάτου, επισκέφτηκε μία από τις 580 δράσεις του #BeActive στο νησί μας.
17/09 @ 14:20
Σύσκεψη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 στην Αθήνα.
15/09 @ 19:54
Ποστάρισμα σε σελίδα του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.
09/09 @ 14:32
Η Κυπριακή Παραολυμπιακη Επιτροπή χρόνια τώρα καταδικάζει οποιεσδήποτε ενέργειες που λειτουργούν σε βάρος όχι μόνο των αθλητών μελών της, αλλά όλων των ανθρώπων με αναπηρίες.
06/09 @ 20:13
Ο Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ συγκινεί με βίντεο στο YouTube: 35 χρόνια μετά, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τον αμφιλεγόμενο τελικό πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς του 1988!
BEST OF THEMASPORTS